14 februarie 2011

"Reformistul" Funeriu aprobă, împotriva legii, propaganda prin şcoli şi licee


... făcută de oficina lui Soros Cristian Pîrvulescu, Pro Democraţia:

Tinerii bucureşteni vor învăţa să lupte împotriva corupţiei

Asociaţia Pro Democraţia (APD) în parteneriat cu Serviciul Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti au deosebita plăcere de a anunţa lansarea proiectului 'Tinerii împotriva corupţiei', un proiect de conştientizare a tinerilor din Bucureşti, privind lupta împotriva fenomenului de corupţie. Evenimentul va avea loc pe data de 15 februarie 2011, începând cu orele 10.00, în incinta Liceului 'Nicolae Kretzulescu', str. Hristo Botev nr. 17, sector 3, Bucureşti.

La ora actuală, unul dintre cele mai mari obstacole în implementarea reformelor politice, economice şi sociale din România este răspândirea corupţiei în toate sferele de activitate.

În anul 2010, APD a încercat, prin intermediul proiectului 'Tinerii împotriva corupţiei' să conştientizeze cetăţenii privind instrumentele şi tehnicile disponibile în combaterea corupţiei. Proiectul s-a desfăşurat în patru licee din Bucureşti, cât şi în numeroase alte licee din ţară. Pentru intervalul 2011-2012, dorim să continuăm şi să extindem acest demers în toate liceele din capitală.
 

Prin intermediul proiectului, ne propunem să participăm la promovarea transparenţei, integrităţii, responsabilităţii şi bunei guvernări. Cele trei direcţii pe care ne vom concentra sunt: informarea privind efectele negative ale corupţiei, încurajarea unei atitudini de intoleranţă şi stimularea celor afectaţi în semnalarea cazurilor de corupţie către organele competente. Toate aceste dimensiuni se adresează în primul rând tinerilor şi vizează o acţiune orientată spre viitor, încurajând luarea de atitudine ca cetăţeni activi.

Principalele activităţi ale proiectului vor consta în dezbateri, sesiuni de informare, mese rotunde, workshop-uri, distribuirea de publicaţii cu caracter informativ, precum şi promovarea paginii web dedicată tinerilor www.tinericorecti.ro.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai Serviciului Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti, Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Prefecturii Municipiului Bucureşti, directorii şi profesorii liceelor implicate în proiect, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile şi ai mass-media.

*   *   *

Dacă asta nu-i propagandă politică (interzisă expres de toate legile învăţământului, inclusiv de cea nouă), numiţi-o cum vreţi...

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Propaganda impotriva celor care "fura" cum era inainte de 89 impotriva capitalistilor....

Ce mai , e jalnic !

Au inceput sa se ocupe de copii pentru ca sunt cel mai usor de manipulat.
Este plan pe temen lung !
Au vazut c-a iesit "Revolutia tinerilor " din Egipt, iar acum vor s-o extinda
O sa le tot bage in cap copiilor ca de vina este coruptia, nu sistemul politic de stanga-care de fapt genereaza coruptie

Riddick spunea...

Iar javra aia de Funeriu le dă concursul şi îşi ameninţă propriul partid, "că vede el ce va face, după congres".

Crystal Clear spunea...

Toti "reformatorii " sunt foarte tupeisti!
Funerou este un tip care n-am inteles cum a intrat in politica, si in PDL .
Nici nu auzisem de el pana acum un an si jumatate,cand a venit direct de la Bruxelles, adica de sus in jos......

Riddick spunea...

Politicienii de acest gen sunt propulsaţi, li se netezeşte calea, sunt cocoloşiţi de media, etc.

Au "o misiune".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: