09 mai 2012

Ungureanu a sabotat PDL și pe final de mandat



Adică, ce, nu se știa că USL va retrage recursul ? N'așa, ungurenii mei ?

UDMR a cerut depunerea recursului. PDL/guvernul nu știa că este o capcană de-a UDMR-ului (care are blat cu USL), capcană ce urmărea compromiterea electorală a PDL și evidențierea USL ca ''guvern patriotic" ? Cu cine o avea blat Ungureanu ?

ŞEDINŢĂ DE GUVERN 
COMUNICAT DE PRESĂ

Guvernul retrage recursul la decizia Curţii de Apel privind UMF Târgu Mureş

Guvernul a decis astăzi retragerea recursului pe care fostul Cabinet l-a depus la decizia Curţii de Apel Tg. Mureş, prin care se suspendă aplicarea Hotărârii Guvernului nr. 230/2012 privind înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.

Măsura adoptată, anunţată de premierul Victor Ponta la finalul şedinţei de guvern, a fost transmisă Secretariatului General al Guvernului, urmând ca Executivul să ia decizia politică necesară după pronunţarea unei soluţii definitive de către instanţă în acest caz.

'Este doar un mesaj de respectare a legalităţii şi a autonomiei universitare', a subliniat primul-ministru, adăugând că, joi, 10 mai 2012, ministrul Educaţiei, Ioan Mang, însoţit de ministrul de Externe, Andrei Marga, se vor deplasa la la Târgu Mureş pentru a discuta cu reprezentanţii UMF şi a identifica o soluţie legală care să respecte principiul autonomiei universitare. Orice decizie luată pe plan local la Târgu Mureş va fi acceptată de către guvern, dar guvernul de la Bucureşti nu trebuie să decidă pe criterii şi pe interese până la urmă de tip politico-electoral care îi este soarta Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş' a încheiat şeful Executivului.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/120507.html

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: