12 martie 2010

Diversiunea a eşuat

 Precizări ale Administraţiei Prezidenţiale cu privire la desemnarea preşedintelui Traian Băsescu ca membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România

Cu privire la propunerea ca preşedintele Traian Băsescu să devină membru de onoare, Administraţia Prezidenţială precizează că iniţiativa nu a primit acordul Preşedintelui sau al instituţiei prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu consideră că acordarea unui sediu şi promulgarea unei legi sunt obligaţii de serviciu care nu trebuie răsplătite cu titluri academice.

Preşedintele mulţumeşte membrilor AOSR pentru iniţiativa lor, dar din motivele expuse anterior nu poate accepta titlul de membru de onoare al AOSR.

(Comunicat de presă al Preşedinţiei României, 12 martie 2010)
* * * * *

Aşa-zisa "Academie a Oamenilor de Ştiinţă din România" este un spaţiu de refugiu, dar şi de influenţă, pentru dinozaurii politici ante- şi postrevoluţionari. În Consiliul Onorific îl găsim pe Dinu Săraru, în Prezidiu pe Vasile Cândea (fost parlamentar PDSR) şi pe Ion Basgan (de la PNL, om de încredere de-al lui Radu Câmpeanu), iar filiala de la Iaşi este condusă de Anghel Stanciu (PSD, ex-PRM).

Printre membrii de origine română din străinătate s-a aflat şi Iosif Constantin Drăgan (decedat), editorul "operelor" lui Ceauşescu în Occident; se mai află Ilie Gilbert (Brazilia), Claude Matasă (SUA) şi Dimitrie Sturdza (Elveţia), notorii lobbyşti ai regimurilor Iliescu-Roman-Năstase.


Pe scurt, deşi se definesc drept "continuatorul şi unicul legatar al Academiei de Ştiinţe din România (1936-1948) şi al Asociaţiei Oamenilor de Ştiinţă din România (HCM 1012/30 mai 1956)", mai bine s-ar rezuma la cea de-a doua variantă.

La ce bun demersul pentru primirea lui Traian Băsescu ca membru de onoare? Pot fi mai multe răspunsuri, cum ar fi o mai mare influenţă a ideilor controversate moşmondite prin diversele secţii ale sale (lobby, lobby, lobby), o "credibilizare" a membrilor şi a obiectivelor AOSR, şi indirect o îndoială întemeiată indusă în minţile susţinătorilor lui Traian Băsescu, dacă ar fi acceptat.

Deja blogosfera petroliberală duduie pe tema "academicianului Băsescu", mai dihai decât economia pe timpul "guvernării 20%". Ia să vedem cum o cârmesc acum, după comunicatul Preşedinţiei.


UPDATE ! ( via blogul lui I.T. Morar):

"Proiectul de lege al acestei organizaţii a lui Dinu Săraru a fost respins prima data de Presedentie si returnat Parlamentului. Care l-a trimis inapoi exact asa cum fusese prima oara. Constitutia nu permite respingerea de doua ori  a unui proiect. Asa a devenit de utilitate publica ASOR. Care e o combinatie de masonerie PSD-istă şi Universitatea Spiru Haret, plus un pic de Banca Internationala a Religiilor. In cel putin trei din aceste componente straluceste figura lui Dinu Sararu".

Mai exact, Parlamentul din 2006-2007, care pregătea suspendarea lui Traian Băsescu (Legea 31/15 ianuarie 2007, privind reorganizarea şi funcţionarea AOSR). Statutul AOSR l-a aprobat guvernul Tăriceanu-II, prin HG 641/20 iunie 2007.

25 de comentarii :

Anonim spunea...

Ma bag si eu pe aici. Sper ca se poate.Iti citesc blog-ul cu regularitate de pe la inceputul anului, ajungand pe el de pe cel al lui TRU.
Diversiunile continua peste tot. Citeam mai devreme pe Hotnews articolul lui Tapalaga, despre raportul Oxford Analitica: Basescu= Putin=Dictator. Candva consideram Hotnews o alternativa, dar s-a dus.
Oare cine-i mana-n lupta pe astia, ca de exemplu pe Tapalaga, care se da independent?O fi asteptat omul recompensa, considerand ca i-a adus servicii lui Basescu in campanie, si vazand ca n-a primit nimic, da-i si mana : Basescu dictatoruuu!

Riddick spunea...

Se poate, cum să nu...

Dacă Băsescu ar face ce face Putin, până acum dispărea presa mogulizată (sau trecea "dincolo"), dispăreau oameni ori erau împuşcaţi în lift sau în scara blocului unde locuiau, sau chiar blocul sărea în aer de la sacii "cu zahăr" depozitaţi la subsol...de "ceceni".

Hotnews se degradeaza constant. dar stai sa vezi peste ocean degradare, FoxNews a fost cumpărată de arabi şi îşi mută sediul central în Abu Dhabi.

Mi-e că dacă nu ne trezim, va fi rău.

Riddick spunea...

Vladmir Putin forging ahead with vision of Eurasian empire -- Tony Halpin, Moscow

http://windsofbabylon.com/2010/03/12/vladmir-putin-forging-ahead-with-vision-of-eurasian-empire----tony-halpin-moscow.aspx?ref=rss

Anonim spunea...

foarte bine a facut basescu ca nu a acceptat acel titlu otravit din mainile fostilor comunisti....

Te astept la mine pe blog unde PSD incearca sa saboteze din nou sistemul de securitatea europeana...

Riddick spunea...

Sigur ca da, dar mă amuză reacţiile tembelilor din blogosfera PSDNL.

Vin şi pe la tine.

Despina spunea...

Daca Fox News a fost cumparat de arabi e de rau

Riddick spunea...

Treaba e certă, stai să caut nişte linkuri.

Riddick spunea...

FoxNews:

It’s official now. This explains a lot of what’s happened recently. Rupert Murdoch is moving his NewsCorp headquarters to Abu Dhabi, United Arab Emirates. You can kiss fair and balanced FoxNews good-bye.

http://www.newsrealblog.com/2010/03/09/rupert-murdoch-forsakes-u-s-a-will-move-newscorp-to-abu-dhabi/#pageTitle

Despina spunea...

Si va prezenta stiri despre America din Abu Dhabi?
:)

Riddick spunea...

Nu neapărat. Oricum Murdoch "the Leprekaun" (Pocitania) nu era credibil. O jigodie.

Despina spunea...

the Leprekaun" =Pocitania
N-am stiut :)

Riddick spunea...

Vorba asta o foloseşte Michael Savage, dar şi alţii. Savage spune despre Glenn Beck de la FoxNews că este "the hemorrhoid with ears" (hemoroidul cu urechi - aluzie la faţa rotundă, roşie a lui G.B., şi tunsura scurtă). :)

S-a pierdut comentariul tau cu "scutierii Moscovei" : da, am citit la Dreapta.net

Dan Patrascu spunea...

Tu primesti avertizare prin e-mail atunci cand esti "ping-uit"? Dacă nu, am indraznit sa preiau de la tine comunicatul adminitratiei prezidentiale ca sunt obosit si nu am chef sa scotocesc netul.

Sa traim bine.

Riddick spunea...

Da, numai la comentarii, pentru accesări am Feedjit.

Să trăim. :)

maria spunea...

Salutare !

Iti dai tu seama cum s-ar fi legat acceptarea tilului de catre Traian Băsescu in aceeasi zi in care apare in presa si raportul OXAN ?

Riddick spunea...

Salut !

Sunt diversiuni mai elaborate,vor continua.

Stăm cu ochii pe ei.

Despina spunea...

Pana unde pot merge !!!
Incredibil.
Sa speram ca scapam

Anonim spunea...

dacä bäsescu ar fi ca putin,

päturici, felix, vantu si altzii ar fi demult in puscärie, precum altzii ca ei.

din nefericire, are mainile legate, nu poate decat sä cearä,

judecarea lor.

dar magistratzii tärägänesc cu "interes " procesele.

magistratzi sunt tot infractori

dacä nu-si fac treaba????????

EU ASA ZIC!!!!!!!!!!!!!!
"DATELE DATE INSTITUTULUI , SUNT TRIMISE DE BINEFÄCÄTORII SI IUBITORII ROMANIEI"sigur niste inpostori.

Riddick spunea...

Theo, bine ai zis ! :)

Despina spunea...

Exact asta vroiam sa raspund si eu.
excelent, Theo !



Plec acum putzin

monica spunea...

@Riddik,ar trebui sa iesi la rampa si cu ideile mai mult decat socante(cel putin pt mine )ale lui C Preda.Mi-e nu-mi miroase a bine ,cu insistenta lui, de a-l pune intr-o lumina proasta pe Basescu.Nu ti se pare ca diversiunile au cam inceput sa se indeseasca?Tin f. mult sa aud si parerea ta

Riddick spunea...

După mine, Preda a călcat pe bec dupa ce a scris pe blog că a votat la referendum contra parlamentului unicameral.

Nu pun în discuţie opţiunea personală, putea să voteze cum doreşte, dar deja face o campanie împotriva rezultatului referendumului.

Mă tem că şi madam Macovei se va dovedi o dezamăgire, declaraţiile aiurea pe care le face o arată altfel decât cred naivii.

Vreau să văd şi eu o echipă "de platouri TV" a PDL, de exemplu PNL are 10-15 persoane, numai pe ăia îi vezi pe la emisiuni. Să se dea interdicţie de a vorbi în numele partidului, înafara persoanelor desemnate (mă refer la apariţii TV, nu la simple raspunsuri la întrebarile reporterilor).

monica spunea...

Credeam ca am inceput sa vad eu aiurea, lucrurile.Multam frumos!

Despina spunea...

Ati vazut asta?

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/889343/Oameni-care-traiesc-din-blogging/

Riddick spunea...

Uneori merge, uneori nu merge. Oricum, nu servesc.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Cătălin Predoiu, 2013: "Cunoscuta 'axă' Washington - Londra - Bucureşti trebuie să includă şi Berlinul. 

Cătălin Predoiu, 2013: "Fundaţia Konrad Adenauer este un partener al României. A ajutat mult România, de exemplu, a furnizat experţi pentru elaborarea unor acte normative ale Ministerului Justiţiei. În prezent, derulează un program important de cursuri de guvernare publică, în care sunt implicaţi 120 de experţi în varii domenii. Vom coopta aceşti experţi în aparatul tehnic al Guvernului Alternativă PDL, ca staff de suport al miniştrilor noştri. Suntem un partid de centru dreapta care crede în proiectul european şi valorile europene."

 

Postări populare: