11 martie 2024

Români din Ucraina, alungând cu topoarele trepăduşii lui Zelenski veniţi să ia cu arcanul soldaţi

Mi-ar plăcea să cred că pe-aproape or fi fost şi câţiva cu kalaşe. La o adică, dacă se-ngroşa gluma: brrrrrtttt! ("na, 'vă-n gură...").

Buuuun. Ăştia-mi plac, nu ăia daţi ca "eroi" (pe la BUCPRESS.eu, etc.), cu lumânări pe colivă şi cu băbuţe plânse alături. Veniţi Aduşi în cutii de la "războiul... lor". Unii, cică, voluntari. Altfel, nişte buni concurenţi pentru Darwin Awards.


Filtru în "nordul Bucovinei". Cel care se dă jos din Lada Niva chiar foloseşte un topor, urmat de al doilea (fiul său, recrutabil?). Şi cel de pe cal are topor. Soldaţii înarmaţi "din spate" par a nu interveni, deocamdată.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Prea mulţi scheleţi UA acolo, minim şase (doi la drum, minim trei la barieră, plus "cameramanul"). N-ar fi stricat încercată o deratizare generală acolo, dacă cei trei (1+2 din maşină) ar fi avut ceva mai puţini inamici. Bam-bam. Şi plecau şi cu "ţevile" după ei. Probleme în plus, totuşi: camere suplimentare? ăla care filma, oare nu şi transmitea în timp real/live? "martorii" / şoferii ceilalţi...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: