29 noiembrie 2010

ALDE, organizaţie antioccidentală



În iunie 2010, Julian Assange, the frontman de la Wikileaks, era invitatul grupului ALDE din Parlamentul European (din care face parte şi PNL) la ALDE Seminar on (Self) Censorship (Seminarul ALDE despre (auto) cenzură), la Parlamentul European:


Assange la conferinţa de presă (partea a II-a)


Înregistrarea completă a Seminarului ALDE despre "autocenzură"

Se fac comparaţii deplasate între libertatea de expresie din Vest, îngrădită doar de legislaţia siguranţei naţionale, şi situaţia "libertăţii de expresie" din China sau Iran, unde dacă ipochimeni gen Assange ar fi comis fapte similare, ar fi fost condamnaţi la moarte prin împuşcare sau spânzurare:
"Libertatea de exprimare este în pericol în Europa, care de fapt ar trebui să fie un model pentru restul lumii. Cum putem vorbi credibil despre o lipsă a libertăţii de exprimare în China sau Iran, dacă nu aplicăm cele mai înalte standarde noi înşine? Jurnaliştii, caricaturiştii, dar, deasemenea, şi oamenii de ştiinţă, sunt din ce în ce mai cenzuraţi, sau aplică chiar ei auto-cenzura, şi în cel mai rău caz, indivizii nu sunt în măsură să trăiască în libertate, după exprimarea unor anumite opinii. Acest lucru este inacceptabil şi de aceea ar trebui să învăţăm de la Islanda, unde sunt cele mai multe proiecte de lege care asigură protecţie pentru whistleblowers, sursele confidenţiale ale jurnaliştilor şi împiedică libel-tourism-ul, care sunt în curs de elaborare", a spus Marietje Schaake.

"Nicio persoană nu trebuie să se teamă de consecinţe atunci când se exprimă liber. Ar fi contrar valorilor europene în care credem şi pe care le protejăm. ALDE apără dreptul de a ofensa, care este o parte esenţială a libertăţii de exprimare, şi vom fi alături de aceia care sunt sub presiune dacă îşi exprimă liber opiniile, fie ele politice, artistice sau de alt gen", a declarat Alexander Lambsdorff.
După ALDE, "dreptul la exprimare" prevalează asupra dreptului la existenţă al statelor, ba chiar al civilizaţiei occidentale.

Deci, atenţie la aceşti tovarăşi de drum ai socialiştilor şi la modelul "statului liberal" pe care îl promovează.

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ca de obicei,liberalii umbla cu cioara vopsita :

"Uniunea Europeană întoarce o pagină şi intră într-o nouă eră a politicii. Până în prezent, Uniunea a fost în mare parte guvernată de Consiliul European, ceea ce înseamnă de interesele naţionale. Astăzi, prin Tratatul de la Lisabona, Uniunea se confruntă cu o revoluţie de tip copernican. Parlamentul este acum egal cu statele membre. Intrăm acum în epoca unei uniuni politice care se va baza pe promovarea intereselor europene"

Riddick spunea...

Ăştia sunt nişte microbi care vor să distrugă naţiunile. CLAR.

Crystal Clear spunea...

Virusi periculosi!

Riddick spunea...

Măcar în domeniul ăsta avem de învăţat de la China şi Iran. Adică, cică Vestul trebuie să tolereze microbii şi gunoaiele, "că aşa e democratic".

Trebuie să uităm fraza asta.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: