30 august 2011

Oprescu pune ceva la cale. Ţineţi-i minte la anul pe cei care sunt de acord cu chestia asta.




INFORMARE DE PRESA Primarul General, Sorin Oprescu, a convocat sedinta ordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, maine, 31 august, ora 13.00, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti din Splaiul Independentei, nr. 291-293, etajul 3, sala de Consiliu, cu urmatoarea:

ORDINE DE ZI:
 ........... 

5. Proiect de hotărâre privind înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară 'ADI EcoSal' în vederea realizării în comun a unor servicii de utilităţi publice 
 ...........
adică:

Primarul Capitalei precizează în proiectul aflat în dezbatere publică faptul că înfiinţarea acestei asociaţii de dezvoltare intercomunitară este o obligaţie a României pe care şi-a asumat-o prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană. Astfel, până în 2013, trebuie să colectăm, să reciclăm şi să valorificăm 60% din catitatea totală de ambalaje introdusă pe piaţa naţională. De asemenea, până la 2016, trebuie să reducem cantitatea de deşeuri biodegradabile municipale la 50% din cantitatea totală produsă în anul 1995. Iar, până în 2020, avem obligaţia de a recicla 50% din masa totală a deşeurilor menajere şi 70% din gunoiul provenit din construcţii şi demolări.

Adevărul
 adică:

În zelul sau de a îndeplini directivele aberante trasate de la Bruxelles, PDL e pe cale să îşi pună în cap bucureştenii, chiar înainte de alegeri. În articolul din România liberă, în loc de "Primăria capitalei" trebuie citit "majoritatea din CGMB", controlată de PDL (nu că n-ar vrea şi cei de la USL, dar PDL iese primul în faţă la primitul de şuturi):
 
Primăria Capitalei vrea să-i amendeze pe bucureştenii care nu colectează selectiv deşeurile şi să-i răsplătească pe cei care reciclează. Asociaţiile de locatari sunt împotriva proiectului.

Asociaţiile de locatari şi persoanele fizice din Bucureşti riscă să plătească amenzi între 1.000 de lei şi 2.000 de lei dacă nu sortează hârtia, plasticul, sticla şi metalul, potrivit unui proiect de hotărâre al Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Până în 2012, firmele de salubrizare trebuie să dea asociaţiilor de proprietari şi celor care locuiesc la case containere sau saci de plastic pentru colectare selectivă şi să stabilească un orar pentru ridicarea deşeurilor sortate.

Proiectul prevede amenzi de până la 2.000 lei pentru locatarii care nu fac colectare selectivă, plus creşterea facturii de salubrizare cu 50%, şi de până la 5.000 de lei pentru operatorii de salubrizare care nu respectă programul de colectare sau nu dotează asociaţiile şi proprietarii cu saci sau containere.
 
PDL vrea să îşi pună bucureştenii în cap

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: