16 aprilie 2015

Să-i fi venit mintea la cap PSD-ului, ori e vorba de un pretext ca să aibă loc alegeri anticipate ?


"De ce anticipate ?" - pâi, ca să aibă oligarhia spaţiu de manevră (mandat de 4 ani, 2015-2019), pentru regionalizare şi încă şi mai multă austeritate în scopul trecerii la euro... 

Mira-m-aş, de s-ar scutura PSD-ul de implantul Ponta !

NAŞUL.TV:

[...] Astfel ca, dupa ce au facut front comun o scurta perioada de timp pentru ca partidul sa ramana unit, iata ca acum „lupii tineri” si „baronii” sunt gata sa reporneasca macelul pe functii si sfere de influenta. Numai ca, dupa ce s-au ars de fiecare data cand i-a luat gura dinainte si au facut taraboi inainte sa se dea la oamenii si rudele premierului, puternicii lideri din teritoriu, bine struniti de Liviu Dragnea, au schimbat cu totul tactica. Si, atatia cati au mai ramas in libertate, se pregatesc acum sa-i dea o lovitura naucitoare sefului Guvernului, pe care acesta sa o resimta din plin.

Pe muteste

Apropiatii, dar si rivalii din partid deopotriva, nu au avut cum sa nu observe, in ultima vreme, o schimbare radicala in atitudinea afisata de Liviu Dragnea, indiferent ca participa sau nu la evenimente oficiale. Acesta nu doar ca nu mai este la fel de vocal ca inainte, dar nici macar nu mai zambeste pe sub mustata, ca in vremurile bune. Iar pasivitatea expusa, parca prea ostentativ, de catre ministrul Dezvoltarii, a fost pusa cam de toata lumea pe seama „cruciadei” declansata de catre procurorii anticoruptie. Mai ales ca termenul final al luarii unei decizii in dosarul in care DNA il acuza pe Liviu Dragnea de fraudarea referendumului se apropie vertiginos. Si, totusi, se pare ca Dragnea se comporta ca un adevarat „Sfinx”, dupa cum au inceput sa-l porecleasca, mai nou, colegii de partid, din cu totul alte motive. Iar misterul acestui comportament s-ar putea explica prin faptul ca liderul pesedist pregateste o lovitura de proportii in sanul PSD. Si cum este constient ca astfel isi joaca ultima carte, acesta prefera sa mearga pe burta. Ca si restul „baronilor” care s-au saturat pana peste cap de conducerea lui Victor Ponta, acuzat de „colaborationism” cu organele statului.

I-o trag in iunie

Astfel, dupa cum sustin sursele noastre, oamenii din PSD ramasi inca fideli lui Liviu Dragnea, si nu sunt deloc putini, au fost sfatuiti de acesta din urma sa nu se mai ia pe fata de Victor Ponta si de apropiatii acestuia. Si sa aplice, ca si Dragnea insusi, aceeasi atitudine misterioasa si taciturna a „Sfinx”-ului pesedist. Astfel ca, la recentul Consiliu National al partidului, nu au mai avut loc, cu mici exceptii, asteptatele rabufniri ale unor importanti lideri din teritoriu. Iar conducerea centrala a rasuflat usurata, crezand ca a reusit sa-i duca din nou cu zaharelul pe acestia, chiar daca nu i-a pus inca definitiv cu botul pe labe. Numai ca socotelile oamenilor lui Ponta par sa nu se potriveasca deloc cu cele ale „baronilor” lui Dragnea. Care, pe sestache, au decis sa-si mobilizeze in mare secret proprii oameni din Parlament, pentru a-i da o palma „nerecunoscatorului” Ponta, la inceputul lunii iunie. Atunci cand este de asteptat ca liberalii, care nu mai au rabdare sa ajunga la ciolanul politic, sa forteze depunerea unei noi motiuni de cenzura impotriva Guvernului. Iar membrii gruparii Dragnea sunt decisi ca, fara niciun fel de intelegere prealabila cu PNL-ul, sa voteze, in secret, pentru motiune. Chiar daca sunt pe deplin constienti ca, atata timp cat „interesul national” al lui Gabriel Oprea coincide cu propriile calcule ale liderului uneperist, Cabinetul Ponta nu are cum sa pice. Dar sunt siguri ca astfel ii vor arata pisica premierului, pentru ca si acesta, la randul sau, sa o lase mai moale cu „reformarea” din temelii a partidului, ceea ce ar insemna anihilarea pe vecie a influentei pe care „baronii” au avut-o dintotdeauna in PSD.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: