22 februarie 2013

The latest hype : se caută un partid regional ("ardelenesc")


O spune unul de la Centrul Altiero Spinelli de la UBB (lista sa de lucrări arată ce urmăreşte). Sunt sigur că planul este deja elaborat în detaliu. În 2008, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai (Andrei Marga) a fost amfitrionul unei conferinţe al cărei subiect era destructurarea statelor naţionale şi crearea "Statelor Unite ale Europei" (Conferinţa internaţională România şi viitorul Europei. Contribuţii româneşti la proiectul "Statele Unite ale Europei").

 
Partidele politice româneşti. PDL la ora adevărului. Un partid regional?

[...] Mă tem că foarte mulţi se gândesc deja la un partid regional, de dreapta, capabil să diminueze influenţa USL în Transilvania (acţiune deloc dificilă, dacă ţinem cont de fizionomia electoratului ardelean, mult mai conştient de poziţia sa în viaţa economică şi politică a României şi mai puţin dispus la compromisuri şi pomeni electorale) dar şi să angajeze un dialog solid cu dreapta europeană. Acest partid are nevoie de o elită şcolită, cu crez ideologic, despărţită total de trecutul comunist al actualilor politicieni. Ea va trebui să se bazeze pe intelectualii şi oamenii de afaceri ardeleni, tineri, formaţi şi diplomaţi în şcolile occidentale şi care să creadă în valorile creştin-democraţiei europene, nu din interese de „gaşcă" sau din interese mărunte, fără „fidelităţi" construite în vremuri de demult şi care să fie sprijinită de Partidul Popular European. Aceasta este alternativa. Noul partid îşi caută acum scânteia şi liderul.

3 comentarii :

Riddick spunea...

"Se teme", dar arată că "asta este alternativa".

http://www.napocanews.ro/2010/12/un-blogger-dezvaluie-salariile-nesimtite-din-u-b-b.html

Riddick spunea...

Apare des pe la televiziunea Transilvania Live, ca invitat al lui Sabin Gherman, care-l prezintă drept... "istoric naţionalist".

Riddick spunea...

Între timp a ajuns RECTORUL ACADEMIEI SRI (adică exact acolo unde se formează cadrele SRI; în România, că mai sunt şi CENTRE EXTERNE).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: