07 martie 2012

Chestoru' cu mintea creață
Vrea ca armele să-ngheață



Un personaj cu idei ciudate conduce Poliția Română - chestorul Liviu Popa. Nu am date despre backgroundul său, dar din ceea ce dă pe gură reiese că susține o veritabilă agendă politică, etatistă și europeistă. A ajuns pe post după scandalul Șoric, adus de Igaș.

La conferința de presă de azi, pe subiectul "crimelor de la coafor", a spus, printre altele (practic, formulează amendamente legislative !) că "România nu este o ţară care să impună deţinerea unei arme letale pentru autoapărare" și că "acele condiţii de obţinere a permisului pentru arme letale vor fi înăsprite".

Anul trecut, vorbea despre amenzi diferențiate după tipul mașinii deținute de contravenient: "dacă o persoană îşi permite un bolid, poate să-şi ia şi o amendă de 2.000 de euro".

"Mașinii deținute de contravenient", am spus ? Chestorul Popa merge "pe modelele europene" (?) - amenda la proprietar, nu la contravenient:

"Aş vrea însă să facem mai mult, prin nişte modificări la Ordonanţa 2 (privind regimul juridic al contravenţiilor n.r.) şi să mergem pe modelele europene pe care le putem implementa, respectiv Legea răspunderii obiective, care are ca principiu de bază faptul că proprietarul autoturismului răspunde pentru toate faptele comise cu autoturismul respectiv. Şi atunci nu mai trebuie să facem acel dute-vino şi cheltuirea inutilă a unor bani - spune-mi cine a fost (şoferul n.r.)- şi ştiţi bine că răspunsul era unchiul John din America, mătuşa Ibolya din Ungaria şi tanti Michelle din Franţa. Din păcate, ne-am întâlnit cu acest fenomen".

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Freak si psycho- vorba ta..

Riddick spunea...

E o întreagă agendă, acum vor să schimbe și șefii de agenții (cei de la PDL - UNPR și UDMR i-au dat flit maimuțoiului). Executanți pentru ceea ce vor ei să facă de acum înainte.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: