13 ianuarie 2024

Gonzalo Lira - asasinat

Se confirmă din multiple surse moartea sub arest a jurnalistului incomod Gonzalo Lira, "într-un spital din Harkov" (încă-Ucraina). Nu mai pun linkuri, probabil va exploda oricum netul "pe subiect".

Da: ASASINAT, ce s-o mai dăm cotită... Dacă clica de la Kiev şi stăpânii săi externi ar fi avut precauţia de a nu fi bănuiţi (întemeiat!), l-ar fi rezolvat în afara teritoriului ucrainean, după o eventuală expulzare. Bon. Deci mascarada s-a încheiat, e care pe care. Cum trebuia să fi fost deja foarte clar, de foarte de demult.

Sanchi, guvernul SUA "transmite condoleanţe" familiei (Lira avea cetăţenie americană şi era căsătorit cu o ucraineancă - deci probabil avea dublă cetăţenie).  

Am avut mereu o presimţire rea ştiindu-l acolo, behind enemy lines, şi mai ales de când a fost ridicat, recent (august 2023, după ce declarase că vrea să ceară azil politic în Ungaria*). Pe acuzaţii dubioase. Guvernul "lui" n-a făcut nimic about that - ba da: a făcut (cu acest rezultat...).

-----

* hmmm, Orbán ar fi trebuit să-i acorde imediat cetăţenia ungară, while still in Ukraine - se lucra prin ambasadă, prompt (şi nu să facă pe prostu'), iar Lira tot atunci ar fi trebuit să fi renunţat oficial la cea ucraineană (ulterior, şi la cetăţenia SUA!); cel mai probabil Lira n-avea nimic aranjat în prealabil cu Budapesta...

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: