05 aprilie 2011

A înnebunit Boc ? Sau e la ordinele altora ?



Cum-necum, pare că a preluat - cel puţin verbal - elemente din programul în 35 de puncte al sectei Preda-Macovei-Cotoi. Pe scurt, oengizarea administraţiei de stat (cedarea ei unor forţe oculte, nevalidate prin alegeri, nedeclarate ca actori politici). 

După declaraţiile deosebit de grave dintr-un interviu al consilierului prezidenţial Leonard Orban (în Cehia sau Ungaria ele ar fi fost imposibile, ori ar fi urmat apoi eliberarea din funcţie), acum aberează primul-ministru:

Boc: Funcţionarii publici ar trebui numiţi în urma unor evaluări ale mediului academic

http://chromatism.net/current/images/eustalin.gif

"Eu am propus de la începutul mandatului şi poate vom reuşi, la nivelul clasei politice, să impunem acel pact al stabilităţii funcţiei publice şi să stabilim foarte clar care este palierul numirilor politice. Eu personal susţin ca doar secretarii de stat şi şefii de agenţii să vină şi să plece odată cu un guvern. În rest, să fie profesionişti validaţi prin concurs organizat de corpul academic", a declarat Emil Boc, în cadrul unei emisiuni a postului public de televiziune.

Premierul a susţinut că mediul universitar poate conferi acea obiectivitate necesară pentru numirea funcţionarilor publici exclusiv pe bază de competenţă. "Să încercăm să ne punem la aceeaşi masă şi să spunem cine poate fi obiectiv în evaluarea celor care conduc instituţii ale statului dincolo de palierul politic. Eu aş merge pe mâna corpului universitar independent, adică profesori universitari care să nu facă parte din partide politice care să constituie nucleul evaluării", a afirmat Boc.

O altă faţetă a depolitizării ar constitui-o privatizarea managementului companiilor naţionale, privatizare care ar elimina influenţa partidelor astfel încât prioritară să fie eficienţa acestor companii pentru ca cetăţenii români să nu mai susţină financiar, prin taxe şi impozite, activele statului. "Soluţia este a privatizării managementului. Nu spun că trebuie să privatizăm Transgaz sau Electrica pentru că am văzut ce s-a întâmplat cu privatizarea Petrom (...) Cred, ca sistem, că trebuie să mergem pe privatizarea managementului cu costurile pentru partidele politice că nu vor mai putea să-şi desemneze reprezentanţi în structurile de conducere ale acestor companii", a adăugat şeful Executivului.

Realitatea.net


Uite că asta îmi scăpase - "de la începutul mandatului"...

Vedea-te-aş deputat până la finalul mandatului de parlamentar, Piticule ! 

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Da, a preluat agenda NWO ,impreuna cu Basescu.
Se merge pe "numiri" nu pe alegeri.
Este exact ideea pentru care insistau cei de la KAS in conferintele de la ISP (care face educatie la OTPDL)...

Riddick spunea...

Da ? Pâi, atunci, la dracu' cu ei ! Simplu.

Crystal Clear spunea...

Da, nu cred ca mai este cale de intoarcere pentru ei.

Riddick spunea...

Stânga şi globaliştii au ca Obiectiv Strategic Nr.1 monopolizarea "mediului academic" (de la creşă la doctorat) şi a mass-mediei. Lucrează de decenii la asta. Au însă nevoie de "deschizători de uşi" din mediul politic, nu se pot afişa ca atare. Ehe, Piticule, cine-mi mai eşti...

Crystal Clear spunea...

Asa este.
Merg pe "gadilarea" orgoliilor celor din mediul academic, de obicei nu prea bogati ( platiti de la buget)carora le baga in cap ca este degradant sa faci politica .
Mai merg pe "justitia sociala" inaintea celei judiciare.
Justitia sociala -tipica pentru stanga


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: