22 februarie 2013

The latest hype : se caută un partid regional ("ardelenesc")


O spune unul de la Centrul Altiero Spinelli de la UBB (lista sa de lucrări arată ce urmăreşte). Sunt sigur că planul este deja elaborat în detaliu. În 2008, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai (Andrei Marga) a fost amfitrionul unei conferinţe al cărei subiect era destructurarea statelor naţionale şi crearea "Statelor Unite ale Europei" (Conferinţa internaţională România şi viitorul Europei. Contribuţii româneşti la proiectul "Statele Unite ale Europei").

 
Partidele politice româneşti. PDL la ora adevărului. Un partid regional?

[...] Mă tem că foarte mulţi se gândesc deja la un partid regional, de dreapta, capabil să diminueze influenţa USL în Transilvania (acţiune deloc dificilă, dacă ţinem cont de fizionomia electoratului ardelean, mult mai conştient de poziţia sa în viaţa economică şi politică a României şi mai puţin dispus la compromisuri şi pomeni electorale) dar şi să angajeze un dialog solid cu dreapta europeană. Acest partid are nevoie de o elită şcolită, cu crez ideologic, despărţită total de trecutul comunist al actualilor politicieni. Ea va trebui să se bazeze pe intelectualii şi oamenii de afaceri ardeleni, tineri, formaţi şi diplomaţi în şcolile occidentale şi care să creadă în valorile creştin-democraţiei europene, nu din interese de „gaşcă" sau din interese mărunte, fără „fidelităţi" construite în vremuri de demult şi care să fie sprijinită de Partidul Popular European. Aceasta este alternativa. Noul partid îşi caută acum scânteia şi liderul.

3 comentarii :

Riddick spunea...

"Se teme", dar arată că "asta este alternativa".

http://www.napocanews.ro/2010/12/un-blogger-dezvaluie-salariile-nesimtite-din-u-b-b.html

Riddick spunea...

Apare des pe la televiziunea Transilvania Live, ca invitat al lui Sabin Gherman, care-l prezintă drept... "istoric naţionalist".

Riddick spunea...

Între timp a ajuns RECTORUL ACADEMIEI SRI (adică exact acolo unde se formează cadrele SRI; în România, că mai sunt şi CENTRE EXTERNE).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: