13 octombrie 2010

Dom' profesor - portret "la minut"



.Simpatic personaj! Când te uiţi la el, ţi se pare că nu se uită la tine. Numai bunul meu amic Traian Ungureanu mai are acest fel derutant de a te privi concomitent în faţă şi-n lateral. Sigur că nu e vina lor, dar te poţi întreba dacă ei văd corect ceea ce, politic, susţin şi dacă nu cumva e un fel de solidaritate – cum să-i zic? – „dioptrială” cu bădiţa Traian, care nici el nu le chiteşte prea bine. Din acest punct de vedere, dacă aş fi Cristian Preda, eu aş urma îndemnul etern valabil al lui Constantin Noica, de a ne apleca asupra caietelor eminesciene de la Biblioteca Academiei (chit că între timp ele au fost editate) şi a le mai descifra o dată, aşa cum au făcut, cu dioptriile lor, un Perpessicius, un Petru Creţia. Ar fi o îndeletnicire mult mai de folos decât să descifrezi ordonanţele de urgenţă ori proiectele guvernului Boc, oricum, logic cel puţin, ilizibile.


Cristian Preda are, spre cinstea lui, un doctorat în ştiinţe sociale la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales din Paris, cu menţiunea „foarte bine, cu felicitările juriului în unanimitate”. Şi totuşi, văzând prestaţia de-acum a Domniei-Sale, oare de ce îmi vine-n minte taman versul eminescian cu „Ai noştri tineri la Paris...”?


5 comentarii :

niku_elektriku spunea...

acu'i dai credit si lu' grosan ?
a ars cam amatoria

Riddick spunea...

Nikule, doar pentru savoarea textului:

"acest fel derutant de a te privi concomitent în faţă şi-n lateral". :)))

lupul-alb spunea...

salut, mi-au sters animalele contul cu mirceabadeafan si am pierdut blogurile. adresa noua este:
http://antimitocan.blogspot.com/
cu multumiri

Crystal Clear spunea...

Nicushor, iti place sa critici ,nu-i asa ? :)))

Textul este superb !
Distreaza-te si tu putin !
Nu mai fi incruntat :)

Riddick spunea...

@lupul-alb: am pus ANTIMITOCANI în blogroll pe direct ("sărind" filtrul "acest blog conţine...").

:)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: