26 mai 2013

Obiectivele nepopulare ale Mişcării Populare


Odată cu vestea că va deveni partid, Mişcarea Populară Partidul Băsesc enunţă şi principalele obiective care vor face parte din programul său politic.

Mă opresc la cele nepopulare, şi, evident, dăunătoare.

"Limitarea prin Constituţie a deficitului bugetar la 3% din PIB şi a unui plafon maxim al datoriei publice de 60% din PIB":

- "3% în Constituţie" este o cerinţă a nucleului german din UE, nu o obligaţie clară, dar a fost asumată verbal la ratificarea (în unanimitate) a "eurodiktatului fiscal"
- "3% şi 60%" ("criteriile de la Maastricht") sunt, de fapt, precondiţii ale trecerii la euro, care s-ar putea atinge cu sacrificii mari; trecerea la euro nu are o justificare economică reală, ci una politică
- limitând deficitul (datoria publică), limitezi plafonul de îndatorare a statului, acesta renunţând la investiţii masive având sursă din credite - deci se întârzie dezvoltarea şi reducerea decalajelor faţă de statele puternice din UE

"Privatizarea sau management privat pentru toate proprietăţile statului care nu au importanţă strategică":

- pâi, şi CFR Marfă fusese declarată în CSAŢ ca fiind strategică, şi scoasă de la privatizare, dar apoi a fost convocat un alt CSAŢ care a reintrodus-o, "fiindcă n-a admis FMI decizia (CSAŢ !)"
- am văzut, deci, cât de uşor dispare "importanţa strategică", deci precizarea finală este inutilă şi ipocrită

"Regionalizarea, descentralizarea şi eficientizarea sistemului administraţiei publice prin comasarea judeţelor şi comunelor mici, nesustenabile economic":

- USL merge pe o schemă de regionalizare care menţine judeţele "într-o primă etapă"; viitorul partid nu formulează deocamdată o directivă de vot la referendumul constituţional
- la Constanţa s-au pronunţat "împotriva desfiinţării judeţului" 95% din 46% prezenţi la un referendum judeţean, în 2011; de fapt, s-au pronunţat contra regionalizării, dar întrebarea formulată de CJ Constanţa, condus de USL, nu putea submina opţiunea pro-regionalizare a USL (care a renunţat la referendumuri similare, precum cel anunţat de CJ Vrancea); viitorul partid ignoră opţiunea majoritară anti-regionalizare, la fel ca şi USL

8 comentarii :

Gogu spunea...

Aceasta demascare nu va fi iertata !
http://www.dcnews.ro/2013/05/321694/
Te rog verifica-ti casuta...

Gogu spunea...

Crima se produce sub privirile noastre ! Priviti cum ii momeste pe satrapii locali !
http://www.mediafax.ro/social/intalnire-pe-tema-descentralizarii-transferul-de-competente-in-plan-local-trebuie-insotit-obligatoriu-de-unul-de-resurse-10901951

Riddick spunea...

Iese scandal MARE...

Riddick spunea...

Prostimea nu simte nimic din acele fonduri.

Gogu spunea...

Oameni buni, copilul asta mai este in toate mintile ??? Ati mai citit sau auzit, vreodata, o astfel de afirmatie ? E sigur ceva in neregula !
http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/62013

Riddick spunea...

"Ponta: Vreau să fiu premierul tuturor românilor şi maghiarilor din România"

Nu mi se pare o afirmaţie gravă, cât timp e doar ceva declarativ şi nu promite ce nu trebuie.

Gogu spunea...

Asadar, omul asta ne imparte pe etnii si nu se preocupa decit de doua dintre ele !
Celelalte etnii sint libere sa se declare , fie romani, fie unguri, sau sa emigreze, altfel nu se bucura de atentia mariei sale ponta - naum !
De fapt, ponta-naum a cazut prada lipsei de autocontrol de care sufera si ne-a spus explicit care sint parametii (etnici) care-l preocupa !
El nu gindeste in termenii notiunii de CETACEAN ROMAN, ci in cei ai logicii entice !
Ma intreb ce zic de asta cei cca. 2000 de mii de tigani; sau lipovenii, sasii, bulgarii , armenii, EVREII etc.
Evreii trebuie sa fie foarte incintati fiindca ponta-naum nu vrea sa fie si premierul lor.
O fi asta in regula !?
De aceea spuneam ca ''tinarul'' e , sau a deraiat !

Riddick spunea...

Eu o iau ca pe motivul/pretextul că el e român, şi se adresa unei adunări majoritar ungureşti, căreia vroia să-i facă pe plac.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: