16 februarie 2014

PDL, chemat în Germania "la prelucrare"

"Cunoscuta 'axă' Washington - Londra - Bucureşti trebuie să includă şi Berlinul." - link
"Fundaţia Konrad Adenauer este un partener al României. A ajutat mult România, de exemplu, a furnizat experţi pentru elaborarea unor acte normative ale Ministerului Justiţiei. În prezent, derulează un program important de cursuri de guvernare publică, în care sunt implicaţi 120 de experţi în varii domenii. Vom coopta aceşti experţi în aparatul tehnic al Guvernului Alternativă PDL, ca staff de suport al miniştrilor noştri. Suntem un partid de centru dreapta care crede în proiectul european şi valorile europene." - link
(Cătălin Predoiu)
Nu-mi imaginez aşa ceva cu FIDESZ-ul lui Orbán ("încă" în PPE...): ca ditamai partidul să fie invitat şi să stea CINCI zile prin Germania. Evident, ca să primească ordine.

AGERPRES:

Informare de presă (16 februarie 2014) Ref: Vizită delegație PDL în Germania, la invitația CDU, organizată de Fundația Konrad Adenauer

O delegație a PDL, condusă de președintele Vasile Blaga, se va afla, începând cu 17 februarie, în Germania într-o vizită la invitația CDU, organizată de Fundația Konrad Adenauer.

Din delegație mai fac parte prim-vicepreședinții PDL Anca Boagiu și Andreea Paul, secretarul general Gheorghe Flutur, europarlamentarul Monica Macovei, vicepreședinții PDL Mircea Hava, Raluca Turcan, Romeo Raicu, Ioan Bălan, Alin Popoviciu și Alexandru Nazare, secretarul general adjunct Costică Canacheu, secretarul executiv Radu Carp și președintele OT-PDL Sorin Moldovan.

În cadrul vizitei, care se va desfășura în săptămâna 17-22 februarie 2013, vor avea loc întâlniri cu reprezentanți CDU la Berlin și Dresda unde se vor aborda subiecte legate de alegerile europarlamentare din acest an, de sistemul electoral german și de organizarea și politicile promovate de CDU care au condus la o nouă victorie în alegerile generale din 2013. De asemenea, vor fi abordate și teme legate de Partidul Popular European din care cele două formațiuni politice fac parte.

Delegația PDL se va întâlni, printre alții, cu secretarul general al CDU, Peter Tauber, cu președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestagul German, Gunther Krichbaum, cu secretarul general al Consiliului Economic al CDU, Wolfgang Steiger, cu Bernd Fabritsius, președintele Asociației Sașilor Transilvăneni din Germania și liderul grupului parlamentar CDU din Parlamentul Landului Saxonia.

Departamentul de comunicare al PDL

3 comentarii :

Anonim spunea...

Cineva trebuie, totusi, sa spuna ca fundatia aia Konrad Adenauer'', ''a fost, si nu sint motive sa credem ca in present nu mai este, o institutie de acoperire pentru BND, utilizata in scopuri informative dar si de monitorizare/modelare a situatiei din tarile in care Germania are interese.
Asa ca, in colonia imprevizibila Romania, care a tradat de doua ori Germania, s-au mobilizat forte suficiente pentru a se preveni evolutii neasteptate !!!
De aceea Johanis va ajunge negresit in guvern, ceea ce poate fi un lucru pozitiv, el fiind ''bastinas'' si nu adus de afara, cum au mai incercat americanii !
Va reusi Germania acasta performanta ???

Riddick spunea...

Germania mai "lucrează" şi prin alte fundaţii, cum ar fi Friedrich Ebert (care "vede" de PSD) şi Friedrich Naumann (care "vede" de PnL), şi mai este a doua fundaţie CDU, Hanns Seidel (care "vede" de PDL). Dar PSD şi PnL "merg pe burtă", nu bat toba.

Despre Iohannis am scris aici:

http://riddickro.blogspot.com/2009/10/marioneta-johannis.html

Anonim spunea...

Multumesc pentru inspirata completare.
Poate citesc si unii baieti destepti si, daca nu au lucrarile documentare puse la punct , se apuca aum sa le completeze.
N-ar fi rau !!!


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: