07 iulie 2010

Asta sună a autodenunţ


Activiștii Greenpeace au blocat accesul în compania Roșia Montană Gold Corporation 

07 Iulie, 2010

Activiștii Greenpeace din România și Ungaria blochează accesul în 
sediul RMGC

Activiștii Greenpeace din România și Ungaria blochează accesul în sediul RMGC

România — București, 7 iulie, 2010 – Activiștii Greenpeace din Romania și Ungaria au blocat accesul angajaților în compania Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) și sunt hotărâți să rămână pe poziții oricât este nevoie, până când compania își va înceta activitatea. 

Astăzi, 7 iulie, la ora 7:30, 15 activiști Greenpeace au instalat în fața sediului RMGC tabăra de Salvare a Roșiei Montane. Activiștii s-au legat cu lanțuri de intrarea în sediul companiei, protestând împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roșia Montană. Prin această acțiune Greenpeace România închide sediul companiei RMGC și cere interzicerea oricăror exploatări miniere. Pe bannerele de la fața locului se poate citi: "RMGC: Nu mai munciți la un dezastru". Activiștii Greenpeace susțin că: „dacă angajații companiei merg la birou zi de zi, aceștia nu fac nimic altceva decât să lucreze la distrugerea Roșiei Montane. Orice minut în care RMGC nu lucrează, e un minut câștigat pentru Roșia Montană. 

Greenpeace România aduce la cunoștința opiniei publice că RMGC nu a mai lucrat niciodată în alte proiecte miniere, proiectul demarat în țara noastră fiind primul de acest gen. În plus, acționarul majoritar al RMGC (Gabriel Resources Ltd.), care se autointitulează o „companie canadiană", nu este decât o sucursală a acestei companii, având sediul într-o insulă din Marea Britanie, numită Jersey, după cum arată documentele oficiale. 

Greenpeace condamnă orice formă de minerit și susține dezvoltarea durabilă și turismul, ca alternative la activitățile miniere. În plus, organizația consideră că România ar trebui să țină cont de recomandările Parlamentului European de interzicere a folosirii cianurii în activitățile de minerit, alăturându-se unor țări care au interzis deja folosirea cianurii, precum: Ungaria, Cehia, Germania, Grecia, Argentina, Filipine, Costa Rica.

Protestul s-a încheiat la ora 9:30, când forțele de ordine au arestat toți activiștii. Aceștia au fost eliberați la scurt timp.

Băteţi câmpii, derbedeilor.  De data asta, Comisia Europeană a luat o decizie bună

Nu ar trebui să ne obişnuim cu asemenea tip de violenţă (urbană), măcar o contravenţie ar trebui aplicată fiecărui ecoterorist participant.

Auzi la ei : "condamnă orice formă de minerit"... da' cumva, citesc seara la opaiţ ?!

5 comentarii :

Despina spunea...

I-ai vazut si pe astia?

http://www.asociatia21decembrie.ro/2010/07/lupta-pentru-rosia-montana/

Despina spunea...

Trebuie cheta politia sa faca ordine.
Ce cauta derbedeii acolo?

Riddick spunea...

Alţi idioţi, şi la Asoc. 21 dec.

Ei vor să devină aiurelile de acest tip ceva normal...

Despina spunea...

Ai vazut finalul ? :)))))

"Protestul s-a încheiat la ora 9:30, când forțele de ordine au arestat toți activiștii. Aceștia au fost eliberați la scurt timp."

Riddick spunea...

Păi doar nu era să le mai dea şi cazare gratis... :)

Revin pe seară, trebuie să ies din online.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: