07 martie 2012

Ofensivă propagandistică împotriva dreptului la autoapărare prin arme de foc



După recentul incident tragic cu împușcături și victime de la salonul de coafură din București, a început un maraton mediatic în jurul dreptului de deținere de arme de foc în scop de autoapărare. Se bate șaua spre o încă și mai mare restrângere a acestui drept, deja aproape inexistent pentru cetățeanul din afara sistemului.

România este una dintre țările cu cea mai restrictivă legislație în domeniu la nivelul UE, iar zona UE este mult mai restrictivă față de SUA, de exemplu. Au dreptul de port de armă letală în scop de autoapărare doar anumite categorii (doar unii sunt mai egali decât alții, nu ?!), când de fapt singurele restricții care ar trebui să opereze ar fi cele privind vârsta, cazierul și starea de sănătate. La Vlădan acasă s-a găsit la percheziție "o cantitate mare de cartușe, 50-60" (poate mare după lege, cartușele se vând în cutii de 20-25-50-100 de bucăți - ce era să facă, să le ia "vărsate", ori la bucată ?). În Cehia, de exemplu, nu sunt categorii de persoane excluse de la dreptul de a obține și purta armă de foc, ca în România (cetățenii de rând, adică), doar restricții privind vârsta, cazierul și starea de sănătate. Dacă mai aveau și alții arme în afară de Vlădan, nu era, poate, scorul de 8:0 în favoarea infractorului.

Hai să n-o mai dăm pe după cireș, dezarmarea cetățenilor a fost prima grijă a regimurilor dictatoriale când au venit la putere, preocuparea perpetuându-se și la formele lor atenuate, precum regimul din România de după 1989 (același, indiferent de coalițiile de guvernare). Deci, teama de revolte populare armate.

Trepădușii lui Soros de la Alianța pentru o Românie Curată ies cu altă aiureală - să se dea publicității numele persoanelor care dețin autorizații de armă letală:
ARC solicita, potrivit legii accesului la informatia de interes public, Ministerului de Interne sa faca publica, prin structurile sale, lista integrala a persoanelor, din diferitele categorii, care au in acest moment autorizatie de detinere de arma si munitie letala, fie ca sunt in activitate sau dupa incetarea activitatii, pensionare, trecerea in rezerva sau retragere.

Facem solicitarea intrucat exista un interes public major in aceasta problema. Mai ales ca in cazul Vladan s-a spus ca in timp ce Ministerul de Interne nu ii cunostea antecedentele, apropiatii acestuia stiau foarte bine care este situatia cu el. Opinia publica are dreptul ca cunoasca cine detine arme letale pentru a putea fi semnalate diferite abateri de la normele de comportament pe care de multe ori nu le stiu cei care emit autorizatia, dar anturajul respectivilor le cunosc. Si inca foarte bine, dupa cum s-a vazut. Din nefericire.
Ca să își ia infractorii măsuri suplimentare de siguranță când ar planifica un atac, nu ?! Ori ca să știe că "polițaiul ăla" acum pensionat nu mai are pistol, deci e o țintă mai ușoară. 

Unde sunt vocile "conservatorilor", ale "dreptei", în favoarea dreptului cetățeanului de a își apăra viața cu mijloace comparabile cu ale acelora care atentează la ea ?

8 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Propaganda sinistra !
Stiu caz concret, intamplat ieri la o consultatie la specialitatea neurologie ( pe dureri de spate),intr-o clinica cu plata , in care doctorita ,dupa ce s-a uitat pe fisa pacientului a intrebat cu repros :" Vai ,aveti permis de port arma (neletala) ! Nu pareti a avea un caracter fioros !!!! ".......

Persoana a raspuns jenata ca este pentru autoaparare....

Crystal Clear spunea...

Persoana care a fost "dojenita" de doctor locuieste in jurul Bucurestilui unde sunt o multime de interlopi care fac legea ( mana in mana cu politia )...

Riddick spunea...

S-a indus mindset-ul (starea de spirit, modul de gândire) de slugă, de cetățean de rangul doi. De ce doar unele categorii au dreptul, iar altele nu ? (știu o persoană care a obținut totuși pistol fără ca să fie din sistem, dar înjură mereu că acum poate oricând suna poliția la ușă, neanunțat - pt control de rutină, nu pt anchetă motivată de vreun eveniment).

Crystal Clear spunea...

Nu stiam ca pot veni oricand in control de rutina..

Mare mizerie, mare !

Gogu spunea...

Buna ziua oameni buni !Stau citeodata si ma gindesc la faptul ca, parca, totul s-a ''gripat'' in Tara noastra. Si, ma mai gindesc la faptul ca asa era prin 1988-1989. Ce ziceti, nu aveti aceeasi senzatie ?! Daca si domniile voastre ati confirma, inseamna ca nu ma insel si, prin urmare, este ''de bine '' !

Riddick spunea...

Are și pistol cu bile de cauciuc. Nu sunt sigur dacă controlul inopinat poate viza și armele neletale, atunci cînd vorbeam cu el l-a sunat de acasă nevastă-sa să vină că e control de la poliție. Când l-am văzut iar mi-a spus că au controlat ambele arme și cantitatea de muniție (letală).

Vorbisem cu el când a ales ce armă să-și ia, eu îl sfătuisem pentru un revolver mic cu 5 focuri cal. 38 Special, dacă vrea să-l poarte permanent, nu doar să-l țină la cutie.

Riddick spunea...

Gogu, mindset-ul celor care aveau peste 18 ani la 22 12 1989 e 90% același ca atunci.

Crystal Clear spunea...

Gogu,
Si eu am avut exact aceeasi senzatie recent....
Nu stiu daca e de bine. In 89 ,ca tara nu aveam datorii deloc.Acum este o adevarata tragedie..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: