17 decembrie 2009

Nu, nu "acela"...



Nu pot să cred ! Acest articol a apărut în Gardianul, scris de Cornel Ivanciuc

Antonescu dictator

A traversat deznadejdea cu succes. O clipa doar, in care a vazut cat de monstruoasa este aceasta fraudare, i-a trecut si lui prin cap o retragere. Dar ceva anume l-a blocat. Ceva anume l-a luat de brateta si l-a dus la oglinda, unde sa aiba o discutie cu el insusi. Mai, ce facem?, s-a luat usor la intrebari. Sa-i lasam pe tradatori sa-si faca mendrele? Nu. Sa-i lasam sa-si poarte razboiul de succesiune a lui Geoana? As. S-a concentrat din toti porii.
S-a mobilizat ca la razboi, dle Conducator, cu valiza, brisca si cazarmamentul. A luat o decizie inteleapta, de care nu-i pare rau si pe care n-are s-o regrete pana la capat, chiar cu riscul de a fi numit soldat japonez: va continua sa conduca acest mare partid, de care tara are atata nevoie, catre modernitate si europenitate, catre liman. Confirma, în baza deciziei BPN, sustinerea dvs., pentru functia de premier, singurul legatar legitim al proiectului Johannis, aceasta linie de aparare Siegfried-Westwall, peste care n-o sa treaca dictatura führerului. Sunt dispusi sa creeze o majoritate solida în jurul dvs., dle Antonescu. Vor construi in jurul dvs. bunkere, vor sapa tunele, vor planta campuri de mine, vor inalta sperietori, vor crea baraje antitanc. Cele 5.200.000 de voturi obtinute de ei in cea de a II-a ofensiva, reprezentand o jumatate de Românie, sunt tot atatea obstacole prin care n-o sa-l lase pe führer sa-si impuna diktatul, adica un nou gauleiter oranj. Vor lupta pana la unul. Vor pregati ofensiva turului al III-lea. Va declara in acest moment Conducatorul unic al Opozitiei la dictatura bunul plac basescian. Prin dvs., vor transforma arbitrariul majoritatii prezidentiale, intr-o veritabila dictatura a opozitiei. O sa le faca tradatorilor zile fripte. O sa-i vaneze fara crutare. Numele lor trebuie detestate in adunarile publice si dispretuite neincetat. Huo, Sorin Chivu! Jos Laurentiu Chirvasuta! Legile opozitiei trebuie sa domneasca. Daca führerul si PDL isi vor impune un gauleiter de la PDL, PSD va fi cel mai aprig dusman al acestora. O sa-l razbune pe Johannis. O sa fie mandri de mostenirea numelui lui. Gott mit uns! It’s a long way to Tiperarry!
Slavsia Rossia! Pe cai!

P.S. : aţi remarcat, nu ?  "vor inalta sperietori"  :)))   (emphasis mine).

8 comentarii :

niku_elektriku spunea...

ivanciuc e mai orientat ca pisatu' boului !

Riddick spunea...

Ei, zice şi el pe invers acum, pentru ieşirea din monotonie.

monica spunea...

Eeee!daca ati sti voi doi cine-i Ivanciuc asta!!!!!!!
numai atat va spui: intr-o sectie el,intr-alta CTP ,iar in a treia si peste ei Adrian Vlad fiul,stiti voi al cui!!!!
Azi e 17;acum 20 ani Ivanciuc a fost singurul(din aprox 7mii de salariati ai unui mare institut ce se ocupa cu prospectiunea petrol-gaze) care a avut "curajul" sa-l intrebe in gura mare pe secretarul de partid (intr-o sedinta FDUS),pe un ton imperativ,ce se intampla la Timisoara.Si binevoitor,acel secretar a raspuns :golani,agenturi,tradatori de tara.Sfatul de la sfarsit sa stam LINISTITI sa nu raspundem provocarilor.Exact ca in ghicitoarea cu ciuperca.
5 zile au mai stat in institut cei 3 ,enumarati mai sus.
Asa se scrie istoria,asa se fac revolutii,asa se cladeste democratia.

Riddick spunea...

Monica, cunosc un caz similar. Un coleg al cuiva a fost "gură-mare" pe 21 la servici, l-au ridicat la mişto, l-au eliberat peste câteva ore, a ajuns preşedinte FSN pe întreprindere în 24-25 dec. 1989. Nevastă-sa lucra la Ministerul de Interne (pe urmă s-a aflat).

monica spunea...

pai cine crezi tu ca in aeeasi perioada specificata de tine dorea sa-l dea pe director jos si sa se puna in locul lui?CTP .Dupa ce l-au huiduit colegii,pt ca dir a fost un om cu totul special,s-a carat CTP si unde l-am vazut?
In piata victoriei pe la revolta CADA.dupa ,l-a luat ala de la adevarul,prieten cu Iliescu, sub aripa lui tot secu.
Vezi ca asta seara la OTV interviu cu tatal lui Adrian ,cel care l-am amintit mai sus.
daca as avea talent as scrie o carte!!!!!

Riddick spunea...

Monica, să speram că endgame-ul se apropie.

monica spunea...

Mi-e tare frica sa NU !in foarte scurt timp va emite in violet ,un nou post tv.Cei 2 prieteni stiu de ce!Sa te tii din ianuarie ,cum cele 4 tvuri vor pune artileria grea in functie.Astia nu digera cu usurinta infrangerea.

Riddick spunea...

Om vedea. Până nu vin anticipate nu stau liniştit.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: