Procedeul ar consuma mai puţină energie decât dacă s-ar folosi un crematoriu, şi nici nu s-ar emite prea mult dioxid de carbon.
Asociaţia Flamandă a Antreprenorilor de Pompe Funebre cere aprobare pentru procesarea cadavrelor prin dizolvare în soluţie de potasă caustică (formula chimică : KOH), care ar transforma cadavrele în lichid şi resturi minerale.
"Decedatul este introdus într-un container cu apă şi substanţe chimice şi apoi presurizat, iar după circa două ore rămâne doar un lichid şi resturi minerale", a spus un purtător de cuvânt al asociaţiei, pentru radioul german DRadio Wissen. Reacţia chimică se numeşte hidroliză.
"Cenuşa" rămasă poate fi depozitată într-o urnă sau împrăştiată într-un loc anume, cum se mai procedează uneori, susţine asociaţia.
Comisia Europeană analizează dacă lichidul rezultat poate fi vărsat la canalizare. Nici autorităţile din nordul Belgiei (Flandra) nu au luat încă o hotărâre.
Procedeul nu pare să fie apreciat de "consumatori".
Spiegel Online - Liquid Farewell
* Procedeul aminteşte de filmul Soylent Green (1973), care prezintă o distopie situată într-un viitor al omenirii (2022 !), în care din cauza suprapopulării, natura este distrusă, iar hrana se obţine prin procesarea cadavrelor (bineînţeles, "prostimea" nu ştie despre ce este vorba), obţinându-se aşa-numitul Soylent Green, un concentrat alimentar de culoare verde (mai erau şi de culoare roşie şi galbenă):
5 comentarii :
fain !
Simplu... şi nici Vanghelie nu mai are nevoie de "pivniţă" la Bellu, ar încăpea într-o urnă sau într-o sticluţă. ;-)
Ar putea face si sapun.
Pentru reciclare ecologica
Sinistru
Avem hectare de cruci in Romania. Cimitirele se maresc, se sufoca, sunt inghesuite. Normal ca se cauta metode alternative.
@Despina: Cine se spală cu el ?! ;-)
@Turnofftheglory: Să-i îngroape în picioare ... :)))
Astfel, lotul minim nu mai este de 2m/1m, ci de 1m/0,5m. Mai greu de săpat cripta triplă, trebuie să faci un puţ de vreo 6-7 metri :)
Altfel, cred că se va folosi metoda asta.
Trimiteți un comentariu