10 septembrie 2020

Minsk 2020 vs. maimuţăreala PSD 2017-2019 (mima "luptei" cu haitele stradale)



BTW, concertina wire este uzuală în "occidentul democratic", şi nici nu costă prea mult. Iar dacă apar accidentări, sunt numai self-inflicted wounds. Sssst, pesede n-a ştiut asta cât a fost la putere.

De observat discrepanţa: pe stâlpi, culorile naţionale roşu-verde, iar la manifestanţi, cârpe în alb-roşu-alb. Evident, la manifestanţi sunt culorile Poloniei, dinadins alese aşa în anii de haos de după dizolvarea URSS (anomalie corectată în 1995); o reminiscenţă a tentativei de stat-marionetă din 1918, sub ocupaţie germană, culorile vor reveni sub a doua ocupaţie germană (1941-1944); centrul de comandă al Maidanului este în Polonia, însă ordinele sosesc de undeva de mult mai departe.

Alt amănunt: gardurile-barieră sunt ţapene, cu urechile de fixare dintre ele tot ţapene - nu le poţi demonta decât pornind de la capete, desigur securizate. Overlapped, "verigi de lanţ". Iar de le sari... dai de arici-pogonici. Cu răsturnarea nu mi-e clar, dar cred că din loc în loc sunt date găuri în asfalt şi mai jos în betonul din carosabil, în care s-au introdus bare de rigidizare prinse în ţeava gardului-barieră (ce dacă, găurile se pot astupa ulterior). Daţi afară sabotorii de la biroul de logistică RO, au ales materiale necorespunzătoare - aruncau haştagii cu garduri în jandarmi ("10 august").

5 comentarii :

Riddick spunea...

"date găuri"

Nu cu burghie pentru beton - cu picon de la braţul hidraulic al unui buldoexcavator sau mai bine de la unul mai mic (tip "Bobcat"), pe care îl aduci rapid pe o platformă auto. Aşa, nici nu apare moloz prea mult (betonul este comprimat lateral şi împins în jos, nu "evacuat". Găurile sunt trasate cu creta "după cum cere gardul", trebuie doar grijă la centrare, apoi se bat în ele bare sau ţevi mai mici decât diametrul interior al picioarelor gardului. De care se şi pot suda/puncta, dacă la bază picioarele au decupături. Iese cam o gaură la 2 minute, "din deplasare", la câte 5-6 metri sau ceva mai mult.

Riddick spunea...

În maxim 1h1/2 ai găurile pentru 200m de gard, şi în acelaşi ritm şi montarea gardului.

Anonim spunea...

Mare minune de nu va constitui o lectie pentru Jandarmeria Romana si la fel , mare minune de n-a plecat deja vreunul dintre sefii supremi ai aceleiasi Jandarmerii la Minsk in schimb de experienta . Vreun sef dintr-ala cu doctoratul luat la Academia SRI ...

Anonim spunea...

La DUDA . Despre c e fel de tertip vorbesti Riddick caci oricum UDMR este un " partid " ce-a stat INTOTDEAUNA cu curul in doua barci si-au si pastrat pe-a treia barca ...pentru salvare !USR nu va fi eliminat NICIODATA caci intelectualii Romaniei al percep ca pe un partid ce-i reprezinta . Ceea ce spune LOrban este mancatorie de KKT la modul propriu : da ' ce mortii ma-sii , el nu provine { ca si majoritatea liberalilor cu vechime in munca politica asa cum o are LOrban in munca } tot dintre " fostii comunisti " ??? Intrebare : astia de la PPE , astia-s nebuni ? Chiar isi inchipuie ca mai crede cineva in chestia asta cu... "solidaritatea pentru REDRESAREA Europei " taman acu' cand parca sant tot mai dese vocile ce-si doresc sa se termine odata balciul cu Europa Unita ? Merg la pariu ca , daca nu era nenorocita asta de pandemie , la ora asta , Italia cel putin , Spania imediat dupa ea iar apoi minim jumatate dintre "fostele " erau in vechile lor granite . Pentru noi romanii o chestie dintr-asta ar fi mai usoara deoarece noi am pastrat LEUL spre deosebire de altii ! A ajuns al dracului LEU la 4.8 iar cacaciosii nostrii se lauda c-au marit pensii si salarii plus alocatii...lua-si-ar lumanari de banii aia pentru toate neamurile lor de la fasha la barba alba !!!!!

Riddick spunea...

Nu trebuie să plece acolo si nici nu va pleca la... inamic (al lor, nu al nostru). E destul să aplice ceea ce până acum n-au vrut.

Tertip de-al peneleului, dar cu complicitatea UDMR: e imposibil să nu-ţi dai seama, "tu, UDMR", că e vorba de a alege între Fidesz şi/plus Viktor Orban şi valeţii de la Bucureşti ai UE.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: