12 septembrie 2020

Destructurarea oligarhiei cosmopolite - etapă obligatorie a războiului naţional de eliberare


Comparaţia "dezoligarhizării putiniene" cu de-kulacizarea pare nefericită, dar totuşi potrivită dacă o privim sub aspect politic (şi mai puţin economic). Mai este de lucru, nu s-au schimbat prea multe în bine faţă de acum zece ani. Şi chiar şi Putin este pus sub semnul întrebării.

Oligarhii RO s-au complăcut şi s-au culcat pe-o ureche, crezând că dacă regimul i-a împroprietărit o fi fost pe veci (NU!). În faţa ofensivei furibunde a capitalului transnaţional, în loc să se alieze şi să alarmeze populaţia, s-au prostituat acceptând să li se arunce firimiturile rămase de la masă, să nu ajungă şi la ei dezastrul general pe care au preferat să nu-l contracareze.


O idee importantă (13:44): nu este suficient doar să pui pe fugă inamicul bine înrădăcinat, ci trebuie să şi-i preiei "atribuţiunile", să "umpli cu substanţă administrativă" fiecare loc recucerit.

6 comentarii :

Riddick spunea...


"Iar dacă ţara duce lipsă de boieri, vom face alţii, cinstiţi şi drepţi"

Întoarcerea lui Vodă Lăpuşneanu (film, 1980)

https://riddickro.blogspot.com/2011/02/sedinta-de-guvern-din-mandatul-al.html

Anonim spunea...

Comparatia este intr-adeva nefericita caci , daca oligarhii au ajuns ceea ce sant { MAJORITATEA , trebuie s-o recunosti } datorita functiilor si relatiilor a vremurilor sau sprijinului politic si-al "serviciilor " , a faptului ca Justitia nu functiona si NU FUNCTIONEAZA in cazul lor , kulacii { chiaburii } aia si-au facut averile prin munca lor , cu banii lor .Am cunoscut un tip caruia , in anul de gratie 1960 , nu i-a fost acceptata inscrierea la o facultate deoarece , parintii sai ce se declarau tarani agricultori aveau o vaca si-o scroafa , iar nenorocita de vaca fatase doi vitei in vreme ce scroafa , alta nenorocita , fatase...vreo zece purcei . Astia ...KULACI , astia CHIABURI !Mai aveau si opt copii pe deasupra . Unul dintre ei { am fost colegi la primara } , era prin 2000 colonel pe la Serviciul Pirotehnic al SRI ... Exista un film romanesc numit UNDEVA IN EST iar acolo vei vedea un " kulac " {chiabur } si-un viitor " oligarh " sau , macar un sprijinitor al unor viitori oligarhi jucat de catre Mihai Constantin si-un altul jucat de catre...Mihai Bendeac : ABSOLUT GENIALI AMANDOI .Fraza din finalul postarii este apoteotica si...MERITA TOATE FELICITARILE caci caracterizeaza la adevarata ei dimensiune , cultura economica a noilor " oligarhi RO " !!! Probabil unde in ADN-ul lor au avut inscrisa ...MIORITA si nu EX OSSIBUS ULTOR .

Anonim spunea...

" "Iar dacă ţara duce lipsă de boieri, vom face alţii, cinstiţi şi drepţi"

Întoarcerea lui Vodă Lăpuşneanu (film, 1980)" NU EXISTA BOIERI CINSTITI SI DREPTI , exista doar boieri educati sa fie boieri si...neamuri proaste !Voda Lapusneanu si altii ca el , si-au dat seama mult prea tarziu de acest adevar . Nu uita ca , dintre aia doisprezece ciraci ai lui Iisus , doar unul sau doi dintre ei s-au dovedit a fi cu adevarat , ucenici si urmasi ai Domnului chiar daca numele lor dainuie si azi si-s pomenite la marile praznice .

Anonim spunea...

Chestia de la my angry rants...aia-i pe bune sau te bazezi pe faptul ca , olteanca asta tupeista si vagaboanda este posibil chiar sa fi emis acele " idei " ? Fireste ca la "cultura si studiile " ei... orice-i posibil .

Riddick spunea...

Tocmai, am subliniat asta. Chiar şi-n clip Fedorov (cel din dreapta) zice că a fost ceva "greşit, DAR NECESAR" (din punct de vedere politic, atunci). Dezoligarhizarea este necesară şi nici nu-i ceva greşit.

Lăpuşneanu a fost pozitiv, târziu a fost "reabilitat", după ce a fost denigrat în scrieri precum ale lui Negruzzi (mason!).

N-o evidenţiez pe prietena (amica...) lui Stănescu, cum singură s-a declarat când ăla era în conflict cu Linia Dragnea. Doar arăt aberaţia, copiii privesc la tablă prin ecrane de plexiglas "anti-covid" dar şi anti-vedere normală (deformează).

Riddick spunea...

Ex ossibus ultor!
(de George Coșbuc)

A fost un tânăr împărat –
De la mișei a smuls averea
Și-a smuls de la tirani puterea
Și mulți nebuni a spânzurat.

Dar patru inși vorbind în șoapte
L-au dus în giulgiuri învălit
Și-n codrul cel mai tăinuit
L-au îngropat târziu în noapte.

Cei tari au zis: „A fost mișel!
Ne-a prigonit prea multă vreme.“
Iar popii fulgerau blăsteme
În cei ce mai vorbeau de el.

Nici voie să-și cernească portul,
Nici drept să-l plângă n-au avut.
Și niciodată n-au știut
În ce pământ le doarme mortul.

Și nu vor ști! Căci groapa lui
În blăstemat pământ s-ascunde.
Nici soare-acolo nu pătrunde,
Nici plângerile nimănui.

Jurat-a iadul să-ngrădească
Cu nopți de veci acest mormânt;
Iar brazii tac, că nici un vânt
Nui clatină ca să vorbească.

Dar noaptea-n zare, uneori,
Când e furtună-n depărtare,
La margini de-orizont răsare
Un fulger alb, târziu spre zori,

Și-ntruna spre pădure arată
Și scapără spre ea mereu;
E, parc-arată Dumnezeu
Spre groapa cea de veci uitată.

Iar într-o noapte va lovi!
Și spintecată de lumină
Fugi-va noaptea cea haină,
Și brazii-n flăcări or vorbi.

Și-atunci, cu fulgerul tovarăș,
Ieși-va mortul împărat,
Și-n iadul lor, de-unde-au plecat,
S-or prăbuși tiranii iarăș.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: