19 iulie 2010

"Noi facem economie" ; Ghişe - schiţă de ghisheft politic


PNL a lansat, vineri, la nivelul Bucureştiului o campanie privind redresarea economică ce va începe luni şi se va încheia pe 1 septembrie, urmând ca la sfârşitul verii liberalii să facă propuneri legislative privind acest subiect, a anunţat, într-o conferinţă de presă, preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu.

"Astăzi organizaţia de Bucureşti a PNL lansează o campanie pe care o dorim foarte intensă pe timpul verii, al vacanţei parlamentare. O campanie pe care o numim 'Noi facem economie' destinată a pune în dezbatere publică în mod direct cu cetăţenii propunerile noastre pentru redresarea economiei româneşti în contextul crizei şi, de asemenea, părerile cetăţenilor în legătură cu acest subiect", a spus Antonescu.

"La începutul toamnei, când activitatea parlamentară se va relua, vom face bilanţul acestui dialog cu cetăţenii pe această temă şi parlamentarii noştri îşi vor asuma, prin prerogativele pe care le au, iniţierea unor proiecte de lege, propuneri legislative, care să transpună în fapt aceste soluţii pe care le discutăm în cursul acestei veri", a arătat liderul PNL.


Campania va fi condusă de Andrei Chiliman, preşedintele PNL Bucureşti, care a arătat că această campanie este menită să demonstreze "echipei Boc-Udrea şi celorlalţi incompetenţi care guvernează astăzi şi sunt la putere în România că românii nu mai pot fi manipulaţi, păcăliţi şi învrăjbiţi".


Chiliman a arătat că PNL propune ca soluţii de reformă fiscală deducerea cu 50% a cheluielilor pentru achiziţii publice, înfiinţarea la nivelul Curţilor de apel a unor complete speciale de judecată, care să judece cu celeritate procesele din domeniul achiziţiilor publice sau introducerea de deduceri fiscale la impozitul pe venit pentru persoanele care prezintă bonuri fiscale pentru cumpărăturile pe care le fac.


"Voluntarii noştri vor merge din uşă în uşă şi vor discuta cu cetăţenii invitându-i să cunoască soluţiile pe care le propunem noi şi să semneze pentru susţinerea lor. În plus, îi invităm să-şi exprime propriile păreri, sugestii pentru îmbunătăţirea acestui program. În afară de această campanie door to door vom instala corturi în locurile cele mai aglomerate unde vom von informa cetăţenii, iar pe de altă parte îi vom ruga să-şi spună şi părerile inclusiv să-şi scrie părerile pe nişte panouri speciale", a arătat Chiliman.


El a conchis că scopul final al acestei campanii este îmbunătăţirea programului de guvernare al PNL.


"După părerea noastră, guvernarea Boc are zilele numărate, lunile în cel mai bun caz şi eu cred că România are nevoie imediat de o soluţie, în niciun caz de un guvern al actualei coaliţii. Orice guvern al actualei coaliţii vine va prelungi şi va înrăutăţi situaţia economică din România şi va prelungi ieşirea din criză", a spus conchis Chiliman.



Partea cu adevărat importantă a programului, o prezintă în premieră liberalul Ioan Ghişe (na, că era să scriu le duc de Guise...):
 



Liberalul Ghişe a depus un proiect de lege prin care obligă BNR sa finanteze deficitul bugetar al Statului prin reducerea rezervei valutare a BNR cu cateva miliarde de euro. Trec peste faptul ca cifrele sunt ba mii de lei, ba milioane…Propunerea liberala e de o imbecilitate cat casa, dar da bine la popor.

Ghise, care in treacat notez, e acelasi care a semnat note informative la Securitate, vine acum cu o propunere traznet. In explicatiile date in nota de fundamentare, Ghise este foarte limpede in gandire. Cristalin ca Ozana, el zice asa: “Pentru a putea rezolva criza bugetara din acest an, putem lua 2,7 miliarde de euro din rezerva – din cele 35 de miliarde-, lasam neschimbate salariile si pensiile si cheltuim cele 2,7 miliarde de euro din rezerva exclusiv pentru bunuri si servicii de care depinde siguranta nationala, viata romanilor.”


In propunerea de lege, se mai spune ca impiedicarea aplicarii acestei legi se sanctioneaza cu amenda penala de 100.000 de lei.


Isarescu tocmai a explicat acum cateva zile ca BNR nu are voie prin Statut sa finanteze direct deficitul bugetar. Asa e legea, nu ca nu vrea Mugur Isarescu. Da` pune-te sa ii explici lui Ghise ce e cu independenta Bancii Nationale. Ca sa ii poti explica asta ar trebui sa il prinzi intre doua emisiuni la televizor, ceea ce se doveste a dreaq de complicat.  Poate ii transmite prin sms cineva…?



BNR stă cu parul lângă rezerva valutară  (Agenţia de Investigaţii Media - AIM)


17 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Am ras cu lacrimi....
Cel putin o data pe saptamana ma duc la o fabrica unde este un tip obsedat de bani .De cate ori ma duc il vad cum ii numara, ii mangaie, ii netezeste, ii ruleaza ii pune in plicuri,ii scoate etc.
Asa si cu Gise- este atat de obsedat de bani incat probabil ca s-a imbolnavit cand l-a vazut pe Isarescu langa tezaurul Romaniei.
Ce-ar mai da liberalii iama si in el cum au dat in banii de la privatizari...

Riddick spunea...

Cică treaba cu "Noi facem economie" ar fi reacţia rapidă la tâmpenia lui Ghişă (ce mă bucur când mai apare pe la teveu, musteşte de "inteligenţă" !).

Riddick spunea...

Ghişe, nu Ghişă... le duc de Guise (le grand Guise : http://fr.wikipedia.org/wiki/Henri_Ier_de_Guise :))) ).

Anonim spunea...

DL.GHEISE a spus cu gurita proprie ca a cheltuit 300000 euro la campania electorala la care a ajuns parlamentar de pe locul trei si ca nu este de acord cu alegerile anticipate.Tot domnia sa a declarat ca a imprumutat aceasta suma.Am facut o socoteala simpla :IOO mil./luna,inmultit cu 12 luni si inmultit cu 4 ani fac 120.000 euro.Ca sa plateasca datoria (parca vorbea de banca),ii mai trebuiau 180000 euro. Ca sa ramana sarac si cinstit inseamna ca suma este platita de televiziuni pentru prestatii.Concluziile sunt relativ usor de tras.Mai am o singura intrebare,cand a imprumutat banii,inainte de campanie,de unde avea de gand sa ii dea?. P.S. Imi cer scuze gheiselor pentru gluma de la inceputul comentariului.De le ghiese.

Riddick spunea...

Las' ca gheişele nu-s ceea ce se crede:

http://en.wikipedia.org/wiki/Geisha

Ghişe e un tembel.

Crystal Clear spunea...

Te referi la tristul destin al ducelui ?
Deh, LNN

Riddick spunea...

Da, se potriveşte LNN.

Henri de Guise fusese avertizat că Henri III vrea să-l omoare, şi zicea : "Nu va îndrăzni !".

Se crede ca vroia tronul Franţei, şi întemeierea unei alte dinastii, dar mai mult se temeau ca ar fi (şi era) omul spaniolilor ultracatolici.

Crystal Clear spunea...

Tot de pe wikipedia :
http://en.wikipedia.org/wiki/Henry_I,_Duke_of_Guise


"The talent and dash of Guise contrasted favorably with the vacillation and weakness of Henry III. "

Henry III was assassinated the next year by Jacques Clément, an agent of the Catholic League).

Pe atunci probleme politice se rezolvau simplu....

Crystal Clear spunea...

Am citi o carte super acum vreo cativa ani :"Memoriile unei Geishe"
Cred ca a fost si film

Riddick spunea...

Nu era presă... ;-)

Crystal Clear spunea...

"Nu era presă... ;-)"

:))))))

Riddick spunea...

Pentru oamenii de rând, în oraşele mari treceau crainici (sau heralzi), cu tobe si goarne, si anunţau: molime, noi dări, mobilizare, inundaţii, focuri, execuţii, evenimente din viaţa seniorului/suveranului (boală, nuntă, moarte, înrudire, vizită, solie primită...).

Crystal Clear spunea...

Si uite asa, s-a ajuns la bloguri :)

Crystal Clear spunea...

Am citit mai devreme-dar nu gasesc acum -cum ca in Rusia se pune la punct un motor de cautare de stat-care sa inlocuiasca Google

Crystal Clear spunea...

Nu stiu daca ai vazut asta:

http://www.mediafax.ro/social/legea-ani-declarata-neconstitutionala-6617818

Riddick spunea...

Au şi un fel de GPS, mai primitiv şi cu precizie mai mică, şi nu acoperă decât teritoriul Rusiei, eventual ceva state din jur - bun în caz de război, dacă americanii restricţiomneaza accesul la GPS.

Cu motorul de cautare, n-ar fi mare lucru, dar nu are ce are Yahoo! şi Google (şi Ning ).

Riddick spunea...

Să vedem acum votul grupului parlamentar PDL Senat.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: