06 martie 2012

Ce va face acum Václav Klaus ?



Mâine va avea loc la Praga o conferinţă organizată de VŠE (Universitatea Economică) cu tema "Uniunea fiscală şi direcţia UE în contextul crizei datoriilor", al cărei sponsor principal este Fundaţia Konrad Adenauer (KAS). 

Fundaţia a intervenit ca printre invitaţi să nu se afle Petr Mach, preşedintele Partidului Cetățenilor Liberi, economist, profesor universitar şi colaborator al fundaţiei CEP, fondată de către Václav Klaus, care este şi preşedintele ei.

Intervenţia KAS a avut succes, Petr Mach nu se află pe lista de participanţi. 

Klaus a protestat împotriva cenzurii practicate de KAS, declarând că va merge până la returnarea premiului primit din partea KAS în 1993. Nu au existat reacţii oficiale din partea KAS faţă de protestul lui Klaus.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ce jigodii sunt astia de la KAS !!

Riddick spunea...

Oho ! Se mai vede și unde duce autonomia universitară, se face un anumit tip de politică pe bani publici, în instituții publice.

Crystal Clear spunea...

Foarte buna remarca !...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: