08 octombrie 2009

Şi-a plecat Oltean(u) de-acasă, ila-ilailaaa...



Credit: Hultanul

De la "Casa Poporului", evident. Vor urma alte alegeri la colegiul său. Ca viceguvernator al BNR, nu poate fi şi parlamentar.

Ca să se mascheze mai bine susţinerea şi a PSD pentru Olteanu, s-a facut o listă comună, care îl includea şi pe Mugur Isărescu, deşi PDL a propus vot separat pentru fiecare poziţie, propunere respinsă la vot.

Ştire NewsIn:

Senatorul PDL Radu F. Alexandru a criticat propunerea ca liberalul Bogdan Olteanu să fie viceguvernator BNR, apreciind că nu are pregătirea necesară, şi le-a cerut parlamentarilor să "refuze" un vot "care nu face decât să arunce într-o grea încercare BNR".


Radu F. Alexandru a spus că în timp ce se vorbeşte de competenţă şi de criterii de valoare ca singurul criteriu pentru ca cineva să acceadă într-un post, iar liberalii reclamă un guvern de tehnocraţi, este propus în CA al BNR o persoană fără pregătirea necesară. "(...) ne asumăm o culpă, nu ca martori, ci ca complici la o eroare", a spus senatorul PDL.

Radu F. Alexandru a susţinut că în această perioadă de criză, funcţionarea "echilibrată" a BNR etse mai impotrtantă ca oricând şi le-a cerut parlamentarilor să refuze "acest vot care nu face decât să arunce într-o grea încercare BNR".

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader a propus ca procedura de vot să fie o listă comună, cu excepţia lui Bogdan Olteanu, care alături de propunerea PDL pentru postul de vicegurnator - Lucian Croitoru- să se afle pe o altă listă.

Viceliderul deputaţilor liberali, Eugen Nicolăescu, a respins această propunere de votare este "în afara regulamentului".

Democrat-liberalii îl propuseseră pentru poziţia de viceguvernator responsabil de administrarea rezervelor internaţionale pe Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

Las' că-i bine, atitudini de acest gen ale PNL vor duce la neintrarea în turul doi a lui Antonescu.


01 MARIA CIOBANU - Au plecat olteni la coasa(1969,Electrecord)

3 comentarii :

dramoleta spunea...

Cel care-si formeaza echipa e Mugur Isarescu.Cred ca stii asta,nu?
Votul din Parlament este o formalitate, nimic mai mult.

Riddick spunea...

Nu cunosc detaliile, dar nu a respins pe nimeni Isărescu până acum. Mutarea cu Olteanu este costisitoare politic, se pare că vor sa asigure anumiţi pioni în puncte-cheie, la vremurile grele politic ce vor urma.

Anonim spunea...

te astept la mine pe blog unde discutam cum Bogdan Vass Olteanu s-a catarat ca scroafa tocmai in BNR...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: