05 aprilie 2011

Stânga din Parlamentul European: "guvernanța economică este ostateca intereselor naționale"



Cât de clar rezultă, deci, din aceste cuvinte, care este adevăratul interes al UE: DISTRUGEREA STATELOR NAŢIONALE.

Eurodeputații consideră că măsurile pentru combaterea crizei economice sunt insuficiente

Președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a fost aspru criticat de către deputaţii europeni marți dimineață în urma prezentării rezultatelor summit-ului UE din 24-25 martie. Eurodeputații consideră că măsurile luate în cadrul acestuia pentru ameliorarea economiei europene sunt inadecvate și au criticat declarația președintelui conform căreia UE are o poziție comună asupra situației din Libia.

Criza economică

Domnul Herman Van Rompuy a spus că în cadrul summit-ului din martie s-a făcut un important pas înainte în rezolvarea crizei economice [Gata. Au rezolvat-o ! http://hackpedia.info/images/smilies/fun.gif], odată cu aprobarea unui pachet semnificativ de măsuri economice pentru asigurarea stabilității zonei euro și consolidarea guvernanței economice. „Aceste măsuri nu vor rezolva criza, sunt temporare. 400 de miliarde de euro au fost deja investite în criză, care încă nu s-a încheiat“, a fost reacția liberalului belgian Guy Verhofstadt.

Liderul socialist Martin Schulz a fost la fel de critic, întrebând de ce măsurile nu au fost luate în cadrul Consiliului European acum un an. Atât domnul Schulz, cât și domnul Verhofstadt au spus că guvernanța economică este ostateca intereselor naționale.

Copreședintele Verzilor, Daniel Cohn-Bendit, a întrebat ce înseamnă rezultatele pentru cetățenii europeni, adăugând că banii folosiți pentru combaterea crizei nu au fost folosiți cum trebuie. „Am cheltuit mulți bani pentru ce? Pentru a crea inegalități“, a spus dumnealui.

Președintele Grupului Partidului Popular European (Creştin Democrat), Joseph Daul, a adus în dezbatere un ton pozitiv, spunând că „deciziile de ordin economic vor ajuta statele noastre să evolueze în direcția bună“. „Pactul Euro Plus (de coordonare economică pentru ameliorarea competitivității, n. r.) este extrem de semnificativ și arată că liderii europeni au voința de a trage învățăminte din criza financiară și economică“, a adăugat dumnealui.

Jan Zahradil, președintele grupului Conservatorii şi Reformiştii Europeni, și-a exprimat temerea că armonizarea impozitelor va fi încurajată de criză.

Libia

Domnul Schulz a spus că lipsa de consens între Franța și Germania privind situația din Libia arată că „nu aveți totul sub control“. Domnul Cohn-Bendit a criticat UE pentru că nu respectă propriile reguli privind comerțul internațional. „Care este valoarea clauzelor privitoare la drepturile omului? Zero“, a spus dumnealui.

O parte din deputaţii europeni au criticat comportamentul statelor membre. „Situația UE în Libia este macabră, Gaddafi este un dictator care luptă împotriva manifestanților cu arme cumpărate de la noi“, a spus domnul Lothar Bisky de la Grupul Confederal al Stângii Unite Europene/Stânga Verde Nordică. Conform domnului Godfrey Bloom, de la Grupul Europa Libertății și Democrației, „se știa de mult că Gaddafi este un om rău, dar ne-am făcut că nu vedem acest lucru deoarece avea petrol și bani“.

http://www.europarl.europa.eu/ro/headlines/content/20110324FCS16438/7/html/Eurodeputa%C8%9Bii-consider%C4%83-c%C4%83-m%C4%83surile-pentru-combaterea-crizei-economice-sunt-insuficiente

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: