11 iunie 2011

Nu vă bucuraţi, bucureşteni. Nu voi aţi câştigat prin anularea referendumului, ci cartelul.



Era clar că "Referendumul pentru Bucureşti" fie nu se va valida, prin slabă participare, fie că va fi majoritară opţiunea contrară celei a organizatorilor. Cred, totuşi, că un Bucureşti mai unitar ar fi un pas înainte faţă de cel actual, spart în şase. Cu condiţia ca lucrurile să se oprească aici, şi să nu ne pomenim cu cine ştie ce Zonă Metropolitană sau cu Regiunea Bucureşti-Ilfov.

Dar nu, nuuu. Cartelul s-a întrunit şi v-a aburit: "Am încercat să mediem o întâlnire, întâlnirea tuturor, inclusiv cu domnul preşedinte. Nu a făcut altceva decât să atragă atenţia încă o dată asupra faptului că din cauza întrebărilor alea prolixe pe care le ştiţi şi din cauza faptului că este vorba despre o schimbare administrativă mult mai mare referendumul nu îşi atinge scopul. O ştiam şi noi, am spus-o şi eu la timpul potrivit, hotărârea a fost alta, asta am făcut" (Oprescu, unul din potenţialii candidaţi prezidenţiali ai USL şi - SIGUR - candidatul USL la PGMB în 2012).

Aşa că chiotele USL de pe bloguri şi din media: "Bucureştenii au câştigat !" nu-s decât altă abureală care să vă aburească, în primul rând pe voi, bucureştenilor.  

Azi are loc prezentarea viziunii USL privind administratia locală: 
În programul său privind dezvoltarea regională pe care Uniunea Socială Liberală îl va lansa astăzi, PSD şi PNL propun transformarea celor opt regiuni de dezvoltare în centre ale administraţiei locale, transformarea Senatului într-o cameră a puterilor locale şi înfiinţarea unor consilii regionale, conduse de un preşedinte ales.

Potrivit viziunii USL, România ar trebui să urmeze modelul francez de dezvoltare. Iar asta ar presupune integrarea celor 8 regiuni de dezvoltare care există şi în prezent în structura administraţiei locale.„Preluând acest model, România păstrează unităţile administrative existente şi adaugă un nivel, compatibil cu cel european – REGIUNEA – care are în subordine structuri de organizare judeţene şi locale şi la care se opreşte relaţia cu centrul”, se arată în programul USL.

blogul Pe surse  (Buble) 
Foarte gravă chestiunea consiliilor regionale. Nu mai detaliez, cine nu-şi dă seama din prima despre ce-i vorba, nici că îşi mai dă seama vreodată.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: