25 mai 2013

Delirul entuziast (1)


USL și PDL, care mai de care să servească interesele altora, pe cârca României și a românilor...

Lucian Bode, fost ministru al industriei în guvernul Ungureanu, și care s-a implicat în tentativa de vânzare (de prăduire) a întreprinderii Cupru Min, propune ca temă pentru Bucharest Forum/Energy "în 2023": "Rolul României ca jucător strategic pe piața energetică din regiune, în cadrul Statelor Unite ale Europei."

Liviu Dragnea vorbește despre "hidrocarburi" (deci, nu doar gaze) care ar urma să fie aduse via România și Bulgaria : "Inevitabil, regiunea Mării Negre va deveni un punct important de conexiune a UE din punct de vedere energetic. Aici practic se va realiza legătura dintre rezerva uriaşă de hidrocarburi din zona Mării Caspice şi capacităţile industriale şi economice din UE. România şi Bulgaria vor avea în calitate de state membre ale UE un rol major în realizarea acestui palier de conexiuni energetice între zona Caspică şi Europa occidentală."

Bulgaria este implicată în proiectele South Stream și Nabucco, România în cel de-al doilea, dar și-a mai anunțat disponibilitatea de a găzdui unul din capetele conductei de petrol Constanța-Trieste. Când zici "hidrocarburi", se poate înțelege (și) "petrol". Se mai face referire de către cei doi la "Strategia Dunării" (strategie a UE), dar care, de fapt, ajută extinderea influenței Germaniei și Austriei în Europa de est (link 1, link 2). Inclusiv prin investiții ale statelor riverane, investiții "modelate" după interesele germano-austriece.

12 comentarii :

Riddick spunea...

I-am pus o întrebare lui Bode pe Facebook, unde postase un articol din Evenimentul zilei (Fostul ministru al Economiei Lucian Bode: "România, jucător strategic pe piaţa de energie în Statele Unite ale Europei"):


Aveți o propunere "pentru 2023" : "Rolul României ca jucător strategic pe piața energetică din regiune, în cadrul Statelor Unite ale Europei".

Deci luați ca pe ceva sigur (în 2023) existența acestor "State Unite ale Europei", pentru care de fapt militați implicit, deși ca ministru și parlamentar ați depus jurământ pentru un alt stat, cel român.

PDL (partid al cărui membru sunteți) își asumă acest obiectiv, "Statele Unite ale Europei" ? A fost formulat ca atare, măcar în discuții la vârf, dacă n-o fi menționat în programul politic ?

https://www.facebook.com/lucianbode.ro/posts/233794950078406

Sunt curios - o va șterge sau îi va da vreun răspuns ? Ori poate îmi dă "block", mai știi ?!

Crystal Clear spunea...

N-a raspuns...

Crystal Clear spunea...

Ne ignora..Noi suntem "nimic" in fata lor

Riddick spunea...

Poate n-a mai intrat pe Facebook. sunt curios.

Gogu spunea...

http://mazarini.wordpress.com/2013/01/25/razboi-total-impotriva-romaniei/

Gogu spunea...

Copilul asta e odios !Basescu si Boc sint mici copii pe linga monstrul asta !
http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/modificarea-constitutiei-ponta-le-canta-in-struna-maghiarilor-169610.html

Riddick spunea...

Pre limba lor vor pieri.

Gogu spunea...

Noaptea mintii !!!
http://www.dcnews.ro/2013/05/blaga-catre-udmr-voi-nu-ati-tradat-niciodata/
Si daca spun din nou ca timpul asteptarilor ''intelepte'' a trecut, venind tumultos cel al actiunii, veti continua sa va indoiti !?!

Riddick spunea...

E timpul acţiunii, dar n-au aflat asta toţi. ;-)

Crystal Clear spunea...

Eu sper ca la referendum sa nu se prezinte nici 10%.
SSAe vor prezinta numai "captivii"
Atunci vom afla ce procent sunt

Gogu spunea...

Nici o speranta ! Vor veni suficient de multi pentru ca tradatorii sa-si atinga scopurile !
Apoi, de a doua zi, vor incepe regretele imbecile !
Dar, poate, salvarea va veni tot de la Apus !
http://www.hotnews.ro/stiri-international-14873821-proteste-lisabona-cateva-mii-portughezi-cerut-demisia-guvernului.htm

Riddick spunea...

Delirul entuziast: #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: