29 septembrie 2020

Motivul real pentru care Iohannis convoacă CSAŢ-ul pe 6 octombrie

Alegerile prezidenţiale din Repmoldova sunt pe 1 noiembrie, cu Dodon reales ca sigur. Din 2 noiembrie, acolo ar urma să înceapă ceva.

România este planificată să devină gazda unui centru de comandă al unui război civil în Repmoldova - deja este aşa ceva pe partea de subversiune şi propagandă. Precum Polonia şi pribalticii pentru Maidanul din Ucraina iar acum pentru cel din Belarus.

Moldova Suverană:

”UNDĂ VERDE” PENTRU ”SCENARIUL BELARUS” ÎN MOLDOVA

Scrisoarea celor 5, aprobată la București

”Europeana” Maia Sandu, interlopii moldoveni și serviciile secrete românești și-au oficializat frăția complice și criminală. Aici mă refer la aceea că Maia Sandu, Renato Usatîi, Tudor Deliu, Octavian Ţîcu şi Dorin Chirtoacă au semnat o scrisoare adresată comunităţii internaţionale, prin care îşi exprimă îngrijorarea şi sesizează partenerii externi despre tentativele de fraudare a alegerilor de către Igor Dodon şi PSRM. Oricine înțelege că prin acest demers se intenționează ”justificarea internațională” de punere în practică a ”scenariului Belarus” în cazul în care Igor Dodon va cîștiga, inevitabil, alegerile prezidențiale în cel mai corect mod cu putință. Oare ce ”oracol” i-a ajutat pe cei cinci să pătrundă în mințile celor reclamați?

Situația de aici nu este nici pe departe comparabilă cu cea din Belarus. Cu toate acestea, dacă este să fim corecți, nu avem cum să nu fim de acord că protestele din Belarus sînt stimulate puternic din exterior. Admitem, firește, că un număr apreciabil de procente au fost fraudate, din exces de zel, în favoarea lui Lukașenko, dar asta nu înseamnă că el nu a fost, totuși, ales de către majoritatea belarușilor. Lukașenko, în raport cu Occidentul, se confruntă cu aceleași momente de care a avut parte Vladimir Voronin în 2009. Diferența constă în aceea că lui Voronin îi era adversar și ”fratele român”, pe cînd Lukașenko observăm că nu are parte de un astfel de frate vitreg dușmănos.

Cu toate acestea, în pofida democrației autentice, liber exprimată și aplicată din Republica Moldova ”de după Plahotniuc”, au apărut tot soiul de aventurieri politici care vor să rescrie și aici ”scenariul Belarus”. Vor o Putere cu care au demonstrat deja că nu știu ce să facă! Asocierea dintre semnatarii scrisorii amintite este nu doar insalubră, ci și criminală în raport cu moldovenii care, acum, au nevoie de pace socială și mobilizare națională. Aici este vorba despre criza provocată și de pandemie, dar și de echilibrul politic și social necesar redresării naționale în toate proiecțiile.

”Inventar uman”

Maia Sandu, fost premier incompetent, este susținută, pe față, de anumite structuri politice occidentale, dar și, din umbră, de o parte a structurilor secrete românești complice cu Plahotniuc, cu banii acestuia și ai lui Șor. Susținerea occidentală a ei vine, mai cu seamă, și din partea promotorilor Corectitudinii Politice occidentale.

Renato Usatîi, se știe deja, este un bandit notoriu dat în urmărire internațională de Justiția rusă. Singura lui scăpare e revenirea lui Plahotniuc și Șor în Țară, la Putere. Asocierea lui Usatîi cu Sandu e ca și cum Regina Angliei ar vrea să-l înfieze pe un ucigaș și violator în serie.

Tudor Deliu, cu tot respectul pentru ce a fost, a intrat, totuși, în acest joc murdar ”la toartă” cu Filat, mînjindu-și, și astfel, onorabilitatea de cîndva. Octavian Ţîcu, pentru mine, ca observator, este un alte viitor eșec al interminabilelor proiecte unioniste ale serviciilor secrete românești. El este un viitor Dorin Chirtoacă! Ca semnatar, Chirtoacă, expirat de mult timp din calculele serviciilor secrete românești, este un voluntar disperat. El speră să fie reluat în calcul. Are motive suficiente să-l urască pe Țîcu, iar asta pentru că știe bine că Țîcu primește de la români ceea ce primea și el cîndva.

La ce ne putem aștepta?

Anticipînd că Dodon va cîștiga cinstit alegerile prezidențiale, cei cinci semnatari bizari ai scrisorii amintite vor să-și legitimeze ”scenariul Belarus” prin proteste interminabile. În această ”operațiune de legitimare”, România, prin serviciile secrete complice cu Plahotniuc, va avea grijă să obțină și acordul Occidentului. O autentică lovitură de Stat cu pretexte mafiote ambalate în discursuri democratice occidentale! Toate în favoarea lui Plahotniuc! Toate împotriva moldovenilor! Practic, ei fraudează de pe acum următorul vot al moldovenilor și viitorul stabil al acestei Țări! Dar dau vina pe Dodon, pe socialiști și pe ruși.

Așadar, am suficiente motive să cred că această scrisoare a fost inspirată și aprobată oarecum de către securiștii bătrîni de la București. În subconștientul acestora sălășluiește, inevitabil, amintirea unor vechi operațiuni de succes. ”Scrisoarea celor cinci lideri politici moldoveni” îmi amintește de ”scrisoarea celor cinci foști nomenclaturiști români”, din anul 1986, împotriva fostului Președinte român Nicolae Ceaușescu. Acea scrisoare, se înțelege, a fost difuzată în tot Occidentul și, printre altele, a stat și ea la baza răsturnării ”legitime” a regimului Ceaușescu. Tot printr-o lovitură de Stat, în Decembrie 1989! Asta în aplauzele admirative ale aceluiași Occident care, ulterior, a transformat România într-o colonie înfiorător de săracă.

Dodon nu e Ceaușescu nici pe departe, Republica Moldova nu este România de atunci, Republica Moldova democrată de astăzi nu este Belarus, dar apare ”scrisoarea celor cinci” pentru că serviciile secrete și-au amintit de vechiul model românesc. Toate acestea se întîmplă pentru că acele servicii secrete românești nu-l pot ierta pe Dodon că l-a alungat din Țară pe mafiotul Plahotniuc, protejatul lor! Toate acestea se întîmplă pentru că acele servicii secrete românești nu-l pot ierta pe Dodon de faptul că, din cauza lui, nu au putut transforma, în parteneriat cu Plahotniuc, Republica Moldova într-un paradis fiscal!

Atîta timp cît nimeni din România nu e pedepsit pentru complicitate criminală cu regimul mafiot al lui Plahotniuc, Republica Moldova va fi permanent invadată de astfel de ”scrisori ale celor cinci” scrise cu sînge de moldovean!

Mihai CONŢIU

10 comentarii :

Anonim spunea...

Ai vazut confruntarea dintre Banon si Trump de-aseara pe CNN ? Mai mult decat interesanta iar daca te intereseaza s-o revezi...gasesti pe site-ul alora d e la Sputnik ...cel putin momentele in care , vei fi uimit sa constati cat d e mult se-aseamana gandirea si atitudinea lui Trump cu-a bivolului nostru ce-si rumega tainul in grajdul de la Cotroceni .

Anonim spunea...

Este o ineptie caci , avand Armata a 14- a pe teritoriul Moldovei chiar n-ar fi necesar un scenariu gen Minsk : ar fi suficient un ordin de la Kremlin , ordin dat in urma "cererii de ajutor " adresata d e catre oricare guvern instalat la Chisinau . Si sa nu uitam : moldovenii acre a veau c eva in cap si-n straitza sant demult in alte tari deci in tara d e peste Prut au ramas babele si mosnegii bashca betivii adica...restul moldovenilor .

Riddick spunea...


Nu mă interesează, personal aş vrea să iasă Biden pentru ca Licuriciu' să se ducă de râpă de tot. Nu c-aş adera la "valorile promovate de Biden", aloo. Pe Trump "îl văd" în ambasadorul Zuckerman, n-are cum fi el altceva dacă trimite asemenea jigodii ca reprezentanţi pe lângă "parteneri".

Da, au plecat "haştagii" MD, şi bine c-a mai scăpat ţara de lepre care ar vinde-o Vestului pe doi cenţi.

Gabriel spunea...

Ce-și face omul cu mâna lui, lucru manual se cheamă.
Asta vom descoperi și noi.
Rusia nu lasă nicio poliță neplătită.
Maidanul din Kiev a fost urmat de intervenția în Siria.
Recunoasterea autocefaliei ucrainene a fost urmată de transformarea Sfintei Sofia în moschee cu binecuvântarea Rusiei.
Tentativa de maidan de la Minsk e aproape concomitentă cu conflictul greco-turc. Crezi că turcii acționau fără cel puțin să creadă că au spatele acoperit?
Turcia este împresurată în acest moment de conflicte (la care contribuie cu entuziasm) dar nu cred că se băgau în situația asta fără o înțelegere cu rușii, relațiile cu SUA fiind glaciale (parcă recent am citit că americanezii vor să mute Incirlikul în Creta).
Relațiile Putin - V. Orban sunt excelente. Aud că-i prieten și cu sârbii.
La noi vor urma cu siguranță evenimente, dacă ne băgăm în rahatul din Moldova.

Riddick spunea...


Cred că ştiu unul din motivele pentru care Rusia a lăsat Maidanul din Kiev să ajungă tumoare: pâi acum au ieşit la iveală toate conservele globaliste din Ucraina, au fost identificaţi şi când va veni vremea vor fi luaţi ca din oală. Iar curăţenia va fi mult mai cuprinzătoare decât la o "simplă împrăştiere" iniţială. ;-)

Riddick spunea...


Turcii sunt înţeleşi cu Licuriciul, se vede deja în Siria şi libia.

Riddick spunea...


Mutarea Incirlikului este pentru credibilizarea "teoriei imposibilităţii cârdăşiei". Care este vizibilă. Numai dacă Turcia iese din NATO ar fi dovedit contrariul.

Anonim spunea...

Turcia este unul dintre partenerii importanti ai NATO insa , nu si de incredere iar asta i-a facut pe americani, sa-si ia jucariile din gradina cu migdali . Ce-i tine , c e-i retine inca pe turci in NATO , nu-mi dau seama si nici macar dl. Dan Dungaciu vad ca nu si-a exprimat inca o parere avizata insa , mintea mea simpla de om simplu , crede ca , in secunda doi de la parasirea acestui bloc militar de catre turci , aceasta tara va fi fix precum sant acum Siria sau Libia in ciuda eforturilor de contracarare pe care , probabil le-ar face Erdogan&comp . Gandeste-te la simplul fapt { absolut normal } ca Turcia a fost refuzata d e catre UE pentru a devenii tara partenera desii Turcia a facut pe dracu-n patru pentru a tine la distanta de granitele Uniunii Europene { fireste nu pe gratis ca-s turci c e mama dracului } valurile d e migranti pe care insasi frau Merkel ai chemase " la ea acasa " in aceasta ... Europa Unita .De fapt ea nu la Berlin ai chemase ci la London , la Paris , la Barcelona , Bruxeless , Madrid sau Roma insa...fiind o "casa comuna " atat de mare , este si normal sa uiti pe unde ai camerele de oaspeti .

Anonim spunea...

Riddick , am descoperit o poezie a lui Ion Pribeagu , poezie c e mi-a placut enorm astfel incat ti-o ofer in contrapartida la acel absolut genial PAMFLETUL MITOCANILOR repetand inca odata multumirile pentru faptul ca l-ai publicat . În ţara mea
- Ion Pribeagu
În ţara mea sunt văi şi munţi şi flori,
Şi diamante,
Şi sunt sticleţi atât de mulţi în capete savante!...
Poeţii ritmului sărac slăvesc albastrul zării,
Şi creşte-atât de mult spanac pe lanurile ţării.
În ţara mea sunt tei şi plopi,
Şi zarea-i diafană,
Şi-n ţara mea jandarmi şi popi iau lefuri de pomană;
Şi-n ţara mea sunt flori de myrt,
Principiu sau idee,
Sunt vorbe de păstrat în spirt, expuse prin muzee.
Din larg de crânguri vin zefiri şi tuturor dau veste
Că-n ţara mea sunt trandafiri şi fete
Că-n poveste,
Idile nasc şi se desfac subt luminiş de lună,
În ţara mea onoarea-i fleac şi dragostea
Minciună.
Şi-n ţara mea sunt mulţi părinţi ce plâng morminte
Multe...
Şi pribegesc scrâşniri din dinţi...
Dar cine să le-asculte,
Când e minciuna pe amvon şi nedreptatea-i lege,
Când guvernanţii-s de carton
Şi nepăsarea Rege?

Riddick spunea...


Rămân la parerea mea - Erdogan joacă la cacealma, până acum trebuia să facă pasul decisiv.

Bună poezie, mulţumesc!


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: