18 iunie 2012

Falsa dilemă



Deci, încep și alții să recunoască pentru cine joacă Băsescu (nu pentru PDL sau pentru România !). 


Iar dacă USL ar fi avut "o politică diferită", nu ratifica la parlament eurodiktatul fiscal. 

Deci, e o falsă dilemă să alegi între Ponta sau Băsescu, între USL sau PDL.
Preşedintele Traian Băsescu s-a dovedit - şi nimic nu ne arată că s-ar fi schimbat - adevăratul campion estic al austerităţii prescrise de la Berlin. Niciunde în capitalele regiunii, austeritatea nu a fost adoptată cu atâta convingere ca la Bucureşti. Dar realitatea politică s-a schimbat. Noul guvern al lui Victor Ponta este susţinătorul politicii de „creştere" de pe recent constituita „axă" Roma-Paris. Cu un vot masiv pro-USL la locale şi cu un PDL în degringoladă, preşedintele Băsescu a devenit, în România, la fel de izolat precum Angela Merkel în plan european.
Şi atunci, ce poziţie va adopta România, dacă pe 28 iunie, Consiliul de la Bruxelles se va ţine cu cărţile pe masă? Apoi, cum va răspunde România propunerii germane de creare a unei Uniuni politice între statele doritoare, subînîelegând prin aceasta şi o Europă în două sau mai multe viteze? Este aceasta Europa pe care ne-o dorim? Şi dacă Germania într-adevăr lucrează în ascuns, aşa cum se spune, la ieşirea Greciei din zona euro? Ce se întâmpă cu daunele pe  care le va suferi România? Sau suntem deja trecuţi la „pagube colaterale"?

Adevărul: România, Europa şi un P.S.: Elena Udrea

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: