06 martie 2012

Ce va face acum Václav Klaus ?



Mâine va avea loc la Praga o conferinţă organizată de VŠE (Universitatea Economică) cu tema "Uniunea fiscală şi direcţia UE în contextul crizei datoriilor", al cărei sponsor principal este Fundaţia Konrad Adenauer (KAS). 

Fundaţia a intervenit ca printre invitaţi să nu se afle Petr Mach, preşedintele Partidului Cetățenilor Liberi, economist, profesor universitar şi colaborator al fundaţiei CEP, fondată de către Václav Klaus, care este şi preşedintele ei.

Intervenţia KAS a avut succes, Petr Mach nu se află pe lista de participanţi. 

Klaus a protestat împotriva cenzurii practicate de KAS, declarând că va merge până la returnarea premiului primit din partea KAS în 1993. Nu au existat reacţii oficiale din partea KAS faţă de protestul lui Klaus.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ce jigodii sunt astia de la KAS !!

Riddick spunea...

Oho ! Se mai vede și unde duce autonomia universitară, se face un anumit tip de politică pe bani publici, în instituții publice.

Crystal Clear spunea...

Foarte buna remarca !...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: