08 iulie 2010

The US of E



Convenţia de la Montevideo (1933) defineşte patru criterii de bază considerate şi azi ca fiind valabile în cadrul dreptului internaţional public, pentru definirea şi recunoaşterea internaţională a statului : (a) populaţie permanentă; (b) teritoriu bine definit; (c) guvern; (d) capacitatea de a intra în relaţii diplomatice cu alte state.

Prin implementarea Serviciului de Acţiune Externă al UE ("ambasadorii" UE şi "MAE" al UE) s-ar îndeplini punctul (d), punctul (c) fiind deja rezolvat prin "lovitura de stat continentală" numită Tratatul de la Lisabona.



Interpelare în PE pe tema Seviciului de Acţiune Externă al UE

La baza EUtopiei au lucrat şi mai lucrează propăvăduitorii "naţionalismului civic".

3 comentarii :

Despina spunea...

In Reconstructia Dreptei este un intreg capitol despre subiectul asta.
Concluzia este ca:"datorita apartenentei la un spatiu politic si juridic integrat regional se produce un fenomen de omogenizare a culturii politice si juridice nationale.Acest fenomen de relativa omogenizare nu este unul idilic si nu se desfasoara in mod automat. Indeplinirea lui depinde de vointa cetatenilor si a liderilor politici.Concluzia este ca : cetateanul puternic este elementul indispensabil pentru a construi acest spatiu politic si juridic-fara el este o constructie pe fundatie de nisip.Intrebareaa finala este : Poate fi ordinea libertatii si prosperitatii construita pe dezinteres ,indiferenta si absenteism?
Raspunsul este ,evident nu"


Cum sa faca asa ceva fara sa intrebe cetatenii,fara sa ne cheme la un referendum,fara sa ni se explice ce se vrea ,cum se face si care sunt consecintele?
Este de neacceptat.Pana acum totul s-a facut pe ascuns

Riddick spunea...

"Petrecerea continuă", vorba lui Toma Caragiu. Până vine ăla cu facturile, ca în "Moromeţii" şi scoate din casă obiecte (atributele statului naţional suveran).

Despina spunea...

Mai, nu se poate!
Exact azi dimineata ma gandeam ca vor veni sa confiste de prin case.

Razboiul este din ce in ce mai la suprafata.
Pur si simplu nu mai pot ascuta nici radio Info Pro.

Eu am de-a face pe de o parte cu oamenii cu care lucrez, seriosi care se lupta extraordinar ca sa prinda comenzi, sa produca si sa livreze.Muncesc sambata, duminica pur si simplu intr-o disperare,iar pe de alta parte cu tot felul de gargaragii care asteapta sa mulga de la stat sau de la oriceine altcineva


Ies si eu .Am ceva treaba


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: