30 august 2011

Václav Klaus se declară împotriva unui "guvern mondial"



Sprijinul preşedintelui pentru cartea lui John Fonte, Sovereignty or Submission

John Fonte identifică cu precizie coaliţia instituţiilor, intereselor şi indivizilor care promovează guvernarea globală, şi aduce argumente convingătoare împotriva încercărilor de a submina statele naţionale democratice.

Oricare ar fi structura formală pe care ar putea-o avea, un guvern mondial ar controla vieţile noastre, noi neavând nicio posibilitate de a exercita o influenţă reală asupra sa. Într-o astfel de ordine a lumii, conceptul de cetăţenie ar deveni rapid pe cale de dispariţie. Dar democraţia fără cetăţeni este o contradicţie în termeni, şi termenul răspândit acum, "cetăţean al Lumii", este doar o mistificare şi o manipulare. Experienţa mea cu una dintre variantele sale, Uniunea Europeană, nu este tocmai pozitivă.

Václav Klaus, preşedintele Republicii Cehe

Click aici pentru mai multe informaţii despre cartea
Sovereignty or Submission ("Suveranitate sau supunere").


http://www.klaus.cz/clanky/2913

>> John Fonte: Sovereignty or Submission: Will Americans Rule Themselves or be Ruled by Others?

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: