23 mai 2012

Cacealmaua, ediția a doua



O nouă suspendare/demitere a lui Băsescu ar fi o strategie a sistemului înainte de alegeri pentru a face o polarizare PDL-USL în electorat și a elimina opoziția reală din parlament.

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Corect !

Riddick spunea...

O văd posibilă dacă legea uninominalului cu un singur tur nu va putea fi aplicată (grevă prezidențială/refuz de promulgare a acestei legi, ori respingerea ei la CCR).

Crystal Clear spunea...

Daca Basescu face asta, tot cacialma va fi..

Riddick spunea...

Băsescu va promulga legea și nu o va returna, dacă CCR o dă valabilă. Pe pariu.

Crystal Clear spunea...

E posibil.Deja nu se mai ascunde..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: