02 aprilie 2011

"Dă-te la o parte tu, să mă aşez eu !"



Cam asta este pe scurt, filozofia lobby-ştilor mai mult sau mai puţin camuflaţi, care au început să bată şaua cu "băieţii deştepţi" ca să priceapă cine trebuie. E clar că nu de grija consumatorului s-a făcut (parţial, justificat) campania mediatică împotriva băeţilor.

Trebuia pregătit terenul.

Las', că vin alţii, cu înghiţitura mai mare, după ce ne mai dau nişte mărgele colorate (ca la Bancorex, BCR, Petrom, Petromidia, Romtelecom, sau cum ar vrea la CEC, mai nou). La tain (văd că nu mai îndrăzneşte nimeni să mai zică vorba asta).

Pâi - măi tată, măi...- de ce nu veniţi voi, colo-şa, cu investiţii greenfield, şi nu construiţi centrale electrice noi, rafinării noi ? A, e mai bine la de-a gata, desigur. Vreţi la robinetul de bani, la distribuţie.

Acest lucru este foarte important pentru concurenţa în toate sectoarele industriale care folosesc energie şi pentru reuşita construcţiei unei pieţe realmente unice în UE: dacă unii producători pentru orice tip de bun au acces la energie mai ieftină într-o anumită ţară din raţiuni care nu ţin de eficienţă economică, ei vor avea un avantaj competitiv neloial faţă de concurenţii lor din altă ţară.
Adică, să scumpesc preţul energiei, ca să nu am "avantaj competitiv neloial" faţă de alte state care scot anual profituri de miliarde de euro din România. Şi care nu au gaze şi petrol din producţie internă.

Alte "idei măreţe" - să devină ANRE ceva genul unui ONG; statul, dacă se poate, să nu mai dispună de resursele sale strategice:
ANRE ar trebui de asemenea să nu ţină preţurile artificial jos pentru energia electrică şi gaz, pentru consumatorii industriali şi casnici care nu sunt săraci, mai ales în perioadele electorale. Însă ca ANRE să poată face aceste lucruri, ea trebuie să fie independentă de politic, responsabilă pentru activitatea sa în faţa Parlamentului, în faţa publicului, consumatorilor şi industriei reglementate. Acest lucru nu se întâmplă deoarece ANRE rămâne politizată, subordonată premierului, cu o conducere în care rolul consultativ al stakeholderilor dispare cu desăvârşire, şi nu va răspunde pentru banii folosiţi şi pentru calitatea reglementărilor sale în faţa celor care sunt afectaţi de ea.
Uitaţi-vă ce logo apare pe documentul .pdf de la primul link:  FUNDAŢIA SOROS ROMÂNIA. 

V-aţi prins, nu ?

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Statul Roman ar trebuii sa interzica Fundatia Soros cu toate tentaculele ei in Romania.

Riddick spunea...

Să punem totul pe Bursă, dacă se poate, chiar bugetul de stat să-l jucăm pe Bursă, capitalism online.

Cred că mai întâi Natura şi Timpul îl vor "interzice" pe Soros. ;-)

Crystal Clear spunea...

Implacabilul ! :)

Sa vezi ce cearta pe avere va fi ,dupa .... :)

Riddick spunea...

Cred că a dispus deja ce şi cum, probabil grosul rămâne la Fundaţie.

Crystal Clear spunea...

Fii-su o ia pe urmele lui.
Nu scapam cu una cu doua de clanul Soros

"His son Alexander Soros is also gaining prominence for his donations to social and political causes. Alexander led the list of student political donors in the 2010 election cycle"

http://en.wikipedia.org/wiki/George_Soros#Family

Riddick spunea...

Nu mai are el aceeaşi influenţă, stângiştilor nu prea le plac "dinastiile".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: