19 martie 2020

Kонец фильма. Opoziţia parlamentară împotriva haitei iohanniste: ZERO.


Nu mă interesează niciun "argument", NU AI NICIUNUL pentru a motiva vreo aprobare de orice fel a acţiunilor - şi deci a agendei - haitei iohanniste. 

Avertizez de pe acum (mark my words...): este o iluzie periculoasă a aştepta vreo schimbare ori vreun partid "naţionalist" care să aibă la bază structuri şi "cadre" de la PSD, ba chiar de la PSDragnea. GATA. Eu unul, m-am lămurit definitiv. Ne-au tot trombonit, de ne-au învârtit pân'-acum în cerc, ca pe oi, suntem în acelaşi loc de unde am plecat.

Va veni Congresul şi nu vor înjgheba o opoziţie internă faţă de grupul CholaqUE. Deşi Congresul s-a amânat sine die, nu vor folosi timpul suplimentar decât spre a ne aburi pe noi, online. Şi-atât. 

Nu, nu-i doar "un dezastru imagologic pentru PSD" (chiar de-o fi, şi l-a dorit!): este un dezastru real pentru românii treziţi că n-au reprezentanţi în parlament.

Rorschach ("Watchmen", 2009; DC Comics 1986, 1987): "Never compromise. Not even in the face of Armageddon. That's always been the difference between us, Daniel."
Lista votanţilor pro-Iohannis din parlament. Cei 445 (din totalul de 465) care i-au aprobat TOŢI... prin vot online "starea de urgenţă". Majoritatea (mai ales de la PSD) i-au aprobat şi "guvernul" LOrban II/III. Un singur neafiliat apare cu non vot sau abţinere (nu-i clar). 

Doar două nume mă interesau, Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu. Nu vreun codrin are acum s-a sustras, la mişto; ori vreun alt agarici. Precum Ponta, care ştie ce înseamnă un asemenea vot, şi s-a sustras ca să fie credibil mai târziu (dar cel puţin 18 parlamentari de-ai lui de la PRO România/Europa au votat pentru, fără a-i socoti şi pe cei de la Senat, unde nu mai au grup parlamentar). 

Liviu Pleşoianu şi Şerban Nicolae vor încerca să scoată iar capul, deşi i-au dat vot "pentru" lui Iohannis. Hai pa, simulanţilor.

3 comentarii :

Riddick spunea...

Lista, "arhivată" (că poate "dispare cumva" linkul şi-or zice atunci unii "da' n-a fost aşa"):

https://web.archive.org/web/20200319215602/https://www.senat.ro/PDFOrdineDeZi/760aba99-3789-4d9f-8e74-f87a9f88f9f7/VOT%20LA%20DISTANTA.pdf.pdf.pdf

Anonim spunea...

" Hai pa, simulanţilor. " Sa te-auza Dumnezeu Riddick dar mai ales sa te-auza aia care trebuie s-auza : " franarii si hamalii si muncitori-n gara " pentru a cita din cineva . Nu de alta dar , altfel vom ramane in veci { cat ne-o mai tine Dumnezeu pe acest Pamant } cu-acesti simulanti la conducerea acestei tari !

Riddick spunea...

Arghezi, "Flămânzenii":

,,Frânarii şi hamalii şi muncitorii – n gară,

Trufaşi să-nfăţişeze şi ei ceva în ţară,

Cu de la sine voie, aiurea şi obraznici,

Au slobozit ţăranii şi-au dezarmat pe paznici”

Incidentul din gara Paşcani (1907), când ceferiştii au eliberat ţăranii "duşi la judecată" din vagoanele-arest.

Evenimentele din 1907 au pornit din cauze economico-sociale, dar focul a fost înteţit de agenţi austro-ungari, care aveau misiunea de a slăbi "aliatul nesigur" România. Carol I a dispus distrugerea tuturor documentelor relevante. De-aia nu se mai poate reconstitui numărul morţilor, mitizat de socialişti (N. D. Cocea?) la "11.000 de ţărani". Se pare c-au fost în total "doar" vreo 2000-2300, "de toţi" (ţărani, boieri, militari, arendaşi, slugi de la conace, orăşeni care au intervenit în răzmeriţe prin oraşe, cu ţăranii sosiţi acolo).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: