25 mai 2013

Delirul entuziast (1)


USL și PDL, care mai de care să servească interesele altora, pe cârca României și a românilor...

Lucian Bode, fost ministru al industriei în guvernul Ungureanu, și care s-a implicat în tentativa de vânzare (de prăduire) a întreprinderii Cupru Min, propune ca temă pentru Bucharest Forum/Energy "în 2023": "Rolul României ca jucător strategic pe piața energetică din regiune, în cadrul Statelor Unite ale Europei."

Liviu Dragnea vorbește despre "hidrocarburi" (deci, nu doar gaze) care ar urma să fie aduse via România și Bulgaria : "Inevitabil, regiunea Mării Negre va deveni un punct important de conexiune a UE din punct de vedere energetic. Aici practic se va realiza legătura dintre rezerva uriaşă de hidrocarburi din zona Mării Caspice şi capacităţile industriale şi economice din UE. România şi Bulgaria vor avea în calitate de state membre ale UE un rol major în realizarea acestui palier de conexiuni energetice între zona Caspică şi Europa occidentală."

Bulgaria este implicată în proiectele South Stream și Nabucco, România în cel de-al doilea, dar și-a mai anunțat disponibilitatea de a găzdui unul din capetele conductei de petrol Constanța-Trieste. Când zici "hidrocarburi", se poate înțelege (și) "petrol". Cum scriam aici :
În programul politic al USL apare menţionată ca obiectiv prioritar conducta de petrol Constanţa-Trieste ("Implicarea activă a statului român în REALIZAREA PROIECTULUI EUROPEAN DE TRANSPORT AL GAZELOR NATURALE - Nabucco şi AGRI - şi a conductei de petrol Constanţa-Trieste"). Această conductă ar avea rolul de a transporta spre centrul Europei petrol extras din state riverane sau apropiate Mării Negre, dar în principal petrol rusesc. Bulgarii au renunţat oficial la o conductă similară care ar fi transportat petrolul necesar altora, cu risc de poluare pentru Bulgaria (premierul bulgar, Boiko Borisov: "Nu pot să le explic locuitorilor din Burgas de ce vin zilnic două petroliere în port, la descărcare"). Se pare că "proiectul mare" are dificultăţi din cauza opoziţiei Croaţiei de a i se tranzita teritoriul, dar se are în vedere "proiectul mic", adică o conductă doar până la rafinăriile ruseşti şi sârbeşti (Videanu trăsese sforile pentru participarea Gazprom la construcţia conductei de petrol Constanţa-Pancevo, care ar fi, de fapt, primul tronson al "conductei mari"). După instalarea guvernului Ponta, printre primele controale la firme de stat importante a fost unul la Oil Terminal, unde "s-au găsit nereguli". Oil Terminal este una dintre firmele care ar realiza proiectul PEOP (Constanţa-Trieste), iar PEOP este inclus oficial în Strategia Energetică a UE și s-a făcut şi o invitaţie Rusiei pentru a participa la proiect. Iniţiativa acestui proiect "a pornit de la România" (Emil Constantinescu, 1999). Evident, Constantinescu recita de fapt o comandă externă. Toţi preşedinţii şi premierii de după 1999 au făcut lobby pentru "proiect". 
Se mai face referire de către cei doi la "Strategia Dunării" (strategie a UE), dar care, de fapt, ajută extinderea influenței Germaniei și Austriei în Europa de est (link 1, link 2). Inclusiv prin investiții ale statelor riverane, investiții "modelate" după interesele germano-austriece.

12 comentarii :

Riddick spunea...

I-am pus o întrebare lui Bode pe Facebook, unde postase un articol din Evenimentul zilei (Fostul ministru al Economiei Lucian Bode: "România, jucător strategic pe piaţa de energie în Statele Unite ale Europei"):


Aveți o propunere "pentru 2023" : "Rolul României ca jucător strategic pe piața energetică din regiune, în cadrul Statelor Unite ale Europei".

Deci luați ca pe ceva sigur (în 2023) existența acestor "State Unite ale Europei", pentru care de fapt militați implicit, deși ca ministru și parlamentar ați depus jurământ pentru un alt stat, cel român.

PDL (partid al cărui membru sunteți) își asumă acest obiectiv, "Statele Unite ale Europei" ? A fost formulat ca atare, măcar în discuții la vârf, dacă n-o fi menționat în programul politic ?

https://www.facebook.com/lucianbode.ro/posts/233794950078406

Sunt curios - o va șterge sau îi va da vreun răspuns ? Ori poate îmi dă "block", mai știi ?!

Crystal Clear spunea...

N-a raspuns...

Crystal Clear spunea...

Ne ignora..Noi suntem "nimic" in fata lor

Riddick spunea...

Poate n-a mai intrat pe Facebook. sunt curios.

Gogu spunea...

http://mazarini.wordpress.com/2013/01/25/razboi-total-impotriva-romaniei/

Gogu spunea...

Copilul asta e odios !Basescu si Boc sint mici copii pe linga monstrul asta !
http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/modificarea-constitutiei-ponta-le-canta-in-struna-maghiarilor-169610.html

Riddick spunea...

Pre limba lor vor pieri.

Gogu spunea...

Noaptea mintii !!!
http://www.dcnews.ro/2013/05/blaga-catre-udmr-voi-nu-ati-tradat-niciodata/
Si daca spun din nou ca timpul asteptarilor ''intelepte'' a trecut, venind tumultos cel al actiunii, veti continua sa va indoiti !?!

Riddick spunea...

E timpul acţiunii, dar n-au aflat asta toţi. ;-)

Crystal Clear spunea...

Eu sper ca la referendum sa nu se prezinte nici 10%.
SSAe vor prezinta numai "captivii"
Atunci vom afla ce procent sunt

Gogu spunea...

Nici o speranta ! Vor veni suficient de multi pentru ca tradatorii sa-si atinga scopurile !
Apoi, de a doua zi, vor incepe regretele imbecile !
Dar, poate, salvarea va veni tot de la Apus !
http://www.hotnews.ro/stiri-international-14873821-proteste-lisabona-cateva-mii-portughezi-cerut-demisia-guvernului.htm

Riddick spunea...

Delirul entuziast: #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Liga Pro Europa, 2005:
Regiunile să fie recunoscute constituţional ca entităţi teritoriale şi politico-administrative, dispunînd de competenţe conferite prin transferul acestora de la nivel statal la nivel regional în domenii ca: sănătatea, educaţia, administraţia locală, asistenţa socială, construirea de locuinţe, dezvoltarea economică, transporturile, politicile de mediu, agricultură, sport, artă, cultură, cercetare, etc. Regiunile ar urma să dispună de legislative şi executive regionale. Primele alegeri regionale ar urma să aibă loc în 2008. Fondul de solidaritate regională, administrat în mod transparent şi la care regiunile ar contribui în mod diferenţiat, după puterea lor economică, ar avea menirea să atenueze disparităţile regionale.
Parlamentul. Parlamentul României ar urma să îşi păstreze caracterul bicameral, cu competenţe distincte şi clare pentru fiecare cameră, inclusiv mecanisme de alegere diferite.
Senatul – Camera Superioară – i-ar include pe reprezentanţii regiunilor, ai minorităţilor naţionale, ai cultelor, ai românilor din afara graniţelor. Foştii şefi de stat ar putea fi senatori de drept.
Camera Deputaţilor – Camera Inferioară, ar urma să includă exclusiv parlamentari reprezentînd partide politice (nu şi reprezentanţi ai minorităţilor, în afara cazului cînd acestea îşi constituie partide şi ating pragul electoral). Sistemul de vot pentru Camera Deputaţilor ar urma să combine circumscripţiile uninominale şi sistemul de vot pe liste.
Guvernul. O parte însemnată a competenţelor guvernamentale ar urma să fie delegate în sus, odată cu integrarea europeană, către Comisia Europeană, iar o altă parte semnificativă ar urma să fie transferată către executivele regionale, în baza principiului subsidiarităţii, creîndu-se astfel premizele unei administraţii eficiente, flexibile şi ieftine.
 

 

Postări populare: