08 iulie 2010

Soylent Green *



În Belgia, firmele de pompe funebre au propus o nouă variantă de a se scăpa de cadavre, protejând mediul - prin dizolvare.

Procedeul ar consuma mai puţină energie decât dacă s-ar folosi un crematoriu, şi nici nu s-ar emite prea mult dioxid de carbon.


Asociaţia Flamandă a Antreprenorilor de Pompe Funebre cere aprobare pentru
procesarea cadavrelor prin dizolvare în soluţie de potasă caustică (formula chimică : KOH), care ar transforma cadavrele în lichid şi resturi minerale.

"Decedatul este introdus într-un container cu apă şi substanţe chimice şi apoi presurizat, iar după circa două ore rămâne doar un lichid şi resturi minerale", a spus un purtător de cuvânt al asociaţiei, pentru radioul german
DRadio Wissen. Reacţia chimică se numeşte hidroliză.

"Cenuşa" rămasă poate fi depozitată într-o urnă sau  împrăştiată într-un loc anume, cum se mai procedează uneori, susţine asociaţia.

Comisia Europeană analizează dacă lichidul rezultat poate fi vărsat la canalizare. Nici autorităţile din nordul Belgiei (Flandra) nu au luat încă o hotărâre. 

Procedeul nu pare să fie apreciat de "consumatori".

Spiegel Online - Liquid Farewell


* Procedeul aminteşte de filmul
Soylent Green (1973), care prezintă o distopie situată într-un viitor al omenirii (2022 !), în care din cauza suprapopulării, natura este distrusă, iar hrana se obţine prin procesarea cadavrelor (bineînţeles, "prostimea" nu ştie despre ce este vorba), obţinându-se aşa-numitul Soylent Green, un concentrat alimentar de culoare verde (mai erau şi de culoare roşie şi galbenă):




"Soylent Green is people! We've got to stop them somehow!"

5 comentarii :

niku_elektriku spunea...

fain !

Riddick spunea...

Simplu... şi nici Vanghelie nu mai are nevoie de "pivniţă" la Bellu, ar încăpea într-o urnă sau într-o sticluţă. ;-)

Despina spunea...

Ar putea face si sapun.
Pentru reciclare ecologica

Sinistru

Turnofftheglory spunea...

Avem hectare de cruci in Romania. Cimitirele se maresc, se sufoca, sunt inghesuite. Normal ca se cauta metode alternative.

Riddick spunea...

@Despina: Cine se spală cu el ?! ;-)

@Turnofftheglory: Să-i îngroape în picioare ... :)))

Astfel, lotul minim nu mai este de 2m/1m, ci de 1m/0,5m. Mai greu de săpat cripta triplă, trebuie să faci un puţ de vreo 6-7 metri :)

Altfel, cred că se va folosi metoda asta.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: