10 iunie 2011

Vodevilul consensului se urneşte. Încet-încet, să nu se trezească bizonu'.



Când vă spun eu că ăştia toţi sunt înţeleşi, nu mă credeţi...


EuroBăse vorbeşte despre consens à la Ilici-1990: 
"Unii au o viziune cu privire la împărţirea în 8 regiuni, alţii 9 la 12 regiuni, alţii 16 regiuni. Este clar că există un consens că ţara trebuie reorganizată administrativ". [Consens ? Poate între voi ! Nu mai întrebi poporul, Băsescule ?! Ori ai impresia că de-acum ai toţi sacii în căruţă ?]

Victor Ponta (10 iunie 2011): 
"Referitor la invitaţia preşedintelui de a purta un dialog normal cu opoziţia de astăzi, care mâine poate fi la putere, pot să vă spun că am vorbit deja cu Crin Antonescu. Mâine ne vom întâlni, vom lua o decizie comună. Deci nu va fi o decizie a PSD, PNL sau PC, ci va fi una a USL. Nu vreau să anticipez această decizie, dar pot să vă spun că reorganizarea administrativ-teritorială este un subiect mult prea important ca să refuzăm să-l discutăm".

Victor Ponta (22 mai 2011): 
"Traian Băsescu nu are niciun interes să modifice Constituţia, nu dă doi bani pe revizuire. Va fi un pretext pentru campania electorală de la alegerile locale de anul viitor şi pun pariu că această temă va apărea imediat înainte de alegeri, ca un pretext pentru implicarea lui Traian Băsescu în campania electorală. Aşa că Traian Băsescu poate să propună ce vrea cu revizuirea Constituţiei. Am fost odată fraieri să ne băgăm în discuţii cu Traian Băsescu despre revizuirea Constituţiei, a doua oară nu o mai facem".

Crin Antonescu (10 iunie 2011):
"Din punctul acesta de vedere, discuţia despre o astfel de reorganizare administrativ-teritorială poate să fie, dar, repet, că e posibil, că nu e posibil, vă spunem mâine după ce discutăm. Pentru că, în orice caz, acesta e singurul lucru cert pe care vi-l pot spune, Uniunea Social Liberală va merge sau nu, dar doar ca Uniune Social Liberală la aceste discuţii, şi o să vedem mâine şi vă anunţăm după ce ne consultăm".

Crin Antonescu (2 iunie 2011):
"Noi respingem foarte clar diversiunea lui Traian Băsescu, încercarea sa de a modifica din nou agenda, pentru că sunt întrebări şi probleme presante la care nu are răspuns şi soluţii. O modificare de Constituţie trebuie să fie un lucru care să se întample rar şi in niciun caz conjuctural".

Băi... aceştia...
Care rimaţi ouă cu bouă
Şi ne-aburiţi 
Când apăreţi prin platouă...
"Isprăviţi !", vă zic vouă
Şi-ălora cu care daţi pe din două.

7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"Nu mai întrebi poporul, Băsescule ?! Ori ai impresia că de-acum ai toţi sacii în căruţă ?"

Nu, tipul nu mai intreaba poporul deloc.
Face numai cum vrea el.Anuleaza referendumuri, schimba Constitutii doar cum vrea muschii lui.
As vrea sa stiu cine plateste panourile publicitare din Bucuresti facute pentru Referendum si la ce suma ajung.Sunt uluita de avantul pe care la luat tupeul lui Basescu

Riddick spunea...

Pentru mine e clar că sunt toţi o apă şi-un pământ. Trebuie să ispravim cu şleahta asta înainte să facă ţara ţăndări definitiv.

Crystal Clear spunea...

Sunt toti niste mafioti care se bat intre ei pentru putere

Anonim spunea...

DECE SÄ FACÄ REFERENDUM; DACÄ CEL PT: PARLAMENT; NU ESTE RESPECTAT??????????????????

Riddick spunea...

Pâi nici pe cel de la Bucureşti nu l-ar fi respectat, că lumea ar fi zis NU la ce aberaţii au ei de gând. Acum vor unele şi mai mari decât cele care ar fi căzut la referendum, era ca dracu' un referendum cu NU taman acum.

anarchix spunea...

Mda. Din cate am vazut cat am stat in tara, este deja facuta varza. Faza cu regiunile a fost cireasa de pe tort - Dobrogea e Moldova de Jos?!?! wtf (Mi-a venit sa vars cand am vazut stirea. Iar lipsa denumirii de Ardeal sau Transilvania e scandaloasa.) Ma tem ca nu mai e nimic de reparat.

Cred ca e timpul sa aplici la loteria vizelor. :-)

Riddick spunea...

USL plusează - guverne regionale. N-am încotro, mai am nişte chestiuni de rezolvat, dar dacă în 2014 iese prost treaba, încep sa examinez varianta (am mai încercat acum vreo 10-12 ani, fără rezultat). Un amic tocmai a plecat în Canada (de vreo 10 zile) şi a zis că nu se mai întoarce.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: