14 octombrie 2010

Din nou, despre "accidentul" de la Smolensk



În Gazeta Polska, un articol despre unele informaţii privind apeluri telefonice ale pasagerilor din avionul polonez, înainte şi după prăbuşire (Ujawnijcie, jak umierali!):

Guvernul şi biroul procurorului au ascuns de peste jumătate de an publicului chestiuni despre pasagerii din Tu-154 care au supravieţuit accidentului - potrivit unui interviu dat de către Edmund Klich pentru ziarul rusesc „Młody komsomolec” [poate Московский комсомолец ?]. Klich a spus că "unii dintre pasageri sunt susceptibili de a fi murit la câtva timp după catastrofă." Publicului şi familiilor victimelor li s-a ascuns cine au fost răniţii şi care au fost ultimele momente ale vieţii lor.

Conform raportului oficial susţinut de Tatiana Anodina, şeful MAK, toţi pasagerii au murit pe loc, nimeni nu a supravieţuit, nici măcar câteva minute. Klich, în timpul şederii sale la Moscova, trebuie să fi văzut unele documente medicale, sau să fi auzit de la cineva despre colegii răniţi din partea comisiei ruse, iar într-un interviu (a publicat conţinutul său portalul WPolityce.pl) el a spus "wymsknęło" [?]. Doar nu arunca acele cuvinte cu astfel de probleme sensibile, fără fundament, chiar spune "probabil", care este tipic pentru a împiedica revenirea cu întrebari cerând mai multe informaţii.


Întrebări de bază apar: de ce guvernul polonez şi procurorul general ascund de polonezi, şi mai ales de familiile victimelor, informaţii-cheie cum ar fi acelea că au fost răniţi, supravieţuitori, când şi unde anume au fost găsiţi, dacă au fost resuscitaţi, şi dacă unii au fost transportati cu ambulanţe de la locul accidentului la spital, şi au murit pe drum sau în sala de operaţie, şi ca urmare a cărei cauze? Şi ceea ce este important, dacă unii au fost conştienţi şi au reuşit să spună ceva înainte de a muri?


Cum este posibil ca procuratura poloneză să nu fi acţionat încă în acest subiect crucial?

 
Procurorii vor fi traşi la răspundere.


Declaraţia lui Klich ne face să credem că este vorba de fapt despre un ofiţer al BOR aflat la bordul avionului Tu-154, Jacek
Surówka, care şi-a sunat soţia imediat după accident, spunând că este grav rănit la picior şi că "se întâmplă lucruri groaznice aici." După aceste cuvinte, conexiunea s-a pierdut. Această informaţie ne-a dat-o unul dintre jurnalişti, care pe 10 aprilie a fost în Smolensk. Potrivit informaţiilor noastre, Surówka a avut un telefon in reţeaua Orange.


Jurnalistul a încercat apoi, a spus el, să ia legatura cu soţia acestuia. Ea a vorbit la telefon cu soţul ei şi a spus-o prietenilor săi, dar s-a dovedit că, din motive necunoscute, a devenit brusc închisă în sine, şi a refuzat să mai vorbească. El s-a întâlnit apoi - după cum susţine - cu fratele lui
Jacek Surówka, tot ofiţer şi el, care i-a confirmat că un astfel de apel a avut loc, ceea ce a mai declarat iniţial şi unui alt jurnalist. Cu toate acestea, interviul acela nu a apărut până în prezent din motive necunoscute.


"GP" a venit şi el la fratele lui "Jack"
Surówka. El ["GP"] a negat că o astfel de convorbire telefonică de la locul tragediei a avut loc. "Oh, niciun telefon, nicio întrebare, nu ştiu despre asta" - a răspuns "GP".


Potrivit informaţiilor noastre, şi un alt ofiţer al Biroului de Protecţie, care a fost la bordul lui Tu-154, a avut după accident un apel telefonic către soţie, dar ea a oprit telefonul - să includă un mesaj vocal [voice mail], şi aceasta procuratura o poate verifica.


Având în vedere intervenţia lui Edmund Klich din 4 octombrie din "
Młody komsomolec", privind răniţii care au supravieţuit în primele momente de după accident, procurorul ar trebui să facă publice rezultatele investigaţiilor asupra victimelor. Ele pot provoca o schimbare bruscă în ancheta lentă.
 

De ce au activat telefoanele lor înainte de tragedie?

Małgorzata Wasserman, fiica decedatului Zbigniew Wassermann, a subliniat că au existat apelanţi la scurt timp după accident la mesajul tatălui ei care au auzit cuvinte în limba rusă (confirmat de un jurnalist, "GP", care a încercat, de asemenea, după tragedie, să contacteze un membru al familiei). Acest lucru ar putea însemna un singur lucru: un telefon mobil trebuie să se conecteze la reţeaua rusă, şi ar fi posibil numai în cazul în care era o procedură specială în curs în Rusia [monitorizarea telefoanelor celor din partidul lui Kaczynski, PiS]. Małgorzata Wasserman spune că tatăl ei nu activa niciodată telefonul în avion. "Tatăl meu a zburat cu avioane de mai multe ori pe săptămână timp de peste zece ani şi nu uita niciodată să oprească telefonul său într-un avion", - a declarat într-un interviu. Şi a adăugat: "Nu numai tatăl meu a pornit telefonul în Rusia."


De asemenea, TVP a difuzat o declaraţie a lui Antoni Macierewicz, preşedinte al Comisiei parlamentare pentru clarificarea cauzelor dezastrului. El a subliniat că rezultatele echipei arată că majoritatea telefoanelor mobile de la bordul Tu-154 Nr.101 au fost activate
înainte de accident. Şi aceştia au fost oameni care respectau normele meticulos. Prin urmare, a trebuit să se întâmple ceva neobişnuit, încât au decis să deschidă celularele, şi au reuşit să aibe timp să o facă. Totuşi, această operaţie nu ia mult timp, circa 15 secunde.
 

Au murit înainte de accident?

Certificatele de deces ale membrilor delegaţiei poloneze arată că unele dintre decese au avut loc la 10-15 minute după accident. Cineva trebuia să fi spus că decesele au urmat exact în acelaşi timp, este dificil să ne imaginăm că minutele exacte ale momentului morţii ar fi scrise "din tavan." 


Leszek Misiak, Greg Wierzchołowski

13 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ce crima abominabila s-a putut face sub ochii nostri !

Este vorba de exterminarea fizica a "dreptei".tipic KGB.
De 70 de ani numai asta fac...

Riddick spunea...

"Platforma Civică" a lui Tusk cică-i de dreapta (PPE):

What does the the Civic Platform’s (”Platforma Obywatelska” in Polish) historical policy aim at?

http://smolensk-2010.pl/2010-09-01-what-does-the-the-civic-platforms-%e2%80%9dplatforma-obywatelska%e2%80%9d-in-polish-historical-policy-aim-at.html

19 telefoane mobile au fost deschise:

19 telefonów było aktywnych na pokładzie Tu-154

http://smolensk-2010.pl/2010-10-14-19-telefonow-bylo-aktywnych-na-pokladzie-tu-154.html

Riddick spunea...

"deschise", adică "activate", "folosite".

Crystal Clear spunea...

Am citit ieri seara pe NR.
Mi-am imaginat ca cei 19 si-au deschis telefoanele in timpul zborului pentru ca se intampla ceva neobisnuit.
Si mie mi s-a intamplat chiar saptamana trecuta.sa uit telefonul deschis in zbor .
Nu poti sa primesti si nici sa apelezi in zbor, la altitudine pentru ca n-ai semnal

Asta inseamna ca cei 19 au deschis telefoanele dupa ce a cazut avionul ,deci au supravietuit?

Riddick spunea...

19 telefoane deschise DUPĂ ar indica un indice de supravieţuire de peste 20%, ceea ce ar fi destul de ciudat.

Cred că este vorba de 19 în total, unul fiind chiar al lui Lech Kaczynski, care a vorbit cu fratele sau cu 15 minute înainte de prăbuşire.

Mai este şi varianta contactarii celor de la sol - "vedeţi că ne apropiem".

Crystal Clear spunea...

Este o tragedie mare de tot.
Un fel de 9/11 -cu indicii mult mai clare privind "autorul"

Riddick spunea...

"na pokładzie TU 154" = "la bordul (în interiorul) Tu 154"

Anonim spunea...

sa speram ca nu asteptam 50 de ani ca la jfk

Riddick spunea...

Chestia cu cincizeci de ani este un mit.

Acolo a fost implicat Lyndon Johnson, vicepreşedintele. JFK se pare că devenise un risc la siguranţa naţională a SUA.

Crystal Clear spunea...

Parca lua antidepresive ?

Riddick spunea...

Calmante, parcă. Avea probleme cu coloana din al doilea război mondial.

Avea o piesă din inox (disc)în coloană, după o operaţie, şi purta corset medical în momentul atentatului.

Anonim spunea...

CE MIZERIE; CRED; NU EXISTÄ POLONEZ, CARE SÄ FII INGHITZIT POVESTILE RUSILOR:

de altfel rusii sunt f, dibaci la crime, orce anchetä iese färä vinovat si cum vor ei.

Riddick spunea...

Se trezesc greu polonezii, l-au votat preşedinte pe Komorowski, omul conspiraţiei. Ce-i drept, partidul lui Kaczynski a sărit de la 27% la peste 40%, iar la anul sunt alegeri parlamentare.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: