19 iulie 2012

Lobby pentru modificarea legii referendumului așa cum vrea EUrooligarhia


"A salutat solicitarea de către autorităţile române a unor opinii experte ale Comisiei de la Veneţia în privinţa unor măsuri legislative în dispută"
Da, lobby pentru modificarea legii referendumului așa cum vrea EUrooligarhia, ca să se treacă regionalizarea și eurodiktatul fiscal în Constituție cu voturile unei minorități iresponsabile ! Or să vă cheme șulfele de la PDUSL la referendum la anul sau în 2014, nicio grijă ! "Codul de bune practici în materie de referendumuri" al Comisiei de la Veneția este o tactică antidemocratică, adoptată în 2006 și 2007, după ce francezii și olandezii au respins la referendumurile naționale Constituția Europeană, în 2005 (derulați în jos pagina de la link).  Mai exact, se recomandă renunțarea la cvorumul de validare a referendumurilor.
Comunicatul APCE atrage atenţia că România trebuie să respecte cu scrupulozitate standardele democratice şi principiile statului de drept. 'Alegerile parlamentare care se vor desfăşura în toamnă trebuie să se desfăşoare într-un context de dezbatere politică democratică şi în conformitate cu standardele internaţionale acceptate, aşa cum sunt ele specificate în Codul de bune practici electorale al Consiliului Europei. APCE este gata să urmărească aceste alegeri. Facem apel la toate forţele politice implicate să aibă campanii electorale demne, axându-se pe problemele ţării şi să evite toate confruntările personale', mai notează textul citat.
De asemenea, APCE salută solicitarea făcută de autorităţile române Comisiei de la Veneţia pentru opinii experte de evaluare a două măsuri de urgenţă disputate, cele care amendează legea privind Curtea Constituţională şi legea de desfăşurare a referendumului. 'Îi cerem primului ministru să implice mai mult Comisia de la Veneţia în elaborarea unor legi prezente sau viitoare. Facem apel la toate forţele politice din România nu numai să respecte toate procedurile constituţionale, ci şi să se angajeze într-un dialog autentic caracterizat de toleranţă şi respect reciproc', mai menţionează comunicatul APCE, adăugând că ar fi 'de dorit să înceapă să se ia în calcul posibile schimbări ale Constituţiei în lumina experienţelor din ultimele două decenii'.

2 comentarii :

Riddick spunea...

După 29 iulie vă veți da seama mai bine că dușmanul nr.1 al României este UE, prin agentura sa locală, PDUSL.

Ce Rusia ?! Aia cu care conspiră UE ca să dizolve NATO ?

The Russo-German Plan to Dismantle NATO

http://forums.military.com/eve/forums/a/tpc/f/4960045241001/m/4070070132001

Anonim spunea...

Pe 29 poti sa-i spui romanului DESTEAPTA-TE pe 30 TREZESTE-TE. Daca-l zgiltii putin poate iese din amorteala daca nu poti sa-l duci sigur la groapa.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: