09 mai 2012

În caz că nu știați, ori vă mai făceați iluzii



Echipa Anti-România a votat în unanimitate eurodiktatul fiscal.


Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul UE a fost adoptat, marţi, în unanimitate de Cameră, cu 237 de voturi pentru.

Tratatul vizează întărirea disciplinei fiscale, având ca principale elemente poziţia bugetară, care trebuie să fie echilibrată sau în excedent. Această regulă se consideră a fi îndeplinită, dacă soldul structural anual respectă obiectivul bugetar pe termen mediu, cu o limită inferioară a deficitului structural de 0,5% din PIB la preţurile pieţei.

Deficitul structural poate avea o valoare mai mare decât cea specificată mai sus, până la maximum 1% din PIB, dacă nivelul datoriei publice este semnificativ sub 60%.

Regula bugetară se introduce prin dispoziţii naţionale, cu forţă juridică obligatorie şi caracter permanent, de preferinţă constituţionale.

Statele care fac obiectul unei proceduri de deficit excesiv instituie un program de parteneriat bugetar şi economic cu caracter obligatoriu.

Camera Deputaţilor este prima sesizată.

9 comentarii :

Riddick spunea...

Uite de-aia nu mai votez eu vreodată cu PDL. Cu ăilalți nu s-a pus niciodată problema.

Crystal Clear spunea...

Nici macar un vot impotriva !

Riddick spunea...

Diferența până la 300 și ceva e dată de absenți.

Riddick spunea...

Unde-i dezbaterea publică, Ponto și Antonescule, despre care vorbeați cât erați încă în opoziție ?!

Crystal Clear spunea...

Eu n-am crezut nimic, niciodata din tot ce-au spus astia. Nu pot fi luati in serios cand promit democratie .
E o mare, mare jale cu astia...
Inca o data : nu exista nici o explicatie logica a faptului ca au venit la guvernare .
Nu reflecta rezultatul alegerilor. Cum a putut Basescu sa-l numeaca pe Ponta PM ?
Cu cine joaca Basescu ?

Riddick spunea...

E aceeași echipă. Două rebrănduiri - scindarea FSN din 1992 ca să ocupe și partea stângă și partea dreaptă, apoi plecarea lui Roman din 2001, regie menită a recredibiliza FSN-ul "de dreapta".

Crystal Clear spunea...

Asa e.
Simt o greutate care apasa pe tot orizontul ..

Traian P. spunea...

Cum, fără FMI? Fără SUE? Păi, dispărem la nivel global. Extincţie, la fel ca dinozaurii.
Adică, manipulare prin frică.

http://www.cotidianul.ro/fara-un-guvern-global-omenirea-va-disparea-182069/

Acum, românii responsabili, cum altfel, din clubul de la Roma sunt la guvernare iar populiştii - citat din Ponta, :) - nu trebuie să intre în Parlament. Democraţie pură!

Conducerea şi membrii clubului de la Roma din România:

http://www.clubofrome.ro/arcor/aboutus.php

Riddick spunea...

Mie mi se pare graba lor mai degrabă o panică decât accelerarea unui proiect care se apropie de finalizare. O frică răzbate din acele propuneri.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: