11 iunie 2011

EL PROBLEMO: ARTICOLUL 152.1.



ARTICOLUL 152 - Limitele revizuirii
 
(1) Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii


Varianta reală care se doreşte a fi impusă este cea prezentată de USL, cu guverne şi parlamente regionale. Adică, STAT FEDERAL NEDECLARAT !

Nu-mi dau seama exact care-i jocul PDL, de ce nu marşează acum la varianta maximală (pe care de fapt o agreează; toate partidele din eurosistem o agreează), probabil că intenţionează să o facă după alegeri.

A, articolul acela, 152.1. ?  Cu ai noştri la CCR, mai e vreo problemă ?!

8 comentarii :

regiunea_baragan spunea...

Nu am citit viziunea PSD, despre viziunea PDL nu stiu absolut nimic, dar as avea totusi cateva comentarii.

1. In primul rand, ei nu vor sa schimbe aproape nimic, vor sa reduca numarul de prefecti de la 42 la 8 si atat.
Nimic de consiliile/baronatele judetene, semn ca aici nu se va shimba nimic si vor ramane cate sunt. Ori tocmai aici se pare ca sunt probleme mari de coruptie, iar presedintii de CJ sunt cunoscuti ca mari (si preacinstiti) bogatasi de catre oamenii locului.

2. Legat de ce scrii `mneata cu federalizarea... deocamdata e apa de ploaie, interesul MAJOR al PSD e sa ramana lucrurile asa cum sunt acum.
Ei doar supraliciteaza cu federalizarea, ca sa aiba de unde negocia si sa mentina statu quo-ul ;)

P.S. Nu-mi displace patima dumitale - dimpotriva (vorbesc in general, nu legat numai de tema asta) - dar consider ca te pronunti in avans (cam cum se face la A3).

Riddick spunea...

Viziunea PSD se poate citi la link-ul de la postare.

Regionalizarea este pasul iniţial către desfiinţarea statelor. Aici se poate citi ce şi cum:

Ce nu vor ei să ştiţi despre regionalizare şi scopurile sale

Riddick spunea...

Una peste alta, e bine: intrăm în campaniile electorale de la anul cu partide care vor avea poziţii clare vis-a-vis de regionalizare. În ceea ce mă priveşte, voi vota cu un partid care este împotriva regionalizării şi pentru menţinerea judeţelor actuale, indiferent ce nume va avea acel partid.

regiunea_baragan spunea...

Multumesc pentru trimiterea catre proiectul PSD. O gasisem, dar nu am nerv sa citesc tot ce propun ei si nu ma astept la nimic bun din partea lor.
Lucrurile nu sunt transate deja, dar idei superficiale despre intentii se pot desprinde deja:
PDL:
- 8 regiuni [relativ] independente financiar conduse de 8 'voievozi' si consiliile lor. Marele beneficiu (si satisfactia mea personala) e lovitura pana la sange data ungurilor;
- schimbarea administrativa sa se faca grabnic;
PSD:
- 8 regiuni [relativ] independente financiar - SUPRAPUSE PESTE CELE 42, adica inca un 'strat protector' intre tugurlan si puterea de la centru - conduse de 42x8 'voievozi'
- schimbarea sa se lase pe maine, sau niciodata, daca s-ar putea.

Asa cum spuneam, nu am un punct de vedere de-a'ntregul cristalizat in aceasta chestiune, dar in astfel de cazuri - totdeauna - merg pe mana Presedintelui. Federalizarea e si marea mea teama, e pohta atat de dorita de unguri, dar varianta PDL ar anula-o pentru o vreme.

Crystal Clear spunea...

Eu nu mai merg pe mana presedintelui EuroBase...Vrea sa ne bage euro pe gat taman cand se prabuseste ...

Riddick spunea...

Varianta PDL este mai puţin dăunătoare decât cea a USL, dar poate fi primul pas, după care se pot adăuga parlamentele şi guvernele regionale.

postoricanul spunea...

varianta PDL nu presupune nici consultare si nici discutii in parlament. Angajarea raspunderii in cateva saptamani e anuntata pe mai multe voci de prima marinme din PDL. Singurul impediment e UDMR, care negociaza megajudetele cu alta tradare, statutul minoritatilor, pe care se vor face enclave culturale. E foarte posibil sa vedem in banci parlamentarii puterii si acest proiect sa fie efectiv.

varianta USL presupune inainte de formarea regiunilor, acordul a 2/3 din fiecare camera si apoi majoritate din vointa poporului.

Deci...2 rele, o aleg pe cea iminenta si pe care nu o pot impiedica, sau pe cea care e improbabila (2/3 nu vor avea) si pe care o pot impiedica?

Riddick spunea...

Pâna una-alta, e bine că - aparent - nu cântă toţi aceeaşi melodie.

Dacă se ajunge la referendum constituţional şi trece, suntem o naţie de c***t.

Dacă începe USL cu referendumuri judeţene (unde are consiliul judeţean), nu-i văd bine pe cei de la PDL.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: