08 iulie 2010

Soylent Green *



În Belgia, firmele de pompe funebre au propus o nouă variantă de a se scăpa de cadavre, protejând mediul - prin dizolvare.

Procedeul ar consuma mai puţină energie decât dacă s-ar folosi un crematoriu, şi nici nu s-ar emite prea mult dioxid de carbon.


Asociaţia Flamandă a Antreprenorilor de Pompe Funebre cere aprobare pentru
procesarea cadavrelor prin dizolvare în soluţie de potasă caustică (formula chimică : KOH), care ar transforma cadavrele în lichid şi resturi minerale.

"Decedatul este introdus într-un container cu apă şi substanţe chimice şi apoi presurizat, iar după circa două ore rămâne doar un lichid şi resturi minerale", a spus un purtător de cuvânt al asociaţiei, pentru radioul german
DRadio Wissen. Reacţia chimică se numeşte hidroliză.

"Cenuşa" rămasă poate fi depozitată într-o urnă sau  împrăştiată într-un loc anume, cum se mai procedează uneori, susţine asociaţia.

Comisia Europeană analizează dacă lichidul rezultat poate fi vărsat la canalizare. Nici autorităţile din nordul Belgiei (Flandra) nu au luat încă o hotărâre. 

Procedeul nu pare să fie apreciat de "consumatori".

Spiegel Online - Liquid Farewell


* Procedeul aminteşte de filmul
Soylent Green (1973), care prezintă o distopie situată într-un viitor al omenirii (2022 !), în care din cauza suprapopulării, natura este distrusă, iar hrana se obţine prin procesarea cadavrelor (bineînţeles, "prostimea" nu ştie despre ce este vorba), obţinându-se aşa-numitul Soylent Green, un concentrat alimentar de culoare verde (mai erau şi de culoare roşie şi galbenă):




"Soylent Green is people! We've got to stop them somehow!"

5 comentarii :

niku_elektriku spunea...

fain !

Riddick spunea...

Simplu... şi nici Vanghelie nu mai are nevoie de "pivniţă" la Bellu, ar încăpea într-o urnă sau într-o sticluţă. ;-)

Despina spunea...

Ar putea face si sapun.
Pentru reciclare ecologica

Sinistru

Turnofftheglory spunea...

Avem hectare de cruci in Romania. Cimitirele se maresc, se sufoca, sunt inghesuite. Normal ca se cauta metode alternative.

Riddick spunea...

@Despina: Cine se spală cu el ?! ;-)

@Turnofftheglory: Să-i îngroape în picioare ... :)))

Astfel, lotul minim nu mai este de 2m/1m, ci de 1m/0,5m. Mai greu de săpat cripta triplă, trebuie să faci un puţ de vreo 6-7 metri :)

Altfel, cred că se va folosi metoda asta.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: