27 iulie 2011
PDL vrea să îşi pună bucureştenii în cap
În zelul sau de a îndeplini directivele aberante trasate de la Bruxelles, PDL e pe cale să îşi pună în cap bucureştenii, chiar înainte de alegeri. În articolul din România liberă, în loc de "Primăria capitalei" trebuie citit "majoritatea din CGMB", controlată de PDL (nu că n-ar vrea şi cei de la USL, dar PDL iese primul în faţă la primitul de şuturi):
Primăria Capitalei vrea să-i amendeze pe bucureştenii care nu colectează selectiv deşeurile şi să-i răsplătească pe cei care reciclează. Asociaţiile de locatari sunt împotriva proiectului.
Asociaţiile de locatari şi persoanele fizice din Bucureşti riscă să plătească amenzi între 1.000 de lei şi 2.000 de lei dacă nu sortează hârtia, plasticul, sticla şi metalul, potrivit unui proiect de hotărâre al Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
Până în 2012, firmele de salubrizare trebuie să dea asociaţiilor de proprietari şi celor care locuiesc la case containere sau saci de plastic pentru colectare selectivă şi să stabilească un orar pentru ridicarea deşeurilor sortate.
Proiectul prevede amenzi de până la 2.000 lei pentru locatarii care nu fac colectare selectivă, plus creşterea facturii de salubrizare cu 50%, şi de până la 5.000 de lei pentru operatorii de salubrizare care nu respectă programul de colectare sau nu dotează asociaţiile şi proprietarii cu saci sau containere.
Pe de altă parte, primăria vrea să-i recompenseze pe cei care fac colectare selectivă. În funcţie de cantitatea sortată, facturile de evacuare a deşeurilor pot scădea cu până la 25%. Cantităţile minime sunt 0,75 kg de persoană pe lună pentru hârtie şi carton, 1 kg pentru mase plastice şi PET-uri şi 0,5 kg pentru sticlă. În plus, cu contravaloarea deşeurilor reciclate se pot construi spaţii verzi sau alte facilităţi pentru locuitori, spune viceprimarul Mircea Raicu.
Proiectul, elaborat pentru alinierea la cerinţele UE de colectare a deşeurilor, a stârnit însă nemulţumirea asociaţiilor de locatari. Radu Opaina, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari, spune că, aşa cum este conceput, proiectul nu e în favoarea colectării, ci a firmelor de salubrizare. "Cum poţi să obligi populaţia să colecteze şi să o ameninţi, când nu-i pui la dispoziţie dotări?" întreabă el. Opaina crede că primăria este cea care ar trebui să pună la dispoziţie containere şi să le supervizeze. În plus, spune el, facturile nu vor scădea pentru că „nu stă nimeni să facă contabilizarea" cantităţilor de deşeuri.
Cât despre amenzi, „ori lumea o să dea cu ouă în ei când vin să ia amenda, fie n-o să dea amenzi de frică", mai spune reprezentantul asociaţiilor. Proiectul de hotărâre urma să fie adoptat în şedinţa de astăzi a CCMB, dar votul va fi amânat, pentru că documentul nu a fost depus la timp, potrivit viceprimarului Raicu.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO
Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."
Postări populare:
-
Naţional: Ponta, tandem cu Maior din decembrie Conform ultimului zvon de profil, pesedistii se bat degeaba pe mostenirea lui Ponta, ...
-
Şi nimeni (dintre politicieni) nu protestează; ba-l şi văd înregistrat "legal". De ce nu se face o razie la această oficină separ...
-
O astfel de poliţă de asigurare a fost creată prin proiectul de reorganizare a administraţiei fiscale. Şi chiar dacă nu se ştie dacă ţara va...
-
Via Conu Mişu : Lagărul UEist s-a construit Circul politic în care a eșuat dezastrul economic, produs al jafului incredibil prin ca...
-
Tonomatul Soros - actualmente setat pe eurobăsism - nu pierde prilejul de a-şi arăta iar dispreţul faţă de naţiune şi democraţie: De und...
-
Ba n-a-nceput nimic (semnificativ), dar sună bine. Ce să înceapă, cu aceleaşi partide rotite alternativ la putere ?! BusinessMagazin : ...
-
Cercurile naţionaliste din Rusia încep să aibă îndoieli chiar şi asupra lui Putin. Europuciul de la Kiev putea fi lichidat cu costuri mici ...
-
Open Europe: Hungarian government accuses EU Commissioner of being "extremely ignorant or lying" E U Justice Commiss...
-
Eu rămân la opinia că Dragnea este un simulant. A asigurat distragerea atenţiei de la cursul real ţinut de PSD, iar "puşcăria" e...
-
Christopher Edward Harle Story , scriitor, publicist, consilier guvernamental pe probleme economice şi de securitate din Marea Britanie, ...
7 comentarii :
Dacă eu sînt ecologist, vreau reducerea poluării şi intenţionat aleg un mod de viaţă care înseamnă cît mai puţine deşeuri, adică nu cumpăr ziare (citesc doar de pe internet) şi cumpăr cît mai puţine lucruri în ambalaje de unică folosinţă, poate nu izbutesc să strîng 0,75 kg hîrtie şi 1 kg mase plastice de deşeuri pe lună. Asta înseamnă că voi fi amendat?
În 2008 ajunsesem la concluzia că una din poruncile "ecologiste" ale Uniunii Europene este: Produceţi cît mai multe deşeuri!
http://wp.me/pjejF-8L
E foarte grav ce se întâmplă, aştept reacţia oamenilor. Cică trebuie 1,6-1,8 miliarde euro investiţii la nivel naţional, dacă se renunţă la ghenele de gunoi şi se fac puncte de colectare. Să le vad eu pe pensionare ieşind iarna pe viscol cu găleata până la punctul de colectare. Se vor umple lifturile de mirosuri şi de zeamă scursă din găleţile de gunoi.
Aş mai adăuga o chestie: cei care se încălzesc cu lemne (sursă regenerabilă şi ieftină), deseori folosesc şi deşeurile (hîrtii, cartoane) la încălzire. E o chestie foarte ecologică şi economică, nu mai trebuie duse deşeurile alea la nu ştiu care centru de selectare (cu cheltuielile aferente), iar de acolo deseori ajung la o centrală termică, construcţia centralelor termice care vor folosi deşeuri fiind prezentată ca o chestie foarte ecologică. Adică dacă o centrală termică aprobată de primărie arde cartoanele e O.K., dar dacă oamenii singuri ard cartoane să se încălzească vor fi amendaţi că nu-şi îndeplinesc planul la deşeuri predate Statului. Chiar şi gunoaiele devin o resursă care trebuie exploatată doar de băieţii deştepţi care au primit "licenţă" de la Stat. Prevăd pentru viitor declanşarea unei vînători împotriva amărîţilor care caută diferite resturi prin gunoaie. Cunosc un caz de persoană care mi-a spus că în timpul iernii s-a încălzit, printre altele, cu cartoane aruncate de alţii, în viitor aşa ceva ar putea fi declarat infracţiune. Trebuie să aibe şi poliţiştii comunitari un obiect al muncii!
Când trăia bunică-mea, strângea ziare pentru foc (mai mult pentru aprins focul). Nu prea se aduceau în casă niciunul, doar "România liberă" şi "Magazin", pe timpul lui Ceauşescu. S-a bucurat când am dat jos din pod doi baloţi cu o colecţie din "Sportul popular" (de-a lui bunică-miu, anii '50-'60).
Se poate rezolva chestiunea gunoaielor prin incinerare, dar e (înca) destul de costisitor, mai bine punem oamenii să facă gimnastică cu galeţile pe scări.
In loc sa maraim,am face bine sa colectam selectiv deseurile.Europenii o fac de peste 20 de ani ,si au gasit solutii pentru toate,inclusiv pentru cei care stau la blocuri cu topogan.Bag seama ca ramanem conservatori in tot ce ne face sa depunem o activitate care sa intereseze si comunitatea ,nu numai familia.(mai ales ca de fapt ne intereseaza si ne avantajaza pe toti).La noi,ca si la ei acum peste 20 de ani,treaba asta nu se poate face decat cu amenzi.
Chiar crezi că se colectează selectiv peste tot în Europa ?
Europa este mare ,dar nu despre asta este vorba.
Trimiteți un comentariu