20 iulie 2012

Kondyakov a revenit în România



"Ne trebuie un ministru european al Justiţiei, pentru aplicarea statului de drept"

”Dacă vorbim acum de o Uniunea politică, statul de drept trebuie să fie un punct central. Avem nevoie de instrumente mai puternice. Cred că avem nevoie, într-un viitor nu prea îndepărtat, de un ministru european al Justiţiei, care să aibă mijloacele să asigure aplicarea statului de drept în UE, inclusiv să reclame la CJUE, în cazul în care independenţa justiţiei este pusă în pericol într-un stat”, a declarat Reding, întrebată fiind ce poate face UE în cazuri precum cel al României sau cel al Ungariei.

DOCUMENT EXPLOZIV. Aleksandr Kondyakov, consilierul lui Putin și al lui Voronin, implicat în suspendarea lui Băsescu? 

Lăzăroiu: Masonul rus Kondiakov a venit din nou la București

Kondyakov se întoarce? Posibila legătură dintre suspendarea preşedintelui, Rusia şi sectorul energetic

Tăriceanu n-o fi avut secrete, dar statul român avea !

"Ideea de a avea o linie secretă ține de gândirea lui Traian Băsescu. Eu când am fost prim-ministru am refuzat să am o astfel de linie de urgență, foloseam un sistem de comunicații uzual pentru că nu aveam de discutat lucruri secrete".

Cărtărescu, cu două fețe
Acum: "Un referendum lovit de nulitate"
În ianuarie: "Epoca Băsescu mi se pare terminată, cu bunele şi relele ei"

Băsescu a explicat de ce are nevoie de linia telefonică de la STS

Generalul Clark și armata “băieților deștepți”

Recunoaște și Turcan că PDL a greșit în 2010 (când l-a lăsat pe Băsescu să-și asume măsurili )

USL are probleme, de anulează (întârzie ?) planul transpartinic de prăduire a Hidroelectrica

Presa bulgară: "teroristul din Burgas venea din România"

Le Temps: De ce UE le poate mulţumi lui Ponta şi Băsescu

Propunere la Chișinău: Botoșaniul ar putea face parte din Republica Federală Moldova

David Cameron: Austeritatea nu se va încheia înainte de anul 2020

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: