09 mai 2012

Ungureanu a sabotat PDL și pe final de mandat



Adică, ce, nu se știa că USL va retrage recursul ? N'așa, ungurenii mei ?

UDMR a cerut depunerea recursului. PDL/guvernul nu știa că este o capcană de-a UDMR-ului (care are blat cu USL), capcană ce urmărea compromiterea electorală a PDL și evidențierea USL ca ''guvern patriotic" ? Cu cine o avea blat Ungureanu ?

ŞEDINŢĂ DE GUVERN 
COMUNICAT DE PRESĂ

Guvernul retrage recursul la decizia Curţii de Apel privind UMF Târgu Mureş

Guvernul a decis astăzi retragerea recursului pe care fostul Cabinet l-a depus la decizia Curţii de Apel Tg. Mureş, prin care se suspendă aplicarea Hotărârii Guvernului nr. 230/2012 privind înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.

Măsura adoptată, anunţată de premierul Victor Ponta la finalul şedinţei de guvern, a fost transmisă Secretariatului General al Guvernului, urmând ca Executivul să ia decizia politică necesară după pronunţarea unei soluţii definitive de către instanţă în acest caz.

'Este doar un mesaj de respectare a legalităţii şi a autonomiei universitare', a subliniat primul-ministru, adăugând că, joi, 10 mai 2012, ministrul Educaţiei, Ioan Mang, însoţit de ministrul de Externe, Andrei Marga, se vor deplasa la la Târgu Mureş pentru a discuta cu reprezentanţii UMF şi a identifica o soluţie legală care să respecte principiul autonomiei universitare. Orice decizie luată pe plan local la Târgu Mureş va fi acceptată de către guvern, dar guvernul de la Bucureşti nu trebuie să decidă pe criterii şi pe interese până la urmă de tip politico-electoral care îi este soarta Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş' a încheiat şeful Executivului.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/120507.html

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: