27 iulie 2012

KremlinLeaks: Victor Ponta s-a întâlnit, la București, cu Aleksandr Kondiakov

Potrivit siteului KremlinLeaks, partener oficial al WikiLeaks, Victor Ponta s-a întâlnit în 14 iunie, la recepția organizată de Ambasada Federației Ruse la București, cu Aleksandr Kondiakov și Viktor Komardin, președintele companiei de armament Rosoboronexport.


De asemenea, ne-a încredințat că din luna iulie va incepe un proces de „purificare”, cum a fost stabilit, și dânsul, ca și altă dată, contează pe ajutorul nostru. Și că, din momentul începerii „curățeniei” totale, investițiile noastre locale vor fi valorificate. Din motive lesne de înțeles, vom intra din nou în legătură abia după 1 august. Cu respect, Evgheni”, se arată în mesajul respectiv.

Evgheni Egorov este ministru consilier în Ambasada Rusiei de la București.

Misteriosul domn Kondiakov

Robert Turcescu a prezentat, în emisiunea "Sub semnul întrebării", de la postul B1 TV, un document care are legătură cu prezența în România a unui om de afaceri rus Alexander Kondiakov și înainte de referendumul de demitere a președintelui din 2007, și înainte de referendumul care va avea loc anul acesta.

Cozmin Gușă a declarat, în urmă cu două săptămâni, la postul B1 TV, că îl cunoaște pe Aleksander Kondiakov, dar că nu a mai vorbit cu el din 2010. De asemenea, acesta a arătat că l-a cunoscut mai bine pe acesta în timp ce Mihail Casianov era primul ministru al Rusiei. Între timp, acesta a cochetat cu formarea unui partid împotriva lui Putin. „Acela a fost și momentul în care rolul lui Kondyakov pe culoarele Kremlinului s-a diminuat. El este în continuare un om foarte bine conectat în Rusia, datorită poziției pe care a avut-o, de secretar general al Marii Loji Masonice din Rusia și de aici legăturile cu România și masonii români”, a declarat Cozmin Gușă. Pe lângă centrul de analiză politică Novocom, de la Moscova, Kondiakov mai are o firmă cu același profil, New Communications, cu sediul la New York.  

Într-un interviu publicat de România Liberă la 4 mai 2007, înainte de primul referendum pentru demitere, Traian Băsescu susţinea că există persoane din afara României care urmăresc înlăturarea sa de la putere şi a dat numele lui Kondiakov, sugerând, pe de altă parte, că Ioan Talpeş ar cunoaşte mai multe detalii despre acest complot.

Relațiile bilaterale cu Rusia

La recepție, Victor Ponta a declarat, potrivit Mediafax: "Prezenţa mea aici nu este doar un gest de curtoazie, ci un mesaj asumat prin care vreau să arăt că îmi doresc ca relaţiile dintre România şi Federaţia Rusă să meargă pe un drum pozitiv în viitor. Fac parte dintr-o generaţie politică care se uită foarte mult în viitor şi foarte puţin în trecut. Sunt convins că interesele comune ne pot uni mai mult decât ne pot diviza", a spus Ponta.

El a amintit că România este membru al Uniunii Europene şi NATO, dar a arătat că el crede foarte mult într-un viitor de cooperare între aceste structuri şi Federaţia Rusă.

2 comentarii :

Gogu spunea...

http://romanian.ruvr.ru/2012_07_25/82829668/
Cum o fi ?!

Riddick spunea...

Vocea Rusiei face, evident, campanie anti-Băsescu, ca și acei analiști americani citați, din staff-ul Partidului Democrat.

Sunt multe moduri de a fi colaborat cu Securitatea. De exemplu, UM 110 (contraspionajul RSR pe relația Est - Pactul de la Varșovia, Rusia), unitate desființată de Iliescu, nu pot fi catalogați drept poliție politică.

Dacă USL avea informații cu Băsescu, ar fi apărut până acum. Asta nu înseamnă că n-ar fi colaborat. Dar Iliescu COMANDA Securitatea județeană, ca prim-secretar județean PCR (Iași, Timișoara - taman unde au fost primele incident în decembrie 1989).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: