31 octombrie 2014

Cui taie cârnaţi ăsta ?!


După operaţiunile de dezinformare ale Sistemului numite PUNR, PRM, PP-DD, PNR, avem acum una nouă, "naţionalistă": Partidul România Unită. Girată de Bogdan Diaconu, ex-PSD.

Care propune dizolvarea partidelor doar pe baza începerii urmăririi penale a unui anumit număr de membri din conducerea lor, fără sentinţe definitive. Adică (evident !) doar pe baza unei mutări de-a Sistemului !

Propunere legislativă pentru modificarea și completarea art. 46

din Legea 14/2003, Legea partidelor politice, republicată

Parlamentul României adoptă prezenta lege:

Art. 46 din Legea nr. 14/2003, Legea partidelor politice, republicată, se modifică şi se completează după cum urmează:

La Articolul 46, alin. (1), având următorul cuprins: ”Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească în următoarele condiții:” se adaugă punctul (h) cu următorul cuprins:

Art. 46. (1) h) când un număr de minim 10 membri ai partidului care au îndeplinit sau îndeplinesc funcții în cadrul formațiunii sau în aparatul de stat se află, pe parcursul unui an calendaristic, în diferite faze de urmărire penală având ca obiect fapte de corupție.

Iniţiator:

Bogdan Diaconu

Deputat independent

Un comentariu :

Riddick spunea...

Nu pot să nu fac paralela la regimul pepe-socialist din Grecia, care înscenează procese partidului de dreapta Zorii Aurii:

http://riddickro.blogspot.ro/2013/10/democratia-fost-asasinata-la-atena.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: