19 martie 2020

Kонец фильма. Opoziţia parlamentară împotriva haitei iohanniste: ZERO.


Nu mă interesează niciun "argument", NU AI NICIUNUL pentru a motiva vreo aprobare de orice fel a acţiunilor - şi deci a agendei - haitei iohanniste. 

Avertizez de pe acum (mark my words...): este o iluzie periculoasă a aştepta vreo schimbare ori vreun partid "naţionalist" care să aibă la bază structuri şi "cadre" de la PSD, ba chiar de la PSDragnea. GATA. Eu unul, m-am lămurit definitiv. Ne-au tot trombonit, de ne-au învârtit pân'-acum în cerc, ca pe oi, suntem în acelaşi loc de unde am plecat.

Va veni Congresul şi nu vor înjgheba o opoziţie internă faţă de grupul CholaqUE. Deşi Congresul s-a amânat sine die, nu vor folosi timpul suplimentar decât spre a ne aburi pe noi, online. Şi-atât. 

Nu, nu-i doar "un dezastru imagologic pentru PSD" (chiar de-o fi, şi l-a dorit!): este un dezastru real pentru românii treziţi că n-au reprezentanţi în parlament.

Rorschach ("Watchmen", 2009; DC Comics 1986, 1987): "Never compromise. Not even in the face of Armageddon. That's always been the difference between us, Daniel."
Lista votanţilor pro-Iohannis din parlament. Cei 445 (din totalul de 465) care i-au aprobat TOŢI... prin vot online "starea de urgenţă". Majoritatea (mai ales de la PSD) i-au aprobat şi "guvernul" LOrban II/III. Un singur neafiliat apare cu non vot sau abţinere (nu-i clar). 

Doar două nume mă interesau, Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu. Nu vreun codrin are acum s-a sustras, la mişto; ori vreun alt agarici. Precum Ponta, care ştie ce înseamnă un asemenea vot, şi s-a sustras ca să fie credibil mai târziu (dar cel puţin 18 parlamentari de-ai lui de la PRO România/Europa au votat pentru, fără a-i socoti şi pe cei de la Senat, unde nu mai au grup parlamentar). 

Liviu Pleşoianu şi Şerban Nicolae vor încerca să scoată iar capul, deşi i-au dat vot "pentru" lui Iohannis. Hai pa, simulanţilor.

3 comentarii :

Riddick spunea...

Lista, "arhivată" (că poate "dispare cumva" linkul şi-or zice atunci unii "da' n-a fost aşa"):

https://web.archive.org/web/20200319215602/https://www.senat.ro/PDFOrdineDeZi/760aba99-3789-4d9f-8e74-f87a9f88f9f7/VOT%20LA%20DISTANTA.pdf.pdf.pdf

Anonim spunea...

" Hai pa, simulanţilor. " Sa te-auza Dumnezeu Riddick dar mai ales sa te-auza aia care trebuie s-auza : " franarii si hamalii si muncitori-n gara " pentru a cita din cineva . Nu de alta dar , altfel vom ramane in veci { cat ne-o mai tine Dumnezeu pe acest Pamant } cu-acesti simulanti la conducerea acestei tari !

Riddick spunea...

Arghezi, "Flămânzenii":

,,Frânarii şi hamalii şi muncitorii – n gară,

Trufaşi să-nfăţişeze şi ei ceva în ţară,

Cu de la sine voie, aiurea şi obraznici,

Au slobozit ţăranii şi-au dezarmat pe paznici”

Incidentul din gara Paşcani (1907), când ceferiştii au eliberat ţăranii "duşi la judecată" din vagoanele-arest.

Evenimentele din 1907 au pornit din cauze economico-sociale, dar focul a fost înteţit de agenţi austro-ungari, care aveau misiunea de a slăbi "aliatul nesigur" România. Carol I a dispus distrugerea tuturor documentelor relevante. De-aia nu se mai poate reconstitui numărul morţilor, mitizat de socialişti (N. D. Cocea?) la "11.000 de ţărani". Se pare c-au fost în total "doar" vreo 2000-2300, "de toţi" (ţărani, boieri, militari, arendaşi, slugi de la conace, orăşeni care au intervenit în răzmeriţe prin oraşe, cu ţăranii sosiţi acolo).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: