08 iulie 2010

The US of E



Convenţia de la Montevideo (1933) defineşte patru criterii de bază considerate şi azi ca fiind valabile în cadrul dreptului internaţional public, pentru definirea şi recunoaşterea internaţională a statului : (a) populaţie permanentă; (b) teritoriu bine definit; (c) guvern; (d) capacitatea de a intra în relaţii diplomatice cu alte state.

Prin implementarea Serviciului de Acţiune Externă al UE ("ambasadorii" UE şi "MAE" al UE) s-ar îndeplini punctul (d), punctul (c) fiind deja rezolvat prin "lovitura de stat continentală" numită Tratatul de la Lisabona.



Interpelare în PE pe tema Seviciului de Acţiune Externă al UE

La baza EUtopiei au lucrat şi mai lucrează propăvăduitorii "naţionalismului civic".

3 comentarii :

Despina spunea...

In Reconstructia Dreptei este un intreg capitol despre subiectul asta.
Concluzia este ca:"datorita apartenentei la un spatiu politic si juridic integrat regional se produce un fenomen de omogenizare a culturii politice si juridice nationale.Acest fenomen de relativa omogenizare nu este unul idilic si nu se desfasoara in mod automat. Indeplinirea lui depinde de vointa cetatenilor si a liderilor politici.Concluzia este ca : cetateanul puternic este elementul indispensabil pentru a construi acest spatiu politic si juridic-fara el este o constructie pe fundatie de nisip.Intrebareaa finala este : Poate fi ordinea libertatii si prosperitatii construita pe dezinteres ,indiferenta si absenteism?
Raspunsul este ,evident nu"


Cum sa faca asa ceva fara sa intrebe cetatenii,fara sa ne cheme la un referendum,fara sa ni se explice ce se vrea ,cum se face si care sunt consecintele?
Este de neacceptat.Pana acum totul s-a facut pe ascuns

Riddick spunea...

"Petrecerea continuă", vorba lui Toma Caragiu. Până vine ăla cu facturile, ca în "Moromeţii" şi scoate din casă obiecte (atributele statului naţional suveran).

Despina spunea...

Mai, nu se poate!
Exact azi dimineata ma gandeam ca vor veni sa confiste de prin case.

Razboiul este din ce in ce mai la suprafata.
Pur si simplu nu mai pot ascuta nici radio Info Pro.

Eu am de-a face pe de o parte cu oamenii cu care lucrez, seriosi care se lupta extraordinar ca sa prinda comenzi, sa produca si sa livreze.Muncesc sambata, duminica pur si simplu intr-o disperare,iar pe de alta parte cu tot felul de gargaragii care asteapta sa mulga de la stat sau de la oriceine altcineva


Ies si eu .Am ceva treaba


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: