18 februarie 2011

Poate afecta CE ?! Ia mai zi o dată !



Unul din rebuturile produsele politice ale agentului Ilici este europarlamentarul PSD Corina Creţu.

Care se dă de gol într-un comunicat:
”Disperarea întemeiată a unor oameni împinși sub pragul subzistenței poate afecta atât stabilitatea europeană, cât și, pe termen lung, proiectul Europei Unite. Datele puse la dispoziție de Comisia Europeană oglindesc dureros de precis realitatea gravă cu care se confruntă România încă din anul 2009, de când datează cele mai recente statistici centralizate la nivelul UE. Înainte să se fi făcut simțite efectele crizei economice, unul din trei români era deja afectat de sărăcie severă, această pondere fiind de patru ori mai mare decât media europeană. Singuri în fața cinismului unei guvernări incapabile să relanseze economia, românii sunt împinși într-o situație fără ieșire”.
Au asumat, cumva, vreun guvern al României, sau românii, "proiectul Europei Unite" ? Ce înseamnă, concret, această sintagmă ?

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Sunt socata.
Vin din oras unde am vazut un panou publicitar de cel putin 2X 2 metri,pe fundal negru, scris cu alb:

"ROMANII N-AU VALOARE"

iar sus reclama la site-ul www.astaeromania.ro
Iti trimit doua poze pe mail ca sa vezi
Nu-mi vine sa cred ca vad asa ceva

Riddick spunea...

Nu mai ştiu în ce piesă sau film difuzat cândva la TVR, apărea replica: "Nu vreau să mă las apreciat de X" (X fiind cineva invocat de unul dintre personaje, dar absent din cadru).

I-am pus întrebarea finala la blog, sunt curios ce reacţie va avea.

Crystal Clear spunea...

Am comentat si eu .L-am intrebat daca n-are incredere in el si l-am trimis la psihoterpie

Victor spunea...

Sigur ca au asumat, prin tratatul de aderare si prin Tratatul de la Lisabona semnat de insusi Basescu impreuna cu Tariceanu si Cioroianu. "Proiect" pentru ca intreaga constructie economica si politica numita EU este in faza hibrida, de proiect. Inca nu s-a finalizat constructia Uniunii. Nu inteleg ce nu intelegi? :)

Riddick spunea...

@Victor: Ei, pe naiba, ştiu prea bine ce comenzi s-au dat. Dar vreau să ajungă mesajul în ultimul cătun, să văd apoi reacţia "României profunde" faţă de aşa-zişii "reprezentanţi" care lucrează la lichidarea Statului Român, pentru dizolvarea lui în "Europa Unită".

Câţiva metri de frânghie si nişte copaci, or gasi ei.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: