18 iunie 2022

WTF, s-a împuţit şi brânza din putinei

 (putinică?).


6 comentarii :

Anonim spunea...

Poate bat cimpii, dar ti-o zic totusi...

De cind cu invazia ruseasca il caut pe Rosca pe Rumble in fiecare seara si, atunci cind nu povesteste ce a mai citit el prin carti, deci atunci cind se refera la realitatile din Est, ii ascult mesajele. Stie limba rusa (deci stie si ucrainiana), are relatii in Rusia, e foarte informat si de multe ori am aflat lucruri interesante de la el.

Acum citeva zile, o saptamina, poate doua (mi-e lene sa caut inregistrarile) a anuntat, vizibil panicat, ca securistii basarabeni l-au arestat pe un ziarist gagauz, despre care el avea o parere foarte buna, unul dintre aia care ziceau si scriau pe internet fara sa-i pese de pozitia oficiala, de cenzura etc. Cam ca el. Povestea Rosca ca l-au saltat in stil gangsteresc (FBI), cu multime de insi inarmati pina-n dinti navalind peste el in casa cu noaptea-n cap, trintit la pamint, perchezitie, inclusiv anala... ma rog, un show de speriat cei cu gura prea mare. De ce era panicat Rosca? Fiindca, zicea el incercind sa zimbeasca, dar nu era zimbetul lui, gagauzului i-ar fi blocat securistii un site internet in aceeasi zi in care aceiasi securisti i-au blocat si lui site-ul. Amintindu-si ca are un dosar (fabricat, sint convins) in lucru de mai multa vreme, Rosca a zis, cu voce moale si tot cu zimbetul ala, ca probabil ii vine si lui rindul. Apoi, intr-un alt clip facut in aceeasi zi, sau a doua zi, a revenit explicind ca el e critic fata de toata lumea: si fata de guvernul basarabean, si fata de ucrainieni, si fata de americani, si fata de Putin si fata rusi. Ca el critica tot ce misca, fara nici un bias. Dar tot moale, timorat si cam defensiv parea. Lasa impresia ca isi fabrica, precipitat, un fel de alibiuri in caz ca il salta si pe el. Se pare ca in zilele astea, in Basarabia, e o mare crima sa fii rusofil. Sau, mai precis, sa nu fii anti-rus cu flegme si chiuituri.

Clipul de mai sus, in care Rosca trage in Putin din toate pozitiile, mi se pare ca e din aceeasi gama: pregatirea apararii in caz ca e arestat.

Putin a zis multe lucruri foarte TARI acolo. A anuntat miscari tectonice in geopolitica. Cele pe care le speram si eu. Separarea definitiva de Occidentul falit si demonic. Parerea mea e ca rusii se misca incet, dar foarte calculat si in directia buna si ca vor iesi mult mai bine decit Occidentul din inclestarea asta. Iar operatiunea din Ucraina e doar o mica parte a conflictului planetar cu Occidentul.

Vezi si:
https://thesaker.is/gonzalo-lira-important-a-message-for-americans/

Iar pentru amuzament:
https://media.gab.com/system/media_attachments/files/109/145/199/original/d9f295280bd285a7.png

Riddick spunea...

Nu-l "aprob 100%", dar aduce în prim-plan chestii altfel ignorate. Mai are şi dude gen "China este arhetipul globalismului, Proiectul". Da, dar numai s-a dorit asta, de pe la New China Policy a lui Kissinger "& Nixon", adică întoarcerea Chinei contra Rusiei. Adică s-o submineze prin consumerism şi oligarhi (şi ce să vezi: NU a mers). Când au eşuat au recurs la Gorbaciov, Elţân şi "Tien an men".

Am auzit ce-a zis Putin, dar de ce nu aplică intern? Că este posibil. Şi ar deveni mult mai credibil. Am rezerve asupra lui şi a "regimului" câtă vreme nu scapă de implantaţi. Unii, stridenţi, enervanţi, odioşi.

Să vedem cum se mişcă Rusia - dacă acceptă negocieri cu Kievul în loc de izgonirea totală a Clicii, atunci nu vrea "să lupte".

Remarc şi eu anumite incoerenţe la Roşca. A primit desigur şi ameninţări, în locul lui m-aş muta în Transnistria, cât e încă posibil.

Anonim spunea...

1.
"A primit desigur şi ameninţări, în locul lui m-aş muta în Transnistria, cât e încă posibil."

2.
https://www.rt.com/news/558440-kneissl-austria-threats-russia/

Former Austrian FM faces death threats over Russia ties
Retired diplomat Karin Kneissl reportedly left Austria after receiving death threats.

Karin Kneissl has had to leave Austria due to fears for her life, she told the Washington Post on Tuesday. The former foreign minister said she continued receiving death threats even after resigning from the board of the Russian energy company Rosneft, amid the conflict in Ukraine.

The revelation came as part of a Post story which claimed that Russian influence “came to permeate” the Alpine nation. Kneissl told the outlet’s reporters via WhatsApp she was “not giving interviews” any more and that she had emigrated from Austria because of death threats.

3.
Si tu esti cam tacut in ultima vreme. :) Ai primit ceva sfaturi prietenesti...?

Intreb fiindca vad ca toata lumea cedeaza presiunilor: ziaristi, politruci, federatii sportive (pina si ligile profesioniste din SUA, care invirt miliarde), tenisul profesionist, show business-ul, universitati, banci, fabrici si uzine... Incredibil cita putere are grupul de psihopati care trag sforile din spatele scenei. Controleaza aproape toate guvernele occidentale.

Abia astept ziua in care primul satelit NATO al Americii va intoarce armele. Sint sigur ca bascularea va genera un efect de domino si intregul NATO se va duce dracului in citeva zile. Ma intreb cit o sa mai rabde Japonia si Germania inainte sa rabufneasca si sa puna mina pe arme. O oarecare speranta mi-o dau si zvonurile tot mai insistente ca al doilea razboi civil in America e dupa colt.


Riddick spunea...

"Încep cu 3"

NU. Nici acum, nici mai demult. Iar atunci doar hate comments, şi asta în urmă cu ani. Probabil că "se ştie" că la mine nu are efect aşa ceva şi nu intenţionez vreo negociere sau capitulare, EVER.

Pauza se cam termină, reiau în curând. A fost pauză şi din cauză că n-am remarcat nimic semnificativ, în afară de pregătirile de "război serios". CARE VA VENI.

Nu reiese ţara în care o (fostă?) colaboratoare a Russia Today a emigrat (?) - se subînţelege vag că ar fi vorba despre SUA dar... asta i-ar răsturna tot backgroundul.

Anonim spunea...

Vezi că ești cu capul. Acțiunile lui Putler în Ucraina au dus la întărirea NATO, și nicidecum la slabirea lui. Țări precum Franța și Germania au început să trimită armament greu Ucrainei pentru a se apara de agresiunea Rusiei împotriva acestei țări, iar țări precum Suedia și Finlanda, tocmai au aderat la organizație. Așa că bați câmpii cu dezinvoltură. 😀

Riddick spunea...

"Mai vorbim" peste 'fo două luni. Poate se face curăţenie (a-nceput...) şi la Mockba şi se apucă de treabă aşa cum trebuie, nu doar zanga-zanga.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: