07 februarie 2011

Diversiuni "revoluţionare"



Urmăresc de ceva vreme diversiunile lansate de Asociaţia 21 Decembrie 1989, ultima fiind aşa-zisul apel al lui Sorin Ilieşiu "către Preşedintele României, pentru cuvenita memorie a eroului VASILE PARASCHIV".

Mă aşteptam - recunosc - la folosirea propagandistică a morţii disidentului Vasile Paraschiv, dar de "partea adversă", ca să zic aşa. Ori, dl. Ilieşiu trece (pentru naivi, desigur) drept unul dintre "intelectualii lui Băsescu".

Domnuu' Ilieşiu... mai uşor cu diversiunile. Sau poate "nu ştiţi" că Vasile Paraschiv a refuzat să primească Steaua României "de la un comunist" (dar s-a dus la Cotroceni ca să facă show):
"Domnule preşedinte, vă mulţumesc pentru înalta distincţie ce aţi hotărât să mi-o acordaţi astăzi, dar eu sunt obligat să refuz primirea ei de la un comunist, la fel ca toţi ceilalţi care ne-au condus ţara de la Revoluţie şi până azi, împotriva cărora eu am luptat din 1968 şi voi continua să lupt pe cale legală şi democratică până la ultima bătaie a inimii".
Aşa că nu are rost să mai insistaţi...

La Asociaţie se fac asociaţii bizare. De exemplu, Teodor Mărieş şi "procurorul" Dan Voinea, despre achiziţiile pentru forţele de ordine:
Fost procuror militar, generalul Dan Voinea apreciază că, de obicei, astfel de achiziţii se fac cu un scop precis: “Democraţia ar trebui să pună autorităţile în slujba cetăţeanului şi nu invers, şi nu prin forţă fizică. De obicei, statul se înarmează preventiv. Adică sunt prevăzute anumite mişcări de stradă şi instituțiile de reprimare sunt dotate din timp cu armament şi echipament”.
Nici președintele Asociaţiei “21 Decembrie”, Doru Mărieş, nu priveşte cu ochi buni această achiziţie: “Dacă puştile şi gloanţele le vor folosi pentru antrenamente, atunci este în regulă, însă, dacă le vor folosi împotriva poporului, atunci sunt nişte nebuni şi nişte criminali”.

A mai refuzat Steaua României şi un alt star. Zicea că "nu colecţionează insigne". Apelul pentru decorare - iniţiat de... acelaşi Sorin Ilieşiu.

9 comentarii :

Crystal Clear spunea...

In sfarsit ,bine ca ai abordat subiectul !
Mocnesc si eu de vreo 2-3 zile .
Sa facem inventarul si sa remarcam cum toti urmaresc "directivele" de sus, de la KAS sau alte fundatii germane :

ICCCMER- finantare declarata de la KAS

http://tismaneanu.wordpress.com/2011/02/06/disidentul-si-comisarul-vasile-paraschiv-versus-ion-iliescu/

http://mihailneamtu.ro/?p=4364

Am mai remarcat si pe altii dar n-am timp acum sa caut.

Este absolut evident ca vor sa-l umileasca pe TB fiind toti manati de subventii germane- excelent exemplul dat de tine cu Herta Muller

Oare nu le este rusine ?
Chiar numai banii conteaza ?
Vorbim deci de constiinta de doi bani ?

Sa nu-mi spuna nimeni sunt naivi !

Crystal Clear spunea...

Alta trambita "revolutionara"

http://viorelpadina.wordpress.com/2011/02/03/pactul-lui-sorin-iliesiu-pentru-implicarea-teviziunii-publice-in-reformarea-romaniei/

Riddick spunea...

Mă refer acum la "21 decembrie", las restul pe mai târziu.

Au manevrat astfel încât să fie văzuţi de opinia publică drept apropiaţi de PDL/TB. Apoi au început diversiunile, odată cu greva foamei teatrală a lui Mărieş, speculată propagandistic de Dorin Tudoran (au coregrafi buni). Mă uimeşte consideraţia pe care AVP o are faţă de acest Ilieşiu. Care a fost pe la Alianţa Civică (structură Soros).

Riddick spunea...

Ilieşiu e turbat că n-a luat el preşedintia TVR (las' că nici Lăzescu nu-i mai breaz; printre altele, fost coordonator al Fundatiei Soros România pe regiunea Moldova, anii '90).

Crystal Clear spunea...

Se cearta intre ei

Riddick spunea...

Cine să-i dea pe mână lui Ilieşiu TVR-ul ? Doar dacă îl vezi când vorbeşte îţi dai seama că e tralala...

Crystal Clear spunea...

Ma mira si nu pot intelege nici atitudinea lui Devis Grebu fata de "revolutionarul" Teodor Maries.

Vizitele la spital, relatarile live, poze .

Oare oamenii astia, care-si zic "intelectuali romani " fac in mod constient acest lucru?
Chiar cred ca Romania merge mai bine fiind piata de desfacere si sursa de venit pentru Germania si Franta?

Chiar sunt convinsi ca suntem un popor slab ce poate fi manipulat,stors, batjocorit?
Pai , in felul asta ei fac mai mult rau decat orice "dusman extern"

Riddick spunea...

Mărieş a făcut anumite greşeli care au arătat că joacă alt rol decât cel scris pe afişul spectacolului. În anii '90-'91 dădea interviuri "ziaristei" Angela Băcescu în foaia ceauşistă "Europa" a lui Ilie Neacşu.

Aşa că eu, personal, nu l-am crezut în postura lui nouă, de "guru" al integrităţii.

Crystal Clear spunea...

In ce hal a ajuns cu manipularea, disimularea.

Pana si la greva foamei !!!

Jenant, pentru un om in toata firea care poate munci barbateste


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: