25 mai 2013

Delirul entuziast (1)


USL și PDL, care mai de care să servească interesele altora, pe cârca României și a românilor...

Lucian Bode, fost ministru al industriei în guvernul Ungureanu, și care s-a implicat în tentativa de vânzare (de prăduire) a întreprinderii Cupru Min, propune ca temă pentru Bucharest Forum/Energy "în 2023": "Rolul României ca jucător strategic pe piața energetică din regiune, în cadrul Statelor Unite ale Europei."

Liviu Dragnea vorbește despre "hidrocarburi" (deci, nu doar gaze) care ar urma să fie aduse via România și Bulgaria : "Inevitabil, regiunea Mării Negre va deveni un punct important de conexiune a UE din punct de vedere energetic. Aici practic se va realiza legătura dintre rezerva uriaşă de hidrocarburi din zona Mării Caspice şi capacităţile industriale şi economice din UE. România şi Bulgaria vor avea în calitate de state membre ale UE un rol major în realizarea acestui palier de conexiuni energetice între zona Caspică şi Europa occidentală."

Bulgaria este implicată în proiectele South Stream și Nabucco, România în cel de-al doilea, dar și-a mai anunțat disponibilitatea de a găzdui unul din capetele conductei de petrol Constanța-Trieste. Când zici "hidrocarburi", se poate înțelege (și) "petrol". Se mai face referire de către cei doi la "Strategia Dunării" (strategie a UE), dar care, de fapt, ajută extinderea influenței Germaniei și Austriei în Europa de est (link 1, link 2). Inclusiv prin investiții ale statelor riverane, investiții "modelate" după interesele germano-austriece.

12 comentarii :

Riddick spunea...

I-am pus o întrebare lui Bode pe Facebook, unde postase un articol din Evenimentul zilei (Fostul ministru al Economiei Lucian Bode: "România, jucător strategic pe piaţa de energie în Statele Unite ale Europei"):


Aveți o propunere "pentru 2023" : "Rolul României ca jucător strategic pe piața energetică din regiune, în cadrul Statelor Unite ale Europei".

Deci luați ca pe ceva sigur (în 2023) existența acestor "State Unite ale Europei", pentru care de fapt militați implicit, deși ca ministru și parlamentar ați depus jurământ pentru un alt stat, cel român.

PDL (partid al cărui membru sunteți) își asumă acest obiectiv, "Statele Unite ale Europei" ? A fost formulat ca atare, măcar în discuții la vârf, dacă n-o fi menționat în programul politic ?

https://www.facebook.com/lucianbode.ro/posts/233794950078406

Sunt curios - o va șterge sau îi va da vreun răspuns ? Ori poate îmi dă "block", mai știi ?!

Crystal Clear spunea...

N-a raspuns...

Crystal Clear spunea...

Ne ignora..Noi suntem "nimic" in fata lor

Riddick spunea...

Poate n-a mai intrat pe Facebook. sunt curios.

Gogu spunea...

http://mazarini.wordpress.com/2013/01/25/razboi-total-impotriva-romaniei/

Gogu spunea...

Copilul asta e odios !Basescu si Boc sint mici copii pe linga monstrul asta !
http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/modificarea-constitutiei-ponta-le-canta-in-struna-maghiarilor-169610.html

Riddick spunea...

Pre limba lor vor pieri.

Gogu spunea...

Noaptea mintii !!!
http://www.dcnews.ro/2013/05/blaga-catre-udmr-voi-nu-ati-tradat-niciodata/
Si daca spun din nou ca timpul asteptarilor ''intelepte'' a trecut, venind tumultos cel al actiunii, veti continua sa va indoiti !?!

Riddick spunea...

E timpul acţiunii, dar n-au aflat asta toţi. ;-)

Crystal Clear spunea...

Eu sper ca la referendum sa nu se prezinte nici 10%.
SSAe vor prezinta numai "captivii"
Atunci vom afla ce procent sunt

Gogu spunea...

Nici o speranta ! Vor veni suficient de multi pentru ca tradatorii sa-si atinga scopurile !
Apoi, de a doua zi, vor incepe regretele imbecile !
Dar, poate, salvarea va veni tot de la Apus !
http://www.hotnews.ro/stiri-international-14873821-proteste-lisabona-cateva-mii-portughezi-cerut-demisia-guvernului.htm

Riddick spunea...

Delirul entuziast: #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: