26 februarie 2013

Dictatura minorităților (electorale) în UE, sau cum să pierzi votul şi să câştigi alegerile


Ieri s-au încheiat alegerile în Italia. Clica bilderbergo-comunisto-socialistă a obţinut (cumulat) sub 40% din voturi, dar prin legea electorală va avea majoritatea în camera inferioară a parlamentului, formaţiunea lui Bersani fiind prima clasată, chiar dacă nu a atins... 30% din voturi !

La fel ca în Grecia, aceeaşi "democraţie" simulată, aceleaşi "minorităţi majoritare".

În coaliţia socialistului Bersani apare şi partidul separatist al austriecilor din "Tirolul de Sud". Mai multe detalii despre rezultate - aici.
Conform cifrelor, coaliţia de stânga a câştigat 29,55 la sută din voturi faţă de 29,18 la sută pentru coaliţia de dreapta a lui Silvio Berlusconi însă legea electorală îi permite să ocupe 340 din 630 de locuri în camera inferioară chiar şi cu această diferenţă mică.

În Senat, conform primelor cifre date de ministerul de Interne, stânga a obţinut 97 de locuri cu 31, 63 la sută din voturi faţă de 110 pentru dreapta chiar dacă aceasta a obţinut doar 30,71 la sută din voturi.

2 comentarii :

Riddick spunea...

Pe vot, Berlusconi plus Beppe Grillo trec de 50%.

Riddick spunea...

Partid "popular"/PPE pe listă socialistă. Berlusconi e certat - pe bune ?! - cu Merkel şi cu PPE.

În coaliţia socialistului Bersani apare şi partidul separatist al austriecilor din "Tirolul de Sud".

http://en.wikipedia.org/wiki/South_Tyrolean_People%27s_Party


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: